Zdravím,
zkoušel jsem se přiučit z wikiny a webu.
Nejprve bych se chtěl poptat zda skutečně WMA format v součastnoti nabízí nejvyšší kvalitu na nízkých datových tocích? (Od 9.0 verze enkoderu) WMA by měl být konkurentem AAC, ale v tomto ho poráží.
Zkoušel jsem si testy pro sebe na několika zvukových zdrojích s rozdílným obsahem.
vše převod do nízkých datových toků pro rozlišení kvality.
MP3(vbr) -- slyšitelně nejhorší
aac ---- téměr na úrovní wma, ale snadlo lze poznat, že wma měl nejvyšší kvalitu.
Zkoušel jsem format factory, ale ten vyrábí soubory, které nejdou přehrát. Winamp už enkodovat do wma umí (používá v9.2) a lze je následně přehrát v kde čem. (bsplayer, MC home theatre, VLC) Tam však nelze nijak nastavit počet průchodů.
Windows Media encoder 9 už umí i 2-pass. Funguje to tak jak má, ale lze s ním manipulovat pouze s jedním souborem. Takže žádná fronta souborů pro konverzi a navíc je snad 10x pomalejší, než-li Winamp/ format factory (pokusem) Takže pro svůj účel nepoužitelný.
Víte o nějakém programu co zvládne i 2pass, VBR a volbu kvality resp. datového toku a zároveň do neho přidat za ráz celé adresáře se soubory pro enkodovaní nebo alespoň neomezené množství označených souborů?
Ještě by mě zajímal program pro "MUX" videí s kontejnery, avi, mkv, wmv aj právě se zvukouvou stopou ve wma formátu s tím, že by odstaranil původní zvukové stopy?
Ale toto bez ztráty kvality. Tedy bez jakéhokoli enkodovaní. Prostě jen odstranit původní stopu a sloučit video s novou právě s formátem ve wma.
Na zahraničních forech jsem se dostal akorát k tomu, že se vždycky nějaký problém našel, pro který to stejně neběželo.
Díky