Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Nastavení VLC / stream DVB-T

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    chalani, kto by mi pohol ako nastavit VLC aby som prostrednictvom VLC mohol streamovat dvb-t cez pc kartu aver tv hybrid air express ?chcem to skusit aspom v mojej domacej sieti ale neviem ako "dostat" do VLC obraz z tv karty. streamovat z webu alebo filmy z mojho pc viem cez VLC ale nijako nikde neviem kde mam co zadat aby sa cez VLC zobrazilo dvb-t beziace v mojom pc cez aver tv kartu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Spustit VLC, dát CTRL+C a nastavit dle obrázku (frekvenci si musíš navolit podle vysílače, jaký přijímáš). Pak kliknout na "Přehrát" a je to.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: vlc.JPG 
Zobrazení: 3095 
Velikost: 33.7 KB 
ID: 10602  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Spustit VLC, dát CTRL+C a nastavit dle obrázku (frekvenci si musíš navolit podle vysílače, jaký přijímáš). Pak kliknout na "Přehrát" a je to.
    Malinko upřesním (byl jsem pomalý...)
    Média>Otevřít zachytávací zařízení (Ctrl+C)
    Karta "Zachytávací zařízení":
    Režim zachytávání: Z rol.menu vybrat "DVB Direct Show" >
    Výběr zařízení: vybrat (DVB-T), zadat frekvenci (v kHz)
    Přehrát....
    Ve VLC menu vybrat Program ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Vždyť jsem psal nastavit dle obrázku
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    ta este raz pani, lebo som asi somar...

    na pc mam spustene dvbt cez kartu K66 v kHz je to 340000

    zaroven si otvorim VLC
    dam ctrl c , vyhodi sa mi okno kde zvolim snimacie zariadenie DVB directshow
    odkliknem dvbt
    sirka pasma zvolim 8
    kHz 340000

    dam prehrat a nic ,vyhodi mi toto
    Zadaný vstup sa nedá otvoriť:
    Program VLC nemôže otvoriť adresu MRL 'dvb-t://frequency=834000000'. Podrobnejšie informácie nájdete v súbore so záznamom.


    AKO skusam to opakovane, ale stale ta ista chyba, netreba niekde este bud v samotnom programe tv karty ,alebo este vo vlc nieco nastavit ? takto to totiz podla vaseho navodu proste nefunguje
    Naposledy upraveno uživatelem viliamko111: 26-04-2011 v 11:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Citace Původně odesláno od viliamko111 Zobrazit příspěvek
    na pc mam spustene dvbt cez kartu K66 v kHz je to 340000

    ......

    dam prehrat a nic ,vyhodi mi toto
    Nespouštět program pro Aver (VLC nenalezl volný tuner)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    Nespouštět program pro Aver (VLC nenalezl volný tuner)
    wow, tak to som netusil ze hlavny program na dvbt ma byt NE-spusteny. dakujem , uz to ide))
    este raz sa omluvam, ze sa pytam na vsetko ako hlupak,ale ucim sa )

    teraz este, ze ako to pustit do siete..
    Naposledy upraveno uživatelem viliamko111: 26-04-2011 v 12:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jak to pustit do sítě snad víš (když píšeš "streamovat z webu alebo filmy z mojho pc viem cez VLC"). Obr. 1-4 je na PC, ze kterýho to budeš pouštět, obr. 5 pak všechna PC, na kterých to budeš přijímat
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.JPG 
Zobrazení: 3972 
Velikost: 75.6 KB 
ID: 10603   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.JPG 
Zobrazení: 3289 
Velikost: 79.1 KB 
ID: 10604   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 03.JPG 
Zobrazení: 3086 
Velikost: 81.8 KB 
ID: 10605   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 04.JPG 
Zobrazení: 3028 
Velikost: 79.2 KB 
ID: 10606   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 05.JPG 
Zobrazení: 2907 
Velikost: 31.1 KB 
ID: 10608  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Jak to pustit do sítě snad víš (když píšeš "streamovat z webu alebo filmy z mojho pc viem cez VLC"). Obr. 1-4 je na PC, ze kterýho to budeš pouštět, obr. 5 pak všechna PC, na kterých to budeš přijímat

    dakujem za cenne rady , moc si to vazim. no stym ze to viem streamovat po sieti som to zjavne prehnal. mam totiz setabox optex theta ,ktory ma tuto moznost ze moze prijimat stream z domacej siete, presne podla ich navodu to nastavim a ide to. l
    lenze to ich nastavenie zjavne pasuje len na toto zariadenie.
    ale ked chcem streamovat z pc na pc ako mi radis aj ty, uz to ich nastavenie nefunguje.
    podla tvojich instrukcii som vlc nastavil lenze mam otazku , do adresy loaklnej siete zadavam ake IP? IP pc z ktoreho to streamujem,alebo IP z ktory ma tento stream prijimat ? (takto to totiz funguje na ten setabox, ze zadavam jeho IP ako prijimatela.)
    lenze logicky mi to vychadza ze ked chcem po domacej sieti streamovat signal dajme tomu do 5 pc, logicky tam nemoze ist IP prijimacieho pc. teda respektive neviem ako by som ta zadal 5 IP.
    Pises ze vo vsetkych prijimacich PC mam vo vlc zadat prehrat stream zo siete adresu rtp://@5004
    to je spravne ? skusam vsetko , odosielajuci pc mi to podla tvojho navodu vo vlc streamuje ale prijimajuci pc zas vypisuje chybu
    Zadaný vstup sa nedá otvoriť:
    Program VLC nemôže otvoriť adresu MRL 'rtp://@5004'. Podrobnejšie informácie nájdete v súbore so záznamom.

    prosim vopred o tvoju trpezlivost a nervy, to co je pre teba trivialna zalezitost,je pre mna este tak dost spanielska dedina. dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    IP adresu zadáváš tu, která je vnitřní (za routerem), tj. jak jsem psal, tak třeba 192.168.1.255 (číslovka 255 pak značí, že to půjde přehrávat na všech PC v celé této síti). Musíš se ale na tu svoji vnitřní IP samozřejmě podívat.

    rtp://@:5004
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    IP adresu zadáváš tu, která je vnitřní (za routerem), tj. jak jsem psal, tak třeba 192.168.1.255 (číslovka 255 pak značí, že to půjde přehrávat na všech PC v celé této síti). Musíš se ale na tu svoji vnitřní IP samozřejmě podívat.

    rtp://@:5004
    ach jaj..moze byt IP za routrem 192.168.0.1 ? cez pc to hladam v routri vidim tam len toto, googlim na webe ako zistit IP za routrom, zatial som nasiel len cez mozzilu kde mi ale vihodilo IP adresu pred routrom..
    uz ma chyta zufalstvo. som vyskusal uz vsetky kombinacie a stale mi to nejde
    Naposledy upraveno uživatelem viliamko111: 26-04-2011 v 16:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    XP: Start - Spustit - cmd (OK) - ipconfig/all - Enter a přečíst Adresa IP. Koncovku pak nahradit číslovkou 255 jak jsem psal výše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    XP: Start - Spustit - cmd (OK) - ipconfig/all - Enter a přečíst Adresa IP. Koncovku pak nahradit číslovkou 255 jak jsem psal výše.
    podlsa toho co pises, je moja IP za ruotrom 192.168.0.1 tak to chapem tak ze mam dat vo VLC IP v tvare 192.168.0.255 spustim stream podla tvojho navodu a este vo VLC dam v polozke zobrazit - rozhranie - webove rozhranie

    na druhom pc spustim VLC dam medium - otvorit stream v sieti -zadam rtp://@5004 a vyhodi mi chybu

    BOZE JA SOM IDIOT! TAK PREPAC, UZ SOM TO ROZCHODIL )) CELY CAS MI V TOM PRIKAZE rtp:@:5004 chybala za @ dvojbodka..

    som rad ze som sa to naucil, za co Ti dakujem.
    No ale vidim ze to vyuzivat nemozem.. pretoze ako nahle zacne prijimaci pc stream preberat tak mi oba pc aj ten co vysiela a aj ten co prijima mrznu a braz seka, mrzne..
    parametre pc su :
    1 PC -CPU 2,19 GHz
    RAM 1,00GB

    2 PC - CPU 1,60 GHz
    RAM 0,99GB

    je to nepostacujuce ?

    siet mam optiku Super speed - max 70/5 Mbps

    tak neviem, co treba vylepsit ?
    Naposledy upraveno uživatelem viliamko111: 26-04-2011 v 17:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Já mám GB síť a v pohodě to chodí akorát u SD programů. U HD se obraz trhá a CPU na "vysílacím" PC (C2D 2,93GHz) jede na 80%. Takže k dokonalosti to bude mít daleko.
    No u tebe asi bude problém s propustností, ale ještě jednou se ptám, jestli ten přenos máš skutečně na vnitřní síti (tj. za svým vlastním routerem) nebo je to přes router nějakýho poskytovatele (ten to totiž může klidně limitovat, což pak odchozí rychlost 5Mbps je samozřejmě zcela nedostatečná).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Já mám GB síť a v pohodě to chodí akorát u SD programů. U HD se obraz trhá a CPU na "vysílacím" PC (C2D 2,93GHz) jede na 80%. Takže k dokonalosti to bude mít daleko.
    No u tebe asi bude problém s propustností, ale ještě jednou se ptám, jestli ten přenos máš skutečně na vnitřní síti (tj. za svým vlastním routerem) nebo je to přes router nějakýho poskytovatele (ten to totiž může klidně limitovat, což pak odchozí rychlost 5Mbps je samozřejmě zcela nedostatečná).
    moj poskytovatel siete roter neposkytuje, ten som si musel zakupit ja sam, kdze som potreboval net rozviest do viacero zariadeni.
    siet sa nedala rozviest rozbocovacmi na eternet RJ45 , to siet neumoznuje, tak neviem ci to aj stym moze suvisiet. preto som si zakupil router. mam D-Link DIR 300
    ip adresa je za routrem , pretoze pred routrem je ina IP, ktoru som si zistil cez http://www.moja-ip.sk/.
    vnutornu som zistil cez prikazovy riadok

    a este ma napada, ze ved mam Xtreamer kde mi streamuje z verejnej siete on line televie a to ide uplne bez problemov, stabilne..keby to siet obmedzuje , tak by sa to aj tu prejavilo, nie ?
    Naposledy upraveno uživatelem viliamko111: 26-04-2011 v 18:23
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. stream - NAS MMC ???
    Od Swep v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-02-2012, 12:53
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2009, 15:51
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 12:33
  4. DVB: TS stream
    Od cmatyas v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 11-10-2005, 14:09