Kdykoliv ve Vegasu (aktuálně v 10, ale dělalo mi to i v nižších verzích) obrátím pohyb klipu pomocí příkazu Reverse, po renderu je video v těchto místech vždy rozmáznuté a jaksi trhané. Co dělám špatně, nebo čím to může být?
Kdykoliv ve Vegasu (aktuálně v 10, ale dělalo mi to i v nižších verzích) obrátím pohyb klipu pomocí příkazu Reverse, po renderu je video v těchto místech vždy rozmáznuté a jaksi trhané. Co dělám špatně, nebo čím to může být?
Zkusit Velocity, ale já ve Vegasu dlouho nedělal, záleží taky na zdroji.
Když obrátím normální HD klip (Upper field first) příkazem Reverse, tak se mi jeho vlastnosti změní na "Lower field first". Nemá se to u něj před renderem ručně změnit zpět na "Upper field first"???
zase to bude top field first
Při použití reverse na klipu, který je prokládaný obrací Vegas pozpátku jen celý frames. Pak dojde k přehození půlsnímků.
Dík všem.
ad Saxel: jsem uložil 2 klipy, jeden z nich Reverse.
http://www.ulozto.cz/8725874/normalstream-m2t
http://www.ulozto.cz/8725875/reverse-m2t
Ještě podotýkám, že on ten problém je vidět zvláště na velké TV placce, na PC to je téměř stejné.
surrealy:
Bohužel, už to co nazýváš jako "normalstream" není v pořádku. To rozhodně není originál z kamery - na každém půlsnímku je vidět něco jako zbytky po nepovedené deinterlaci, prostě už v tom "normalstream" je bordel, který tam nemá co dělat. Ten "reverse" to pak odnesl i s úrokama - je tam tentýž bordel plus jsou prohozené půlsnímky.
Odkud je zdrojové video?
Ten "normalstream" je nejaky divny - zubati moc - pokud takto nahrava kamera, je zrala na recyklaci
To HDV 1080i (ten vstupní normalstream) se mě zdá v pořádku, krom toho, že mezi oběma m2t souborama je značný rozdíl v kontrastu. Po převodu do PALu a prohlédnutí na CRT, se jeví Normalstream jako bezchybný - co se týče prokládání, hran a podobně. Ten reversnutý má přehozené půlsnímky - jak jsem psal výše - Vegas seskládá pozpátku pouze frames, ale půlsnímky v něm nechá jak jsou. Popiš ještě co všechno se s tím zdrojem dělo od vytažení z kamery až na Uložto.cz. Ten "bordel", o kterým se píše v dalších komentářích bych připisoval kompresi MPEG2 - je příliš podobných odstínů. Na postavách a ostřejších rozdílech barev se to jeví normálně.
Naposledy upraveno uživatelem SB: 25-04-2011 v 08:49
Saxel:
Podle čeho určuješ ve Vegasu, když vidíš oba půlsnímky najednou, že to není v pořádku?
ten export m2t byl trochu divný (např. by takový stream vždy měl mít audiostopu, byť němou), každopádně po znormalizování jsem to načetl do Media Composeru a odkrokoval půlsnímky (zobrazil) a je to z hlediska půlsnímků naprosto vpořádku, bez vad.
Takže video z normalstream je naprosto ok (na písku se to poznává trochu blbě, ale na lidech na konci záběru je to vidět velmi dobře).
To se ale v tom případě zapojí do hry "Smart resample". Ať už použiješ nastavení Upper nebo Progressive pro projekt. Navíc neprohlížíš půlsnímky, ale celé frames, které jsou přesamplovány opět podle aktuálního nastavení projektu.