Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VD: ČT Nová média

Jiří Piškula (30)|8.4.2011 11:43
Tímto Vás zveme na Víkendovou diskuzi na téma:


[SIZE="5"]ČT Nová média[/SIZE]



Česká televize letos naplno rozběhla chod divize Nová média, která se stará zejména o zavádění nových technologií a služeb divákům. Vyvíjí aplikace pro příjem streamovaného vysílání v mobilních zařízeních, inovuje webové stránky a archiv pořadů iVysílání.

Nedávno bylo oznámeno, že se nově připravují nástroje pro podporu hybridního TV vysílání HbbTV, dostupné jsou aplikace pro operační systémy Symbian, Android a iOS (Apple). Někteří diváci si tyto novinky pochvalují, najdou se však ti, které netěší, že na tyto „novoty“ přispívají ze své kapsy skrze koncesionářské poplatky…


  • Vítáte aktivity veřejnoprávní ČT v oblasti podpory moderních interaktivních služeb a streamovaného vysílání?
  • Využíváte některou z aplikací/služeb z dílny ČT Nová média?
  • Vadí vám placení koncesionářských poplatků?


Napište nám své zkušenosti, zapojte se do diskuze!

Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
locoto (8)|8.4.2011 13:07
hezké páteční odpoledne!

používám aplikaci na iPhonu CT24 a sem tam se podívám i na CT4, vč. online vysílání, které funguje překvapivě dobře! dále sleduji CT na FB i twitteru, takže jak je vidět jsem velkým příznivcem těchto novinek. Nemá pro mne už smysl večer sledovat Události, vše co mě zajímá už v tu chvíli vím.

podle mě se vydala CT spravým směrem, snad pochopila, že nemusí bojovat pouze o aktuální sledovanost, ale získat "na svou stranu" i "diváky" kteří nevlastní nebo nemají na klasickou TV čas.

co se týče HbbTV, bude to chtít asi větší osvětu, není mi třeba jasné, jestli tento formát už současné TV podporují, nebo jak vybrat TV aby tento formát podporovala. nikde sem si označení "HbbTV ready" nevšiml.
Kozousch (2)|8.4.2011 15:39
Nenapadlo by mě ani omylem sledovat TV vysílání na jakémkoli zařízení, které má zpětný kanál a provozovatele TV vysílání tak informuje, co sleduji, natož aby mi mohl cíleně podsouvat manipulativní obsah. I na "standardní" TV se dívám minimálně, protože žádný z typů pořadů mě moc neuspokojuje:
1) reklamy
2) takzvané zprávy, které nejsou zprávami - tedy nezaujatým popisem událostí - protože vždy obsahují účelově předpřipravený názor, který má být divákovi implantován do mozku
3) takzvaný profesionální sport, což je jen druh showbusinessu, ve kterém vystupují podplacení simulanti, jejichž úkolem je nalákat diváky do sázkových kanceláří a donutit konzumovat určité značky průmyslově vyráběných piv (kapří liga, Gambrihnus extraliga a spol)
4) obskurní seriály
5) občas nějaký film
Představa, že jedu mastnou tyčí a dívám se na pididispleji mobilního telefonu na šedesátou reprízu normalizačního seriálu, se mi zdá naprosto šílená
allwarez (7)|8.4.2011 21:14
Ale jinak je v Bohnicích dobře, ne?
Kozousch (2)|8.4.2011 22:32
Výtečně! Děkuji za optání.

Na terapii nám říkali, že když mají dva lidi na jednu věc rozdílný názor, tak že je to úplně normální, ale nechápat právo na odlišné názory prý normální není. A když prý nějaký člověk posílá jiného člověka jen kvůli odlišnému názoru do Bohnic, měl by se tam prý léčit taky.
Neregistrovaný (0)|9.4.2011 09:40
OK. Souhlas. Sledovat ten humus co je v TV se doopravdy nedá.
geronimoh (2327)|9.4.2011 11:21
Aktivity veřejnoprávní ČT v oblasti podpory moderních interaktivních služeb a streamovaného vysílání mě nechávají zcela chladným, nevyužívám žádnou z aplikací/služeb z dílny ČT Nová média. Za vysoký povinný koncesionářský poplatek bych uvítal kvalitnější pořady, než jaké nám předhazuje například ČT1. Spokojen jsem s ČT2, ČT24 a ČT4 téměř nesleduji.
mirekv (7169)|9.4.2011 16:30
1. nepoužívám a ani se nechystám.
2. proti koncesionářským poplatkům bych nic neměl, ale z doslechu (i z praxe dávné minulosti) vím, že jsou tyto poplatky vyloženě promrhány na provoz a nákup předražených pořadů
medved.m (1)|9.4.2011 21:32
[quote=Kozousch;338784]... Představa, že jedu mastnou tyčí a dívám se na pididispleji...[/quote]
Musel jsem si přečíst ještě jednou, člověče, co že to děláš s tou svou mastnou tyčí a na co se přitom díváš :-)
Jinak zprávy na ČT24, potažmo ta Nová média, jsou skoro jediné, co z TV sleduju.
scrat777 (49)|11.4.2011 00:25
Podle mého názoru v České televizi správně rozpoznali, že internet je interaktivní médium budoucnosti a ne jen další distribuční kanál. Z televize dost nahrávám takže mít snadno dostupný TV archiv iVysilání ve Windows Media Center by se mi líbilo, ale zastoupení platformy Windows Media Center v ČR je mizivé ... leda že bych to naprogramoval sám :-)

P.S.: Koncesionářské poplatky bych zrušil.
MartasKP (710)|11.4.2011 13:17
[quote=Kozousch;338784]Nenapadlo by mě ani omylem sledovat TV vysílání na jakémkoli zařízení, které má zpětný kanál a provozovatele TV vysílání tak informuje, co sleduji, natož aby mi mohl cíleně podsouvat manipulativní obsah. I na "standardní" TV se dívám minimálně, protože žádný z typů pořadů mě moc neuspokojuje[/quote]

Cece na co tu televizi mas. nebyly to zbytecne vyhozeny penize? A nebo vam opravdu Chocholousek pousti jen vecernicky? :-E:-E
Ivo Mašek (10205)|11.4.2011 13:38
No ale on má Kozousch v mnohém pravdu. Zpravodajské kanály k použití jsou snad u nás jen ČT24 (byly i na Z1, ale v zemi, kde frčí Blesk, nemohla tato stanice nikdy uspět), a pak v zahraničí na BBC, CNN, FranceTV, ...... Co se týče tv NOVA a Prima - to snad ani nemá cenu komentovat. Co se týče filmů: no nic moc. Neustálé opakování a nebýt socialismu, tak by NOVA a Prima neměly co dávat (to je, jako by v Německu stále opakovali nacistické filmy z 30-tých a 40-tých let). O serialech ani nemluvím. Scénáristi a režiséři opravdu stále častěji zachází hloubš do kulturního bahna. U koho se učili - je mi záhadou.
Upřímně řečeno, já nemít kanály, jako Viasat, History, NG, apod., tak doma ani nemám TV. Nebyl by žádný důvod.
MartasKP (710)|11.4.2011 14:59
Ja s nim taky svym zpusobem souhlasim. V televizi koukam jen na CT. Nejvic na CT24. CT4 pokud tam je nejakej zajimavej prenos a obcas na CT2 objevim nejakej zajimavej program. Pak byla za dob nedavno minulych mym oblibenym kanalem Galaxie nez ji totalne zku***a televize zNOVA a obcas mrknu na dokumentarni kanaly,tam se bohuzel taky zkazily Spektrum a Discovery (v posledni dobe jim dala posledni tecku madarstina :-k) ... ale ze bych zatratil televizi uplne,to ne.
Kazdopadne NOVU a PRIMU ma naladenou jen proto,ze si je televize naladila sama,ale strceny az nekde za Barandovem a za nekdejsi Z1 ... to abych se nepozvracel hned kdyz nahodou se precvaknu na ovladaci :-)
Kozousch (2)|17.4.2011 09:34
[quote=medved.m;338940]Musel jsem si přečíst ještě jednou, člověče, co že to děláš s tou svou mastnou tyčí a na co se přitom díváš :-) [/quote]
Jet "mastnou tyčí" znamená jet prostředkem městské hromadné dopravy. Představa, že se jednou rukou držím upatlané tyče v šalině, druhou držím nějakou frikulínskou hračku typu jáFoun a sleduji nějaký obskurní pořad, se mi zdá opravdu nechutná.
Herec s pomalyma reakcema.gif