Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 319 1231151101 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 4785

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Rozhodl jsem se založit toto téma jako čerstvý majitel uvedeného přístroje. Obdobné jsem našel na německých fórech, ale řekl bych, že některé věci (CI moduly, Skylink x CSlink, ...) budou specifické.

    Přístroj jsem zakoupil v Chemnitzu v místní speciálce na Technisat. Byli velmi ochotní (vše jsem předjednal emailem) a vše mi připravili a ukázali. Oficiální cena je 369 eur, při platbě v hotovosti jsem platil 309 eur /pravda je, že v balení nebyla německá HD+ karta a CI+ modul/. V obchodě mě i zaregistrovali na 3-letou záruku a dostal jsem samozřejmě originální doklady.

    Po příjezdu domů jsem vše zapojil a zjistil tyto věci:

    - menu i EPG jsou v češtině /české zastoupení Technisat tvrdilo, že čeština v ISIU není/
    - instalace proběhla bez problémů i bez četby návodu
    - obraz je super SD i HD (ale to je velmi subjektivní, přecházím od Digi TV ke Skylink)
    - zapnutí přístroje - do 1 minuty se dívám na HD program (lze urychlit uspáním přístroje, ale to nepoužívám)
    - přepínání trvá cca 2-3 vteřiny (stejné jako u DVB-T v mé TV)
    - EPG mi vyhovuje natolik, že stejně přepínám přes něj
    - EPG, firmware, ... se aktualizují v noci, takže neruší
    - připojení k internetu (ethernet) bez problémů, instalované widgety nepoužitelné, ale browser perfektní (přečtení zpráv na idnes.cz, ... super - je možné prohlížet libovolné stránky)
    - nastavení nahrávání velmi jednoduché
    - PIP (nelze mít v PIPu HD program a na obrazovce také HD program, zatím jen z jednoho transpondéru přes dualdecrypt) a timeshift
    - spolupráce s TV - pokud zapnu ISIO, zapne se i TV, pokud vypnu, vypne se i TV - pak lze nastavit ještě hlasitost
    - práce v síti - ISIO vidí a může přečíst a pracovat se soubory jak na mém NB s WIN 7 PRO, tak na Xtreamru PRO
    - dualdecrypt - funguje - jen jeden transpondér
    - 1080p - znatelné vylepšení obrazu


    Problémy:

    - nahrávání - zatím jsem zkoušel jen svůj Samsung Portable a ten není plně kompatibilní - mám na něm dva oddíly - jeden NTFS a jeden FAT32 - oba přístroj vidí, ale nahrávat jde jen na ten s FAT32 - timeshift funguje dobře, ale pokud zapnu nahrávání, obraz kostičkuje i na tom programu, který nahrávám a zároveň sleduji i v nahrávce - NEPOUŽITELNÉ
    - letní čas - přechodem na letní čas vznikl pěkný guláš, hlavně v EPG a bylo nutné nastavit UTC+2, pak funguje vše (stejný problém mají Němci)
    - CI moduly - původní modul Mascom easy.tv fungoval s problémy - občas cukalo (zrovna nebylo možno updatovat přes SAT a já měl verzi 1.09), zakoupil jsem tedy 2 kusy Technisat Technicrypt CW a zatím vše funguje, zatím mám jen jednu kartu Skylink ICE HD, ale na NEXT čekám (už druhý týden), pak dám vědět jak funguje
    - spolupráce s TV - v ISIU mám nastaveno 1080p a při 4:3 plný zoom, v TV naskočí automaticky JUST SCAN - bohužel se po stranách, někdy nahoře a dole i v HD programech objeví pruhy cca 1 cm (menu ISIA je přes celou obrazovku) - musím pokaždé přepnout TV na mód ORIGINÁNÍ, pak je to OK, programy v 4:3 se chovají různě - zkoušel jsem vše a marně, tak přepínám ručně

    Momentálně řeším nahrávání, hádám, že je to použitým HDD, tak řeším, jestli jít do origo Technisatu Streamstore 24 - kapacita 500GB (cca 3000 Kč) - budu mít jistotu funkčnosti, nebo koupím levnější HDD a budu doufat a pak musím ještě povolat technika, aby mi lépe nařídil parabolu - u HD programů je kvalita 6,9 - 7,9 dB dle počasí, zatím to nekostičkuje, ale ještě nepršelo a dále budu chtít Astru 23,5 na focus a 19,2 šilhat, teď to mám obráceně

    Až konečně dorazí NEXT karta vyzkouším, jak se snesou dva CI moduly, ...

    Kdyby měl někdo nějaký dotaz, klidně se na mě obraťte, rád odpovím, pokud to budu vědět

    Závěr: přístroj bych doporučil, myslím, že až se vychytají mušky, tak to bude super, zatím je vše stabilní, jednoduché na obsluhu a jsem spokojen.

    Aktuálně: Dnes vyšel nový firmware, vyzkouším a dám vědět. Zjistil jsem, že kostičkování při nahrávání nebude diskem, protože problémy se týkají jen českých HD programů (české i free SD OK a free HD OK). Teď řeším s prodejcem.
    Naposledy upraveno uživatelem kzlatak: 01-04-2011 v 05:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Fajn, ze si to sem dal tiez ho mame v plane kupit. Pozeral som ceny aj na nete, nasiel som aj 339-345€, v baleni nie je nikde pisana karta HD+, len klasika, navod, baterky, hdmi kabel...
    Tvoj navod je len v nemcine, alebo vo viac jazykoch? je tam aj cesky? alebo na ten treba pockat, az bude predajny aj tu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Návod je jen v němčině, a to jak balení, tak na webu. Ale myslím si, že se dá i bez toho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    41

    Taky končím s digi TV k 30. dubnu a tento přijímač se mi docela zamlouvá. Nevíš zda nemá ta firma kde jsi ho kupoval internetový obchod ? Do Německa to mám moc daleko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Tak to nemají, ale někde jsem četl, že se dá koupit i na netu v Německu, i když by to prodávat neměli (Premium line). Já oslovil firmy v okolí Chemnitz a domluvil se, jeden i nabízel, že zašle DHL. Je potřeba to zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Predaj cez net maju zakazany? ale odkial maju tie prijimace netove obchody? co znamena premium line?
    Nasiel som nejake obchody, ale predaj na slovensko asi nejde...neskusal som im pisat a nemcinu moc neovladam, takze neviem ako sa k tomu dostat.
    Ale ked su novinky Technisatu na prvy kvartal zverejnene aj v cestine, tak snad by uz mali byt aj na nassom trhu, ale zatial nic, len Technistar,
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    No, mají to napsané na stránkách Technisatu, tedy na té německé verzi, že distribuci určitých výrobků (Premium line) můžou provádět jen jejich oficiální partneři. Jestli můžu i přes net, nevím. Každopádně bych zkusil amazon.de, nebo bych zkusil zajet do Rakouska (jestli to máš blíže) nebo oslovil Omko.cz (oficiální distributor Technisat), jestli by ti kousek nedovezli. Mě vyhověli s jiným výrobkem Technisat, co tu není.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Do Rakuska to mam o dost blizsie ako do Nemecka ale aj tak dost daleko.....
    Na Omku som sa zatial pytal, ze kedy sa zacne dovazat, odpoved bola, cez leto. Trochu siroky pojem, ale padla tu aj taka informacia, ze na jesen(alebo koncom roka?).... mozno mysleli digicorder, ten by mal byt neskor, myslim, ze nie je este ani v nemecku.
    Neviem ci si pozrel toto:
    http://www.technisat-daun-fs.de/down...nisat_7265.pdf
    prvy stvrtrok bude koncit a podla tohto by tu snad uz mal byt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Oficiální odpověď z českého zastoupení Technisatu byla, že prodávat v ČR se bude v prosinci a mysleli Digit ISIO, tak nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    hmmm amazon.de - nic.
    a maju tam dobre haluze, v sekcii TechniSat maju aj prijimace oznacene Humax a na fotke su technisaty, divne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    tak do prosince cakat urcite nebudem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Zkus napsat sem: tele-sat@t-online.de, tem mi nabízel i zaslání do ČR a cenu 349 eur.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    fajn, diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    41

    Tady mají za 359 Euro Technisat Digicorder HD-S 2+ 160GB
    http://www.t-online-shop.de/technisa.../?ref=celebros
    Je to stejný jako ISIO pouze HDD navíc ? Nebo se mýlím ?
    Ale do Česka to neposílají !
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    hmm, to je starsi model, ale kvalitny, nie je problem ho kupit aj tu
    http://www.omko.cz/index.php?m=eshop...od=SRDIGHD16PL
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 319 1231151101 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07