Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 61 z 320 PrvníPrvní ... 1151596061626371111161 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 901 až 915 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #901
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Dagy,
    body1,2,3, ano

    bod4 - teplomery na antena2 ukazovali naplno, slabucko ukazovali na antena1(podla mna nemali ukazovat nic), ale obraz zodpovedal prave tomu co ukazovali teplomery na ant1 - teda uplne mizerny.
    Tejto casti mam rozumiet tak, ze na Isiu je vstup2 zavisly na vstupe1? Cize ked na 1ke nie je nic, 2ka nefunguje? A vstup1 je uplne samostatny? Podla toho co som skusil to tak vyzera.

    bod5 - ano, po pripojeni aj 1ky napriamo, vsetko zacalo fungovat spravne

    bod6 - nemci nejdu, ale som to nejako neskumal co ide dalej, Necham to teraz napriamo.

    diseqc mam dva samostatne 4/1

    A, skusim poodpajat
    B, mam to vsetko zapojene na "bezpecnostnu prepatovu" 8-zasuvku(Belkin), tak tam snad problem nebude(alobo jo?)
    C, presne to som chcel urobit a teda som to aj tak nechal a davam nahravat
    D, a potom to vyskusam zapojit znova
    No a ta posledna moznost - Curryho pas snad nie, psa nemame, len macku - dufam ze nezdochne a zena k susedovi? ved aj ten ide kupovat Isio...

    a to co si odporucal pohnut Opatrne F-konektorom na vstupe, tak to ani nahodou, to je tak pevne, ze by si ani hasakom nepohol poctivi nemci
    Naposledy upraveno uživatelem Hornet F-18: 21-09-2011 v 21:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #902
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Hornet, myslím, že všetko je úplne OK. Problém máš niekde v zlom zapojení diseqC, resp. vadnom diseq.

    Citace Původně odesláno od Hornet F-18 Zobrazit příspěvek
    Dagy,
    body1,2,3, ano -tzn., že tunery aj vstupy máš v poriadku

    bod4 - teplomery na antena2 ukazovali naplno, slabucko ukazovali na antena1(podla mna nemali ukazovat nic), ale obraz zodpovedal prave tomu co ukazovali teplomery na ant1 - teda uplne mizerny.
    aj toto je správne!!! Tuner2 ti ukazoval plné teplomery. Ale obraz ktorý si pozeral bol z tunera 1, preto bol zlý. To, že si vôbec niečo videl je dané nejakým "presluchom" medzi vstupmi.
    Ak by si chcel pozerať cez tuner2, musíš spustiť nahrávanie a potom pozerať na timeshift nahrávaného programu. Pre kontrolu, ktorý tuner je aktívny môžeš stlačiť žlté tlačítko a skontrolovať dáta naladeného programu - viď niekoľko príspevkov dozadu



    Tejto casti mam rozumiet tak, ze na Isiu je vstup2 zavisly na vstupe1? Cize ked na 1ke nie je nic, 2ka nefunguje? A vstup1 je uplne samostatny? Podla toho co som skusil to tak vyzera.
    závisloť vstupov závisí na nastavení menu "SIGNAL ANTENY"
    Ak je nastavený na 2, vstupy sú úplne nezávislé a tuner1 berie signál zo vstupu1, tuner2 zo vstupu 2
    Ak je nastavený signal anteny na 1, vtedy sú vo vnútri prístroja pripojené vstupy oboch tunerov pripojené na vstup koaxu1. Vstup 2 by mal byť odpojený
    1 a 2 znamená počet koaxov pripojených do prístroja a nie či je koax pripojený na vstup 1 alebo vstup 2


    bod5 - ano, po pripojeni aj 1ky napriamo, vsetko zacalo fungovat spravne

    bod6 - nemci nejdu, ale som to nejako neskumal co ide dalej, Necham to teraz napriamo.
    jasne nemaš diseq, tak beží len 23.5E

    diseqc mam dva samostatne 4/1

    A, skusim poodpajat
    B, mam to vsetko zapojene na "bezpecnostnu prepatovu" 8-zasuvku(Belkin), tak tam snad problem nebude(alobo jo?)
    ja som k týmto prístrojom veľmi skeptický, pre skúšky by som to určite vyhodil von

    C, presne to som chcel urobit a teda som to aj tak nechal a davam nahravat
    D, a potom to vyskusam zapojit znova
    No a ta posledna moznost - Curryho pas snad nie, psa nemame, len macku - dufam ze nezdochne a zena k susedovi? ved aj ten ide kupovat Isio...

    a to co si odporucal pohnut Opatrne F-konektorom na vstupe, tak to ani nahodou, to je tak pevne, ze by si ani hasakom nepohol poctivi nemci
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #903
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Dagy, tiez si to tak myslim, zatial to ide, nechavam to napriamo.
    Vcera nejako blblo pri prepinani stanic, velmi dlho a stale hlasky a teraz som sa docital vedla od golfa, ze mali v Skylinku nejake technicke problemy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #904
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    OK, zostaň s tým a v nedeľu postupne pripoj :
    1/ 1ks diseq na tuner 1 a na neho len 1ks LNB 23.5E, tuner2 napriamo
    2/ potom druhý Diseq na tuner 2 a bež s oboma tunermi cez diseq a len jedno twinLNB do nich
    3/ a potom prihoď ďalšie LNb

    ak sa to niekde sekne, prihlás sa. Dobrý príjem! (tak aspoň 3000 ?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #905
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    Funguje to stále bez chyby. Myslím, že už je téměř jisté, že problém je vyřešen (alespoň pro tyto dva TP). A bez továrka. FW mám ten poslední (ISIO Digit S1).

    Co bylo tedy příčinou?
    Diky za reakci. No takze dneska po dovolene jsem si osobne overil funkcnost na Digit ISIO S1, pro jistotu jsem udelal tovarni nastaveni a naladil par tp. S potesenim musim konstatovat ze problem je vyresen a uz nic neni potreba podladovat.

    Pricina: mala uprava na uplinku na Kavkach nikoliv v Blave, vice nejsem opravneny sdelovat, ale dulezite je, ze to uz v poradku, bylo v tom zainteresovano hodne lidi vcetne klicovych techniku technisatu, kteri skutecne spravne analyzovali problem a dokazali nakonec take problem odstranit

    Jinak pro priznivce znacky TechniSat mohu uvest, ze nemecka firma pripravuje na trh model se zabudovanym dekoderem Irdeto, TechniStar SIR (oznaceni IR - pro AT) - jiz ho mam na stole a dalsi kus ma Skylink, pravy "das original", narozdil od korejskeho modelu technibox sir. Nyni byly zahajeny technicke testy a priprava pro vlastni certifikaci prijimace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #906
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Najskôr nieco zahaprovalo podla mna s diseq prepinacmi.... Pri prerabkach si ich mal tiež poodpajane, alebo len odpojene dva koaxy od isia? Lebo ak si ich odpajal priamo konvertory z prepinaca, mohol si ich aj poprehadzovat medzi sebou, staci aj otocenie 1,2,3,4 a na druhom 4, 3, 2, 1.... tym padom Ti to uz nesedelo v nastaveni prijimaca....
    Nie, nie, s antenou som nerobil nic, koaxy boli odpojene od Isia, to bolo spolu s dalsou elektronikou zabalene v povodnej skrinke hrubym igelitom a odlozene. Zabalene celkom poctivo, lebo po odbaleni tam nebola ani stopa prachu takze tam nemohol byt problem.
    Keby som to aj nahodou odpajal, urcite by som si kable pooznacoval

    Ked sme pri tom zapojeni do diseq, je to zapojene symetricky, musi tam nejaka postupnost od druzic?
    Myslim ze to ide od 13, 19, 23, 28.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #907
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    OK, zostaň s tým a v nedeľu postupne pripoj :
    1/ 1ks diseq na tuner 1 a na neho len 1ks LNB 23.5E, tuner2 napriamo
    2/ potom druhý Diseq na tuner 2 a bež s oboma tunermi cez diseq a len jedno twinLNB do nich
    3/ a potom prihoď ďalšie LNb

    ak sa to niekde sekne, prihlás sa. Dobrý príjem! (tak aspoň 3000 ?)
    Vykonam
    tak ten prijem by som bral aj polovicny

    neblbol dnes zase skylink?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #908
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od service center Zobrazit příspěvek
    Diky za reakci. No takze dneska po dovolene jsem si osobne overil funkcnost na Digit ISIO S1, pro jistotu jsem udelal tovarni nastaveni a naladil par tp. S potesenim musim konstatovat ze problem je vyresen a uz nic neni potreba podladovat.

    Pricina: mala uprava na uplinku na Kavkach nikoliv v Blave, vice nejsem opravneny sdelovat, ale dulezite je, ze to uz v poradku, bylo v tom zainteresovano hodne lidi vcetne klicovych techniku technisatu, kteri skutecne spravne analyzovali problem a dokazali nakonec take problem odstranit

    Jinak pro priznivce znacky TechniSat mohu uvest, ze nemecka firma pripravuje na trh model se zabudovanym dekoderem Irdeto, TechniStar SIR (oznaceni IR - pro AT) - jiz ho mam na stole a dalsi kus ma Skylink, pravy "das original", narozdil od korejskeho modelu technibox sir. Nyni byly zahajeny technicke testy a priprava pro vlastni certifikaci prijimace.
    Tak po několika dnech se mi vyskytl opět problém s podladěním a to výhradně jen a pouze na stanici MTV Live HD CZ (12207). Hlásilo to žádný signál. Když jsem naladil podladěnou verzi fungovala nejen podladěna verze, ale začala fungovat i nepodladěná verze. Když jsem podladěnou verzi vymazal ze všech seznamů - přestala nepodladěná verze zase fungovat a tak dvakrát dokola. Všechny ostatní programy ze stejného transpondéru šly normálně bez podladění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #909
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Tak mne pre zmenu blbne nahravanie...
    Dal som nahrat z hbo hd a filmboxu hd po tri filmy - teda dokopy 6. Nahralo tri....
    Neviem ci to je tym, ze vcera mi riadne blbol skylink, stale hlasky pri prepinani, vypadavali programy, potom vypadol cely skylink, okrem volnych, potom to nabehlo vsetko bez hlasok....
    Dnes ide vsetko ok, bez hlasok.
    Celkom si uzijem srandy....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #910
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od Hornet F-18 Zobrazit příspěvek
    Tak mne pre zmenu blbne nahravanie...
    Dal som nahrat z hbo hd a filmboxu hd po tri filmy - teda dokopy 6. Nahralo tri....
    Neviem ci to je tym, ze vcera mi riadne blbol skylink, stale hlasky pri prepinani, vypadavali programy, potom vypadol cely skylink, okrem volnych, potom to nabehlo vsetko bez hlasok....
    Dnes ide vsetko ok, bez hlasok.
    Celkom si uzijem srandy....
    Časy nahrávok sa prekrývali? Alebo si ich mal samostatne? Nahralo Ti len z jedneho programu HBO, Filmbox, alebo nieco z toho a niečo z toho?
    Ohľadom toho mojho infa za Skylink v inom vlakne by to mali, ako som čítal na inom fóre napravit do piatku, čiže do dnes, možno to ozaj bolo tým.
    A ešte jedno info.... nenahralo Ti program vôbec, alebo nahralo, ale s čiernou obrazovkou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #911
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Tak od včerejška mám doma nový ISIO S1, takže se teprve seznamuji. Zatím vše šlape, ale nedělám si iluze, že žádné problémy nepřijdou, třeba až začnu nahrávat. Jinak první problém nastal při pokusu protáhnout barákem druhý kabel k přijímači. To se prostě nepodařilo, husí krky jsou někde totálně zacpané a rozkopat zdi se mi nechtělo. Takže mi firma zapojila "Johansson Multi Band Converter", který pod DiSEqC přepínačema signál "sloučí" do jednoho kabelu a dole u přijímače opět "rozdělí" do dvou tunerů (pracuje to prý na principu různých frekvencí). Vypadá to, že vše bude fungovat, sice se mírně snížila kvalita (u A 23.5 byla s jedním kabelem cca 11dB, potom s přepínačem na 1 tuneru 10dB, na druhém 9dB), ale snad to bude stačit.
    Vyzkoušel jsem nezávislé nahrávání 2 programů a OK. Mám Skylink ICE + Next ve 2 modulech Technisat TechniCrypt (art. num. 0003/4535). Podporuje ISIO Dual Decrypt, tj. že bych mohl např. 2 programy nahrávat a na třetí ze stejného transpondéru se dívat? Jestli ano, jak se zapíná?
    Díky
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 24-09-2011 v 08:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #912
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od jirka67 Zobrazit příspěvek
    Podporuje ISIO Dual Decrypt, tj. že bych mohl např. 2 programy nahrávat a na třetí ze stejného transpondéru se dívat? Jestli ano, jak se zapíná?
    Díky

    Takze Dualdecrypt je funkcia modulu, ktorý vie v prípade, že máš len jednu kartu, na rovnakom TP dva programy odkodovať na každý tuner zvlášť. To čo sa pýtaš ty, nemá s dualdecryprom nič spoločné a nie je to možné, ako si to predstavuješ, nakoľko ak spustíš nahrávanie dvoch programov, prepnúť na tretí Ti neponúkne, hodí Ťa priamo do nahrávok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #913
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    golf bol rýchly ako smrť....
    Presne ako píše, tretí môže byť len nahrávka z HDD. Dualdecrypt stratil s kartou NEXT význam.
    Používam ho len u Skylink Multi/HBO + Skylink ZAKLAD -> tam potom v dualdecrypte sa dá napr. Cinemax + HBO nahrávať naraz.

    Hornet, družice môžeš mať pripojené a zadefinované v poradí ako chceš. Ja mám rád poriadok, tak sú od 13 do 28. Ide hlavne o to, aby oba diseq boli zapojené rovnako (inak to nejde) a aby zadanie v matici LNB bolo totožné s tým ako mechanicky postrkáš káble to LNB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #914
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    golf bol rýchly ako smrť....
    Presne ako píše, tretí môže byť len nahrávka z HDD. Dualdecrypt stratil s kartou NEXT význam.
    Používam ho len u Skylink Multi/HBO + Skylink ZAKLAD -> tam potom v dualdecrypte sa dá napr. Cinemax + HBO nahrávať naraz.
    Aha, díky, mám to trochu pomotané, postupně funkce vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #915
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od klapaciuss Zobrazit příspěvek
    Tak po několika dnech se mi vyskytl opět problém s podladěním a to výhradně jen a pouze na stanici MTV Live HD CZ (12207). Hlásilo to žádný signál. Když jsem naladil podladěnou verzi fungovala nejen podladěna verze, ale začala fungovat i nepodladěná verze. Když jsem podladěnou verzi vymazal ze všech seznamů - přestala nepodladěná verze zase fungovat a tak dvakrát dokola. Všechny ostatní programy ze stejného transpondéru šly normálně bez podladění.
    Ač se to zdá nesmyslné, dnešní testy potvrzují dříve uvedené - MTV Live HD CZ (12207) hlásí žádný signál, když naladím podladěné MTV Live HD CZ (12203) vše funguje a to i původně nefunkční nepodladěný MTV Live HD CZ (12207). Když podladěný MTV Live HD CZ (12203) vymažu se seznamu kanálů (v seznamu všech kanálů zůstává) tak nepodladěný MTV Live HD CZ (12207) opět přestává fungovat.

    Tento problém nastává pouze na této stanici. Všechny ostatní programy ze stejného TP fungují bez problémů i nepodladěné.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07