Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 51 z 320 PrvníPrvní ... 41495051525361101151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 751 až 765 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #751
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od jirka67 Zobrazit příspěvek
    No to je přeci jasný, abych měl 2 tunery s možností nezávislého nahrávání a sledování programů. Hodí se mi taky docela PIP.
    A jak jsem psal výše, chci to mít v jednom přijímači. Dva nezávislé přijímače, to by bylo dost nepohodlné a zejména pro moji drahou polovičku.
    Já jsem k HD8-SX pořídil ještě jeden TechniSat a to TechniStar S1 ke druhé televizi. Míval jsem tam MF4-S CC, ale potřeba nezávisle nahrávat (včetně HD) rozhodla. Pořídil jsem kartu Next a jsem spokojen. S1 je v ložnici a vždy to nějak s nahráváním vyjde. Na S1 pořízené nahrávky (na USB 16GB) po úpravě vyexportuji na NAS (jako zálohu) a odtud pak na externí disk Samsung S2 Portable (250GB). No a z toho pak mohu "promítat" na HD8-SX v obýváku, kde mám i domácí kino.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #752
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    74

    Dnes jsem tedy konečně namontoval pevnou parabolu s multifokusem 28.5+23.5+19+13 s quad LNB a 4 Diseq přepínači, vše šlo po jako po másle, teď nahrávám Poláky, koukám na Sky.
    Dotaz: jak dlouho vám přepíná kanál na stejném kmitočtu transpordéru a satelitu? Když přepnu program, na displeji Digicorderu je nový program hned vidět, ale na obrazovce to trvá cca 2 sekundy. Je to normální odezva? U Vantage 8000 to je cca třetinová doba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #753
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    u techisatu je to "normalni" plus ber to, ze je to dvojtuner s dvomi modulmi, musi mat nejaky cas na ošahanie....
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 17-08-2011 v 21:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #754
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    92

    Mám doma nový Digit a po týdnu používání spokojenost. Ale po přikoupení druhé karty a modulu mne začalo zlobit neustálé blokování obrazu.
    Z této diskuze jsem pochopil že problém je v modulech. Chci se proto zeptat.
    Jeden modul mám nový Mascom irdeto s kartou SkyLink.
    Druhý modul mám starým SCM modul Cryptoworks s kartou CS Link.

    Chápu správně že nejlepším řešením pro mne budou koupit ještě jeden modul Mascom Irdeto (chápu že umí irdeto i cryptoworks) a tu vyměnit za ten SCM modul?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #755
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Presne si to trafil. Moduly musia byť identické. Karty môžu byť rozdielne. Mám tiež ICE a CRW - no problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #756
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Presne tak, rovnake moduly a cslink cw a skylink ICE no problem

    Dagy si ma predbehol
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 18-08-2011 v 07:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #757
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    mxpx4 - ešte doplním, že 2sek v CI-module navyše, keď sú rôzne karty je určite OK.
    Predpokladám že to rýchle prepnutie vo Vantage je karta strčneá v uni čítačke.
    Skús pre srandu zastrčiť tie dva moduly do Vantage a porovnať.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #758
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    82

    Zdravím TechniSaťáci,
    tak od včerejška patřím do Vaší rodiny, přivezl a zprovoznil jsem již dříve avizovaný Digit ISIO S1.
    První dojmy:
    a) obraz vynikající - vypadá to, že s naší TV Samsung 40C750 bude žít v blažené symbióze. Nad obrazem na BRAVA HDTV a UNITE CLASSICA při operách moje srdce jenom zaplesalo.

    b) zvuk nejsem schopen kvalilfikovaně posoudit neb hraji na bedny, které jsem si sám postavil před nějakými 25 lety

    c) manuál český nechutně zkrácený, anglický či francouzský není ( aspoň na CD) a německy neumím a ani z google moc smysluplný překlat neleze ( do ENG je to přece jen lepší).

    d)ovládání - je to můj první TS, takže si něj budu muset zvyknout. Nějak furt zapomínám na OPT a pak se divím. že něco nemůžu udělat. Chce to holt čas. Osobně bych uvítal víc skupin (tak 6 až 8 by šlo) stanic a možnost si je přejmenovat. Možná to jde, ale já jsem to nikde nenašel a manuál DEU je mi naprd.

    e) zprovozněno zatím jenom provizorně přímo na ASTRA 23.5 neb DiseqC jsem ještě nekoupil a druhý kabel k Tuneru 2 budu stejně tahat až někdy na podzim, teď není čas

    f) s tím Skylink Standard HD IR (jen IRDETO) + CA modul Irdeto SMIT (Skylink kompatibilní), jak jsme se již bavili, jsem opravdu šlápl slušně řečeno "vedle" neb hláška "Záznam byl zrušen z licenčních důvodů" se objevuje při každém pokusu o záznam kódovaného signálu. Kupodivu při pouhém sledování žádný problém nemám. Záznam z nekódovanách stanic včetně BRAVA3D v HDTV je bez problémů. Takže jak uváděl Dagy2 CI+ je asi opravdu sviňa a bůh ví co tam všechno posílaj. Je fakt, že zatím jedu na GLOBAL FREE bez registrace. Zkusím si ještě pohrát s nastavením CA, ale moc tomu nevěřím.

    g) signál je na cca 77 až 80%, tak asi bude třeba ještě poladit parabola, ale to budu dělat až budu mít všechny konvertory na multifocus. Jinak kvalita je naplno cca 10.5dB, což je myslím OK

    h) Dagy2 - díky za ty 4 MHz. Na TP 12207 jsem musel taky podladit ( aspoň u I-concerts mi to hlásilo "není signál". Teď jedu na LNB Inverto Black MultiConnect Twin. Na toto bych asi opravdu nepřišel. Holt jsem z jaderek zvyklý, když se má něco odstavit při 10, tak se to odstaví při 10 a ne někdy při 9 a někdy při 11

    i) FW nainstalovaný poslední - soft_2.49.0.4-1837f_digit_isio_s_7408.zip a provedeno Tovární nastavení

    Tak toto jsou moje první dojmy , zatím jen tak letem světem

    Mějte se Pirda
    Naposledy upraveno uživatelem pirdapirda: 18-08-2011 v 15:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #759
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Pirda, vítáme.
    c/ je úplná pravda. To nechápem, do riti aj s dovozcom. Originál je asi 120 stránok s obrázkami a neviem čo všetko. Koľko by tak asi stál normálny preklad, že?
    Ja s nemčinou nemám problém, aj so rozmýšľal to preložiť a dať niekde tu na fóre ale chce to dosť času, navyše by ma asi napadli za autorské práva....

    e/ nastav si v LNB u antény na 1, tzn. že softwarovo je potom signál z prvého vstupu loopovaný aj na tuner 2. Môžeš nahrávať a sledovať z jedného TP ak máš dualdecrypt modul.

    d/ nedá sa, pretože meno stanice technisat berie zo streamu. Takže keď stanica zmení názov (minulý týždeň napr. na 28.5) tento sa v technisate zmení automaticky tiež. Rovnako PIDy.
    Ak by si aj názvy premenoval v SetEdite, budeš ich mať v zozname ale pri prvom zapnutí stanice sa to zmení podľa streamu.

    f/ vyhoď ten CI+ modul. je k ničomu len k drásaniu nervov

    g/ u mňa na 23.5 a 19.2 niektoré TP 11.5dB ale myslím že to je jedno.
    h/ no jo no jo. sakra
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #760
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    82

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Pirda, vítáme.
    c/ je úplná pravda. To nechápem, do riti aj s dovozcom. Originál je asi 120 stránok s obrázkami a neviem čo všetko. Koľko by tak asi stál normálny preklad, že?
    Ja s nemčinou nemám problém, aj so rozmýšľal to preložiť a dať niekde tu na fóre ale chce to dosť času, navyše by ma asi napadli za autorské práva....

    e/ nastav si v LNB u antény na 1, tzn. že softwarovo je potom signál z prvého vstupu loopovaný aj na tuner 2. Môžeš nahrávať a sledovať z jedného TP ak máš dualdecrypt modul.

    d/ nedá sa, pretože meno stanice technisat berie zo streamu. Takže keď stanica zmení názov (minulý týždeň napr. na 28.5) tento sa v technisate zmení automaticky tiež. Rovnako PIDy.
    Ak by si aj názvy premenoval v SetEdite, budeš ich mať v zozname ale pri prvom zapnutí stanice sa to zmení podľa streamu.

    f/ vyhoď ten CI+ modul. je k ničomu len k drásaniu nervov

    g/ u mňa na 23.5 a 19.2 niektoré TP 11.5dB ale myslím že to je jedno.
    h/ no jo no jo. sakra
    ad d) já jsem měl na mysli přejmenování skupin stanic pro třídění ne stanic samotných - např. FILMY, DOKUMENTY, HUDEBNI, SPORT, protože např. to třídění podle žánrů co tam je tak trochu nanic - to asi závisí na tom co která stanice vysílá za identifikaci - např. při výběru Czech to nabízí asi jen 4 stanice

    ad e) tak to mám i nastavený

    ad f) no vyhazovat ho nebudem, zkusím ho prodat, např. přes AUKRO. Až půjdu někde kolem SAT prodejny koupím ten MASCOM 1.23 jak se tady už někde zmiňovalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #761
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    74

    Mám Isio připojeno do TV přes HDMI ale potřeboval bych z něj dostat i signál na scart nebo RGB do jiného TV přes modulátor po koaxu. Má s tím někdo zkušenost, zatím jsem na to nepřišel a myslím si, že to nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #762
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Ak je to u série ISIO rovnaké ako u predchádzajúcich prístrojov, potom HDMI, SCART a YUV pracujú paralelne, tzn. že možno pripojiť súčasne až 3 telky naraz a všetky ukazujú samozrejme identický obraz.
    Ak existuje konvertor SCART -> VHF/UHF PAL tak to bude fungovať. Pozerať sa dá ale vždy len jeden program.
    Druhá možnosť (ale neviem ako je odolná voči rušeniu) je použitie WiFi súpravy od TechniSatu ktorá prenáša v rámci bytu/domu HDMI alebo SCART medzi STB a TV a opačným smerom povely z DO.
    http://www.technisat.de/index7f02.ht...rtragung,de,47
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #763
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    97

    Citace Původně odesláno od kdojekdo Zobrazit příspěvek
    Mám Isio připojeno do TV přes HDMI ale potřeboval bych z něj dostat i signál na scart nebo RGB do jiného TV přes modulátor po koaxu. Má s tím někdo zkušenost, zatím jsem na to nepřišel a myslím si, že to nejde.
    Možná by se ti hodilo něco z téhle nabídky:
    http://www.omko.cz/modulatory/&utm_s...gn=modulatory/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #764
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Dagy,
    ak by si mohol prelozit ten navod, urobil by si nam slaboznalcom nemciny super sluzbu
    Myslim ze s tymi autorskymi pravami to nebude az taky problem. Zakon aj tak hovori, ze maju byt vsetky dovazane pristroje s prelozenym navodom, a ten skrateny je tak akurat dobry na zapnutie, nie na dokonale ovladanie celkom zloziteho a narocneho zariadenia....
    A ked k tomu navodu nedas original nazov, ale nazves ho trebars "Navod" bez udania typu, tak snad nikto nebude protestovat.
    Ked to prelozis ty, tak ten navod bude urcite zrozumitelny kazdemu nie ako ten skrateny - je taky kostrbaty....

    Mas u mna potom pivo, co pivo, bednu piva
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #765
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    74

    Nejde mi o modulátor. U Vantage, Octagonu,Humax HD přijímačů mi funguje modulace do anténního systému k dalším televizorům z výstupu Scart nebo RGB i při zapnutém HDMI. U Isia musím vypnout HDMI, abych měl obraz kanálu na výstupu Scart a RGB. Zvuk a menu jde u HDMI i Scartu stále, pouze chybí vlastní obraz jakéhokoliv kanálu. Přišel už někdo na to jak to nastavit, zda to vůbec jde?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07