Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 320 PrvníPrvní 123451353103 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Jen občas zadrhne, tak na 2s zakostičkuje. Až donutím technika, tak dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Hmm, tak technik nastavoval a nastavoval, kvalita se mírně zlepšila, síla signálu vylezla na 90+ a kvalita na 80-85 dB, víc se technikovi nepodařilo nastavit (nemá měřák, jedeme přes vysílačku a měříme na přístroji). Dnes jsem zkusil i jiný disk a to 2,5" WD Essentials 1TB (NTFS). Kostičkování už je sporadické /vypadá to jako artefakty v obraze, nezamrzá/ a dělají to jen programy z transpondéru 12109. Už jsem z toho celkem zoufalý. Ostatní v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od kzlatak Zobrazit příspěvek
    Hmm, tak technik nastavoval a nastavoval, kvalita se mírně zlepšila, síla signálu vylezla na 90+ a kvalita na 80-85 dB, víc se technikovi nepodařilo nastavit ([COLOR=red]nemá měřák, jedeme přes vysílačku a měříme na přístroji[/COLOR]). Dnes jsem zkusil i jiný disk a to 2,5" WD Essentials 1TB (NTFS). Kostičkování už je sporadické /vypadá to jako artefakty v obraze, nezamrzá/ a dělají to jen programy z transpondéru 12109. Už jsem z toho celkem zoufalý. Ostatní v pohodě.
    To není technik, ale patlal A zoufalej můžeš být akorát ze sebe, že si na to zveš nějaký neumětely
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Kzlatak, keď píšeš že je to "už jen na 12109" tak to vyzerá fakt na nedoladenú anténu.

    To hodnotenie technika od Pitomca je veľmi ohľaduplné. Dúfam že si za to neplatil. Aby niekto kto nastavuje na teplomeroch tvrdil o sebe že je technik a nechal ťa do vysielačky hulákať či je to lepšie alebo horšie - to je drsné.
    U mňa na teplomeri NovaHD 12109: úroveň 102%, kvalita 10.5dB, anténa gibertini 85cm, LNB Chess 0,2dB. Podľa teplomeru som teda o 10% lepší sat-technik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    úroveň 102%,
    Jak může být něco víc, než 100 procent? (to jenom soudruzi uměli nad 100 procent - podle toho také vypadaly výsledky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    No víc než 100% môže byť všeličo. Napríklad ceny benzínu sú momentálne nejakých 150% minuloročných cien (:
    ale to je o inom.

    V TechniSate je fakt sila signálu možná aj viac než 100%. Teplomer je potom žltý, rovnako ako keď je signál menší než myslím 40%. 41÷99% je zelený.
    Myslím, že teplomer ukazuje nejaké vstupné napätie privedené na tuner. A keď je tuner prebudený príliš silným signálom teplomer ukazuje viac než 100%. Mám to takto skoro na väčšine transpondérov 19.2E a 23.5E.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    29

    Tak anténa seřízená (vše nad 10dB), HDD naformátován na TSD formát přímo v ISIO. Výsledek je zatím nic moc. DVB-S nahrává v pohodě, ale DVB-S2 (transpondér 12109) prostě kostičkuje. Možné příčiny : HDD (2,5" Samsung S2 Portable 500GB a 2,5" WD Essentials 1TB, víc nemám možno vyzkoušet) nebo CI moduly (Technisat Technicrypt) nebo nedoladěnost firmware. Zatím se s tím asi smířím a počkám na další firmware, pro mě je v podstatě omezující jen nahrávání z HBO HD a Filmbox HD, ostatní (NOVA HD, ČT HD, ...), co nahrávám fachčí. Třeba to někomu pojede s jinou kombinací a já zkusím nějakou komponentu vyměnit.
    Naposledy upraveno uživatelem kzlatak: 21-04-2011 v 05:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Skusal si aj ine HD programy? trebars volne, alebo s ponuky Skylinku, robi to tiez?
    Nema problem s 1TB HDD? myslim napajanie pri 2,5".
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Zdravim! Tak uz som aj ja vlastnikom tohto prijimaca.... Ostal som verny znacke po predchadzajucich technisatoch od str1 az po digit HD8S. Problemy som mal hned po zakladnych nastaveniach, po vlozeni CA modulov. Nemam technisat moduly, ale jeden eurocam crw cerveny a dva philipsy. V HD8-ke som s nimi problem nemal, myslel som si, ze v nasledujucom type STB od rovnakej znacky problem uz nebude, ale je.... Som na zaciatku tak, ako pri HD8S-ke, kde problemy boli odstranene hadam az treti, ci stvrtym fw. Moduly sa navzajom biju, samostatne idu v pohode, v jednom karta skylink, v druhom cslink. Po skusenostiach s nahravanim na HD8S-ke som presiel z externych hdd 2,5" aj 3,5"(odskusane od seagate, samsungu, toshiby, az po WD ) ci s externym napajanim, pripadne pri malych bez, na klasicke usb key, ktorych cena je uz dostupnejsia, nezatazuju tak zdroj stb a osvedcil sa mi 32 GB USB TDK Flash 2.0 Trans-It Mini. V pohode aj sucasne prehravanie starsich nahravok s nahravanim. Po pripojeni na novu S1-ku nadetekovany okamzite, predchadzajuce nahravky z HD8S-ky prehratelne aj s infom z epg (SFI). Nahravanie z CTHD na zaciatku s tromi styrmi zaskubnutiami po cca 5.sekundach, ale nasledne uz bez skubnuti - zaseknuti obrazu, ale co je zaujimave, na nahravke problem ziadny, ta ide plynule bez chyb. Trapia ma zatial hlavne tie problemy s modulmi, ktore sa prejavuju pri PIP, pripadne sledovani ineho programu, ako nahravam. Hadam podpora vacsej skupiny modulov bude v novsich fw opravena. Verziu fw. v nom mam uz po upgrade 2.49.0.2 (175k) BL3 (347). Pripadne mate kladne skusenosti s inymi modulmi, okrem technisatackych, ktore uz je trochu problem zohnat? A este jedno info by som potreboval... Ako mate nastaveny CI dualne kodovanie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    golfLC s ISIO1 nemám skúsenosti pretože čakám na Digicorder. Ale možno ti pomôžu skúsenosti z HDS2, ktoré som rozmýšľal sem pripnúť ale dám ich takto skôr
    - CI-dualne kodovanie: otázka je, či to tvoje moduly skutočne podporujú. Vyskúšaš to jednoducho - vyber jeden modul preč a vlož len do CI1. nastav dualne kodovanie CI1 a skús nahrávanie STV1 + sledovanie STV2. Ak to funguje modul vie duálne kodovanie.
    Potom doporučujem nastaviť CI1+CI2, v žiadnom prípade AUTO ktoré práve u prvých FW u HDS2 vyhadzovalo hlášky - aj keď po pár sekundách zmizli. Ale toto viem len z nejakých recenzií. U mňa som žiadnu hlášku nikdy nevidel ale mám oba moduly TS Multicrypt.

    V HD8S si problém nemal, pretože tam nikdy oba moduly nebežali spolu. Eurocam ale bol problematický u viacerých užívateľov.

    - V menu CI-modulu pozri čo je nastavené na "Receiver type" - otázka je, či to tvoje moduly dokážu zobraziť. Touto voľbou sa dá predvoliť ktorý modul s ktorým tunerom mám primárne fungovať. Dá sa tam zvoliť č.1 a č.2

    - Technisat primárne pre sledovanie TV používa tuner 1 a pre nahrávanie tuner 2. To, ktorý tuner sleduješ sa dá zobraziť po stlačení OK-STATUS (žlté) - modré. Tam je popis programu, provider a tuner 1 alebo 2
    Potom je potrebné vložiť kartu s rozšírenou ponukou do CI-slotu ktorý podporuje tuner 1 a kartu s obmedzenou ponukou (ak nemáš NEXT) alebo so sekundárnou ponukou do CI-slotu ktorý podporuje tuner 2

    - škubnutie v obraze - ale nie v nahrávke - pri začiatku nahrávania je vždy cca 2x v prvých troch sekundách aj u prijímača s pevným HDD. To je proste tak, pravdepodobne preto, lebo grafická karta začne dostávať dátový tok nemiesto z tunera zo záznamového média. A ukladanie a spätné vyčítanie z média nie je okamžité. Potom už to "tečie" plynule.
    - u HDD napríklad pri sledovaní TV keď timer zobudí uspatý HDD zastaví tiež sledovaný obraz na cca 3sekundy. Tomuto sa dá vyhnúť napr. vyradením "uspatia" HDD v menu (ja ho ale mám stále nastavený na 2min, nevidím dôvod aby sa stále točil a žral elektriku).


    kzlatak: ako ti ide teraz nahrávanie po presune na nový TP? To konštatovanie, že anténa naladená si myslel tým technikom ktorý točil anténou a ty si cez mobilný telefon hulákal či je obraz lepčí alebo si mal niekoho seriozneho s meracou technikou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Dagy2 dakujem za rychlu odpoved a zodpovedanie mojich otazok Moduly Technisat CW som objednal, hadam uz bude pokoj, nakolko moje moduly pre tento typ STB su uplne nevyhovujuce.... Prisiel som ale na dalsi poznatok, po prehrati posledneho fw mam problem s ceskym menu. Po nastaveni cestiny, vecer po vypnuti stb ma vzdy caka rano anglictina. Tak som to zatial nechal na anglictinu, ved menu uz technisataci poznaju po slepiacky Ale dalsi problem som mal s nastavenim systemoveho casu. Po nastaveni lokality Slovensko mam systemovy cas o hodinu pozadu, do ziadnej inem polozky (GT +1) pristup nie je. Infa z SFI ale teplomerom boli zobrazovane spravne, lebo aj tam boli vsetky casy o hodinu pozadu. Po prestaveni na lokalitu Nemecko systemovy cas je OK - totozny s realom. Preto sa priklanam k nazoru, ze s lokalizaciou pre ine krajiny su "soudruzi" este v programovani, pripadne aj s nejakymi tymi kozmetickymi opravami, ktore uzivatel vobec nezbada, ale su velmi potrebne pre prijem cez nasich poskytovatelov. Toť aspon moj nazor a dovod, preco este v Sk a Cz v predaji nie su, aj ked mailova odpoved od Brnenskej firmy bola, ze pocas 4-6 tyzdnov by uz mali byt, ale o cene este nevedeli vobec nic, to tiez o niecom vypoveda. Este nejaky te jeden, dva upgready fw nas asi budu cakat k plnej spokojnosti, myslim za lokalizaciu...

    Neskusal som este robit zalohu kanalov, nevies Dagy, ci to funguje prikazmy dbdump a dbload na usb kluci? Neviem, ci to poznas, ak chces, pozri moje prispevky na nemenovanom fore, neviem, ci sa sem mozu davat linky, ked das do google
    Technisat Digit HD8-S –multimediálny HDTV satelitný prijímač
    isto Ti to najde.

    Venujem sa technisatom uz dlhsie a velmi ma mrzi, ze u nas ma tato znacka velmi vela odporcov z dovodu, ze neposkytuje nelegalny prijem ( na kvalitu vobec nepozeraju ) a tym padom aj malo cesko-slovenskych fór, kde sa clovek co to o nich dozvie, poriesi problemy, pripadne sa podeli so svojimi poznatkami
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 24-04-2011 v 19:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Takze posledu otazku na Dagyho som odskusal, funguje v pohode. Prilozeny subor USB setting.zip si rozbalte priamo na usb kluc v takomto poradi. Ak chcete vykonat zalohu settingu, nakopirujte nan z prilozeneho zazipovaneho suboru subor dbdump, vlozte kluc do zapnuteho sat.prijimaca, automaticky prijimac ulozi cely setting na kluc do novovytvoreneho suboru database.cdp. Tento subor bude sluzit pre obnovu (takze v pripade potreby si ho radsej odlozte aj do PC ), V pripade, ze si chceme setting obnovit, vtedy si k suboru database.cdp skopirujeme subor dbload, vlozime usb kluc do zapnuteho prijimaca a obnova settingu prebehne automaticky. Je to trochu zlozitejsie, ale v porovnani s tym, ze po ugrade fw bolo treba vsetko nahadzovat a editovat rucne, je to velka pomoc
    Samozrejme plati, ze tam nesmu byt oba prikazove subory dbdump a dbload. Pred obnovou musi byt list programov uplne prazdny, zo zalohy sa programy nepridavaju, len naplnaju, cize uz nejaky zoznam programov prikaz dbload prepisat nevie!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Ups, priloha az tu
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    golfLC - dobre si to vystihol, že neumožňuje kradnúť... Keď počúvam tie argumenty na iných fórach od ľudí, ktorí sa tvária ako profesionálni montážnici tak človek nevie čo si má myslieť. Argumenty ako napríklad že nemá sieťový vypínač alebo nie je HD (platilo pred niekoľkými rokmi). Ale to je "mimo mísu".

    Ad nastavenie času: ak chceš nastaviť natvrdo GMT+1 musíš dať krajinu "definované užívateľom". Inak berie preddefinovanú hodnotu, ktorú súdruhovia v Nemecku netrafili. Ale pre letný čas musíš teraz dať GMT+2

    Ad čeština: to je zaujímavý stav, že sa to "nevynuluje" do nemčiny ale do angličtiny... Skús pre istotu továrne nastavenie a pri autoinstall nastaviť češtinu. Myslím že to nepomôže ale za pokus to stojí.

    Ad settingy: u HDS2 dbload prepíše všetky nastavenia -> všetky listy so stanicami, nastavenie LNB-čiek, nastavenie navolených družíc, nastavenie jazyka, titulkov atď.
    Čítal som na nemeckom fóre že táto funkcia nefunguje vôbec, ale zdá sa že predsa

    Ad FW: dúfam, že si ukladáš do PC všetky FW z technisat.de tak aby si sa mohol vrátiť späť keby náhodou nový FW fungoval horšie.

    Ad CI: neviem či skutočne zoženieš TechniCrypt lebo výroba už dlhšie nebeží. SMIT bol snáď klon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Za ten cas, ak das Slovensko, nepusti Ta uz zmenit GMT, ved to je to....
    Tovarko samozrejme robim vzdy po upgrade, nasledne navolena Cestina a po vypnuti a zapnuti znovu England
    Za fw-ry, ked si vyhladas v googly ten link, zistis, ze nie prvy rok som na tom fore moderator, tak nejake tie skusenosti mam, neboj ;-) archiv ako vysity
    A za tie zalohy, tak ako pises, zalohuje vsjo, po tovarku len nahodis a mas naladene.... Mne zatial zalohy na HD8-S zobrali vsetky verzie fw, zakladnu strukturu este nikdy nemenili.

    No a za ten modul citat z ich stranky: Cryptoworks modul Technisat

    CA modul Technisat TechniCrypt Cryptoworks je určený pre dekódovanie kariet u prijímačov s CI slotom (Common Interface). Tento modul podporuje upgrade firmwaru cez OTA, vie si teda stiahnuť najnovší dostupný firmware priamo z družice, z pohodlia vášho domova a to bezplatne. Modul je typický svojou rýchlosťou pri dekódovaní a kompatibilitou s väčšinou prístrojov. Tento modul odporúčame ku všetkým prístrojom značky Technisat ako aj k ostatnym prijimačom.. Modul je vhodný ako pre SD aj pre HDTV staelitné prijímače s CI slotom.



    Druzice ASTRA 19,2E na kmitoctu 12603H 22000 5/6. Je tam kanal primo TECHNISAT /nema video/.
    Upgrade trva asi 45 min

    Tak uz len verit, ze je to original, nakolko pri SMIT-och je cenovy rozdiel dobrych 15€!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 320 PrvníPrvní 123451353103 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07