Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 310 z 320 PrvníPrvní ... 210260300308309310311312 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 4,636 až 4,650 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #4636
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    47

    Díky moc za ochotu a čas.Nakonec jsem našel rádia a funguje to v pohodě na poslouchej.net
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #4637
    Nováček Avatar uživatele Martinez1
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    55

    Ahojte, idem poprosiť o radu.
    V poslednom čase mi tuhne ISIO IE, keď po zapnutí nabehne na obrazovke hláška - inicializácia modulu v CI slote.
    Obraz nabehne no nedá sa prepnúť na iný program, pomôže len soft reset cez DO.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMAG0416[1].jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 774.6 KB 
ID: 29706  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #4638
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Martinez1,
    a ked ho resetnes, potom uz ide OK? Skusil si reset modulu? alebo vybrat modul, nech ho znovu nacita?
    Ak nemas urobenu zalohu, urob si a daj flash reset, po nabehnuti popreskakuj vsetky ponuky( nastavenie paraboly, programy, sfi, internet atd), naskoci ti nejaka nemcka stanica, das zalohu cez usb a mohlo by to pomoct.
    Pri flash resete odpoj hdd, pre istotu.
    Mas to za par minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4639
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Aj keď sa to neodporúča, skúsil by som vypnut ISIO, vytiahnut modul, restart vytiahnutim zo siete bez modulu a ked prijimac nabehne s hlaskou o kodovani, vsunut modul
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #4640
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    66

    Tak po třech letech s touto vlajkovou lodí - ISIO S1 - končím. Za ty peníze jsem si opravdu naběhl, ta příslovečná pečlivost a podpora ze strany výrobce je tytam. Po nahrání nového sw, se přestal připojovat k LAN. Odnesl jsem do Omxa v Praze s nadějí, že bude opraven a dál sloužit ku spokojenosti, ovšem pravda je někde jinde. Po dlouhé rozmluvě se zaměstnancem (prodejcem), jsem se dověděl že tomu nerozumí a nastavování internetu v přijímači ještě neviděl. Byl jsem tedy spojen do Brna, kde se kupodivu nacházel asi jeho brácha, protože řekl že opravu v Oxxu nejsou schopni po záruční době provádět, ať jim ho teda nechám pokud budu souhlasit s tím, že provedou přezkoušení funkčnosti za cca 2000 korun, po té ho odešlou do němec, vymění nějakou desku za cca 4500 korun + dopravné a potom ať si to vyzkouším zda byl problém vyřešen nebo ne, ale za nic neručí, protože už je to po záruce. Tak jsem se stal majitelem hračky za 10 000. Pokud tedy někdo má taky zájem o takovou hračku, nechť navštíví Oxxo a podobný krám bez podpory si pořídí. Na závěr uvádím že si ceny přesně po jednání před měsícem nepamatuji, ale je to tak nějak jak jsem popsal. Takže se loučím a přecházím k jinému krámu za poloviční cenu s lepším vybavením, procesorem, atd a doufám že ve skříni nepřibude další nová nepoužitelná vlajková loď. Tímto se omlouvám firmě Oxxo ale myslím že pravda musí být známa všem, kteří o to stojí.
    Naposledy upraveno uživatelem La_da: 12-02-2015 v 15:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #4641
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    La_da, mám pocit, že si musel počkať ten mesiac aby si to predýchal. A to mi súdruh z onej firmy napísal, že nechápe kde sa vo mne berie zášť k OxxO. Presne na rovnakom mieste ako o tom píšeš - proste nekompetentný personál, ktorý hlása bludy a správa sa nechutne.
    Ako som tu písal už na inom mieste - veľkým oblúkom okolo oboch firiem v Brně na 4 písmenká a obe začínajúce na "O".

    ešte dotaz aj keď mám pocit že si to tu riešil:
    1/ urobil si upgrade softu a odvtedy sa nevie pripojiť k LAN?
    2/ určite si skúšal aj flash reset aj továrne nastavenia. Určite máš všetky nastavenia v ISIO ok?
    3/ inak všetko ostatné je funkčné?
    4/ vidí isio router? Ping na ISIO tiež nefunguje?
    mal som router Vigor a neskutočné množstvo problémov s pripojením TV LG. reklamácie na LG, na nete som našiel rovnaké problémy. Potom Vigor za rok zhorel, vymenil som za Asus a čuduj sa svete všetko fičí ako má.
    5/ srandu za 10kilo zase hodiť do smeti - no neviem - neskúšal si aspoň wifiLAN ? je mi jasné že kabel je kabel, ale za skúšku by to snáď ešte stálo. Wifi adapter by som objednal cez e-shop a vrátil keď to nepôjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #4642
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    La_Da,
    tiez by som to nezahadzoval mal som podobny problem s routrom, pri zmene fw ( viac ako rok dozadu), nic nepomahalo, aj komunikacia s DE Technisatom (solidna). Kupil som novy router TP link za cca 20€ a problem bol vyrieseny.
    Ak si neskusal - treba urobit zalohu, flash reset, alebo vyskusat vratit sa na starsi fw, ak bude fungovat, vymenit router. Nehadzal by som to hned do skrine, treba vyskusat, alebo bude mat mozno niekto iny lepsi napad
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #4643
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    66

    To: Hornet a Dagy - SW jsem přehrával jeden po druhém, je jich tam asi 15 a žádný nezabral, nyní to ukazuje Lan odfajfknuto, IP ok, brána špatně. Zkoušel jsem kde co, mám 3 routery vč nejnovějšího TP Linku Archer5, Tendu 2x, po el. rozvodech, několik kabelů, staticky, DHCP atd. Všechny přístroje jsem odpojil, nechal jen ISIO a nic, nic, nic. Tovární nastavení po každé neúspěšné akci už fakt nevím co mám udělat. Wifinu zavrhli v Omku jednoznačně jako špatnou, že už ani ty moduly neprodávají, jinej než Technisat to stejně údajně nebere. Řeším to několik týdnů, jednou se to rozběhlo a pak už nic. Objednal jsem Iqon Force 1, tak uvidím. Isio asi šoupnu na druhou TV, ta má zabudovaný sat. v sobě, ale nastavení a obsluha jsou strašný. Už jsem si zvykl na Technisat, tak to pojede na něm a TV má výborný wifi a jede na 5 ne na 2,4 takže HBBTV pojede na ní a sat na Isiu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #4644
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    La_da písal si v dávnejšom príspevku, že si pomykal tvrdšie s káblom a rozbehlo sa to. Skontroluj ešte kontakty na sieťovke ISIA, prípadne keď je už aj tak po záruke, otvor ho a pozri, či nemáš náhodou len nejaký studený spoj pri koncovke sieťovky na plošáku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #4645
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Inak z prístumu OxxO žasnem, ako keby tam pracovali úplní amatéri... A to p.Švehlík sa dušoval tu na fóre, aké organizačné zmeny sa tam udiali... Možno aj hej, ale z počutia len a len k horšiemu. Ja zvyknem brávať sat.veci z Ellana a prístup či už po odpornej stránke, reklamáciách pripadne servis, žiadny problém. Od OxxO firmy by som už ani koaxiál nezobral, už len z princípu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #4646
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    La_da
    nuz fakt si vyskusal dost....ale stoji za pokus to co radi golf - otvorit a skontrolovat vnutri, mozno nejaky blby studenak....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #4647
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    66

    Otevřené jsem to měl. prohlížel pod lupou, třásl jsem s ním, tlačil, tahal, vyfoukal, vysával .... a nic. Tenkrát s tím vykláním to byla asi náhoda, protože to běželo asi 2 týdny, stáhnul se nový sw a nešlo to zase. Do té doby jsem kolem něho chodil po špičkách aby se něčím nehnulo. Nehnulo se to určitě, protože TV mám u stropu a kabely jdou taky z něj, včetně přívodní šňůry. Takže jsem si jistý. Včera večer přestalo chodit vše HD a některé jiné - např HBO, Film box, Doku........ Zápis, reautorizace, kontrola předplatného... vše OK. Teď jedu pryč a až se vrátím zkusím kartu v druhé TV (tam běží vše tak, jak má.)
    16.14 hod: Tak po příjezdu domů zkouška na druhém přístroji, vše OK. Znovu tedy provedeno továrko pomocí knoflíků (3x) - stav stejný, tak jsem nahrál nejnovější fw z technisat.de a vzdávám to, čekám na nový přístroj a pak se bude vidět. Po tom novým fw se alespoň rozjela HD nabídka. Jsem zklamaný. Jinak děkuji za rady, jste fajn kluci a pokud vás bude zajímat zkušenost s novým přijímačem, tak sem budu moct za čas dát poznatky. Podle recenzí a zkušeností jiných, by to mohl být docela povedený kousek, ale je linux E2, takže zase učit, učit a učit. Koupil jsem to na Slovensku, je to všechno zaktualizovaný, nahraný nový image, má to vše naladěný a zprovozněný. Umí to i všechny zásuvný moduly s jednou kartou a ne jako tady u toho. Ale teprve to odzkouším a pak ... ? nevím ) asi to taky bude pěkná (_!_) .
    Naposledy upraveno uživatelem La_da: 12-02-2015 v 15:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #4648
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Inak z prístumu OxxO žasnem, ako keby tam pracovali úplní amatéri... A to p.Švehlík sa dušoval tu na fóre, aké organizačné zmeny sa tam udiali... Možno aj hej, ale z počutia len a len k horšiemu. Ja zvyknem brávať sat.veci z Ellana a prístup či už po odpornej stránke, reklamáciách pripadne servis, žiadny problém. Od OxxO firmy by som už ani koaxiál nezobral, už len z princípu!
    Taky jsem to objednal v Ellanu, ale zatím to je od 4 hodin v Bratislavě, podle expediční firmy, tak jsem napnutý jako kšandy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #4649
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Viem že si určite všetko urobil a nastavil ak obolo treba a nejde to. Občas je dobré zavolať úplného laika a ukázať mu nastavenia, často nájde prvým pohľadom chybu, ktorú profík 100x kontroloval a nenašiel.
    Ber to teraz takto, keďže nevidím do tvojich nastavení. Mal som podobné problémy ešte u Vigora niekoľkokrát a preto aj u ASUS používam tieto nastavenia:
    1/ DHCP prideľovanie adries od 192.168.1.10
    2/ počet pridelovaných adries 50
    3/ u Technisatu (ale aj TV, NAS, BD) prideľujem statickú adresu v jednotlivých zariadeniach. Potom nie je problém s Mediaportom, montážou NAS disku e-Trayz po naštartovaní atd.
    IP mode: staticky
    IP adresa: 192.168.1.5
    Podsiť 255.255.255.0
    DNS brana 192.168.1.1

    a potom PING na túto adresu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #4650
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    66

    Já jsem si poslední funkční data ofotil, zkoušel jsem i v routeru pevnou i DHCP, různě měnil, všechno marný. U statický mě neproleze brána, u DHCP je ok pouze první pole testu, druhé a třetí nic. Potom to napíše že vypršel čas nebo tak něco. Zkracoval jsem název, jestli s tím nemá problém, měnil zabezpečení i bez zabezpečení....... Vypadá to na nějaká přepsaná vnitřní data na desce či co. Už nevím, ale budu si s tím hrát, možná se k něčemu dopracuji. Potom zkusím požádat nějakého zkušeného ajťáka, přeci jenom jsem laik, samouk a v tom může být problém. Na router mám připojenou TV Samsung 3D, přehrávač 3D, AV reciever, netrádio Hama, NTB Asus, mobil, 2x disk, PC, tablet, pokud přijedou vnoučata, tak další tablety, telefony a s ničím jsem neměl problém až teď tady. Mám i připojení pomocí elektr. rozvodu - pokud jsem venku na zahradě, prostě hračička a vše jede jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07