Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 151 z 320 PrvníPrvní ... 51101141149150151152153161201251 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 2,251 až 2,265 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #2251
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    Tak jsem dal 4-kovy software a je to trochu lepší, ale stejne to po nejaké době provozu začne zadrhavat a obraz vypadne. Nejenom na těch dvou problémových kanálech, ale na všech.
    Jakmile vycentruju, chvíli to jde = menu-nastavení-konfigurace antény- najedu na Pokracovat u Astry23 - počkám až to napíše ze parabola je zprevodovana na Astra 23 - vyskacu z menu a šlape to.
    S tym "vycentrovanim" to predsa nemozes robit stale, musi to ist bez toho. Chyba bude v nevyhovujucom module. Obraz nesmie vypadavat a zadrhavat, musi drzat.
    Nikde som nevidel odporucany modul Neotion...kto ti ho doporucil? Nech ti ho vymenia, alebo vratia peniaze.
    Myslim ze stym modulom sa budes len trapit a nepojde to! Tie problemy co popisujes u mna nie su(moduly Mascom) a urcite nie su ani u tych co maju moduly Smit a Technisat.

    Ine moduly (okrem tychto troch) tam spolahlivo nepojdu.
    Naposledy upraveno uživatelem Hornet F-18: 06-02-2012 v 23:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2252
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,164

    Ja mám pocit že som niekde čítal, pravdepodobne u OMKa, že Technisat + Neotion = problém.
    Vyhodiť CI+ modul a bude po ftákoch.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #2253
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Hornet F-18 Zobrazit příspěvek
    S tym "vycentrovanim" to predsa nemozes robit stale, musi to ist bez toho. Chyba bude v nevyhovujucom module. Obraz nesmie vypadavat a zadrhavat, musi drzat.
    Nikde som nevidel odporucany modul Neotion...kto ti ho doporucil? Nech ti ho vymenia, alebo vratia peniaze.
    Myslim ze stym modulom sa budes len trapit a nepojde to! Tie problemy co popisujes u mna nie su(moduly Mascom) a urcite nie su ani u tych co maju moduly Smit a Technisat.

    Ine moduly (okrem tychto troch) tam spolahlivo nepojdu.
    OK Díky, zkusím pořídit "pořádný" modul a snad to přestane. Ale do 31.1.2012 do jelo bez problémů.
    Můžete mi prosím dát někdo odkaz na přesný typ modulu který používáte? Abych koupil skutečně něco co na ISIO poběží?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #2254
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    No takze vsechny problemy na transponderech jsem zdokumentoval a odeslal pres kolegu v Technisatu do SES Astra. Vsechny uplinky maji v SI tabulkach dve chyby krome uplinku na Kavcich Horach, zde je vse v poradku.

    V priloze vidite priklady z analyzeru. Chyba je zakrouzkovana cervene.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 11836H.jpg 
Zobrazení: 198 
Velikost: 429.6 KB 
ID: 15625   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 12207V.jpg 
Zobrazení: 159 
Velikost: 412.9 KB 
ID: 15626   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 12109H.jpg 
Zobrazení: 156 
Velikost: 418.2 KB 
ID: 15627  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #2255
    Kolbis
    Guest

    Sice se v tom nevyznám ani za mák, ale i jako laik vidím, že u těch dvou TP jsou špatné parametry. Děkujeme a snad to brzy upraví. Už bych rád konečně "oficiálně" přeladil . Když tak dejte info, až bude vhodná chvíle to zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #2256
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    OK Díky, zkusím pořídit "pořádný" modul a snad to přestane. Ale do 31.1.2012 do jelo bez problémů.
    Můžete mi prosím dát někdo odkaz na přesný typ modulu který používáte? Abych koupil skutečně něco co na ISIO poběží?
    Popis Modul Neotion Irdeto (Skylink modul)

    Nový dekódovací modul Neotion Irdeto (Skylink modul) pro přijímače s CI/CI+ sloty. Dekóduje pomocí karet IRDETO Skylink (nebo ICE Skylink) a IRDETO CS Link programy v novém kódovacím systému IRDETO PI-sys. Možnost vypnutí chybových hlášení v menu modulu. Rodičovský zámek. Aktualizace softwaru modulu pomocí funkce OTA. Modul získal certifikát firmy TradeTech pro bezproblémový provoz s ICE/Irdeto kartami Skylink!!

    Upozornění: Dekódovací modul obsahuje již nové rozhraní CI+, proto mohou být u některých přijímačů problémy ve spolupráci s tímto modulem. Tento modul nedoporučujeme ke všem přijímačům značky TechniSat. Modul nepracuje s PCI/USB satelitními kartami Technisat.

    Citaj predchadzajuce prispevky alobo zabrowsuj na web-e Omko.cz, je tam toho popisaneho dost.

    Ja som kupil 2x Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto lebo v tom obdobi boli vyskusane a Omkom odporucane.

    http://www.omko.cz/dekodovaci-moduly/irdeto-pi-sys/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #2257
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    28

    [quote=Hornet F-18;395775]
    Citace Původně odesláno od Mi_Li Zobrazit příspěvek
    Ešte ma napadla jedna skúsenosť.

    Krok 4 Nastavenie dekóderu 1 ____________________________________
    Ďalšie nastavenie:
    Hlavní Menu-Podmínený Pristup-Expert Menu
    CI Slot 1: Mascom Cryptoworks 1.23 v menu nastaviť:
    CA System: MULTI
    CA REG: Dynamic
    ....
    CI Watchdog: 1500ms
    IC Smartcard Priority: Cryptoworks
    ________________________________________________

    Pokial som nastavil inú kombináciu niektorej hodnôt na dekóderoch tak buď som sa nevedel zbaviť hlášok o nedostupnosti


    Vsetko mam tak, ale co znamena to CA System:_Multi
    ja tam mam "Single"
    Ma to nejaky vplyv?___________________

    To s tym vyberanim modulov je fajn , ze je to tak
    ------------------------
    /Einstellungen (=nastavení) - zde lze nastavit jazyk menu modulu, a to německy nebo anglicky.
    "CA režim" slouží k nastavení podle použitého přijímače. Optimální nastavení je "MULTI/DYNAMIC", u tohoto nastavení se modul hlásí po vložení nové smart karty pokaždé u přístroje s novými (a známými) daty, takže přijímač je o výměně informován. To má různé výhody: bezproblémové použití novějších smart karet, přiřazení Simulcrypt programů v přijímači se 2 šachtami (CI konektory), lepší/rychlejší* přepínání programů po výměně. Avšak tento režim není podporován všemi přijímači. Pokud zjistíte, že po zapnutí vašeho přijímače na zakódovaném kanálu nevidíte obraz ihned jako obvykle, ale až po jednorázovém přepnutí(stejné může nastat po výměně smart karty), musíte nastavení změnit na "MULTI/STATIC" . Toto nastavení bude fungovat s většinou přijímačů (odpovídá režimu v software verzi 1.0). Nastavení "SINGLE/..." může být* potřeba pro starší přijímače (se starším software), které podporují současně jen jeden systém). U tohoto nastavení po výměně smart karty může být vyžadováno vypnutí a znovu zapnutí přístroje.
    *
    Smartcard messages/Smartkarten Meldungen (hlášení smart karty) - v tomto nastavení může být potlačeno zobrazení nechtěného hlášení na obrazovce po přepnutí. Nastavení ON/EIN (ZAPNUTO) : všechna hlášení se zobrazí . Nastavení 10SEK: všechna hlášení se zobrazí po* dobu max. 10 sekund. Nastavení OFF/AUS (VYPNUTO): žádné hlášení se nezobrazí. Nastavení TF10SEK : funguje stejně jako 10SEK, ale hlášení se zobrazí jako menu, neboť u některých přijímačů jsou normální hlášení potlačena. Při provozu dvou AlphaCrypt modulů v jednom přijímači je doporučeno nastavení OFF/AUS/VYP. u obou modulů, jinak bude nedekódující modul zobrazovat chybová hlášení.
    *
    ...Erzwinge Lesen originale PMT (vynucené čtení originál PMT) - může být zapnuto při použití modulu v hlavní stanici, nebo pokud je podezření, že přijímač nedodává do modulu data pro dekódování programu korektně (event. chybí jen obraz, zvuk, AC3* nebo videotext). Při aktivaci této funkce si modul potřebné informace sám vezme z transport streamu a provede dekódování korektně. Vezměte na vědomí, že při zapnutí funkce se prodlouží doba potřebná pro přepnutí(až na 4 s.). Při nastavení AUTO jsou pro dekódování použita nejdříve data z přijímače a následně z Transport streamu pro korekci. Pro normální provoz je doporučeno nastavení "OFF/AUS/VYP" (tovární nastavení).
    *
    ..CA-PMT Loeschzeit (CA-PMT vypínací doba) - slouží k nastavení zpoždění pro zastavení* nedekódující služby. Takové nastavení je vyžadováno hlavně u přijímačů s HDD a s funkcí PIP, v opačném případě může dojít ke krátkodobému výpadku při nahrávání nebo v PIP obrazu.
    Nastavením "0s" je zpoždění vypnuto!
    Upozornění: při aktivovaném zpoždění je zobrazení vyžadovaného zadávání PIN u některých programů patřičně zpožděno (např. easy.TV Silverline). Jedná se o technický problém, který nemůže být momentálně uspokojivě vyřešen.
    *_-------------_

    Konecne som nasiel popisy funkcii Expert Menu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #2258
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Mi Li,
    super popis, diky
    Podla toho je CA rezim zrejme zodpovedny za ten problem pozapnuti pri fw6 ked je zapnuty v pozicii "Single"...pri prepnuti do "Multi" by to malo zamedzit nutnosti resetovat moduly a vyrieseny problem Mascomu s fw6.
    Pri fw4 som zatial nezistil rozdiel, ci je prepnute Single alebo Multi.
    Takze to asi vyskusam s tymto prepnutim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #2259
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Citace Původně odesláno od mxpx4 Zobrazit příspěvek
    OK Díky, zkusím pořídit "pořádný" modul a snad to přestane. Ale do 31.1.2012 do jelo bez problémů.
    Můžete mi prosím dát někdo odkaz na přesný typ modulu který používáte? Abych koupil skutečně něco co na ISIO poběží?
    Ked pozries na Omko:
    http://www.omko.cz/technisat-digit-isio-s1-premiumline/
    tak doprucuju toto, citujem:

    "Výborně pracují dva moduly Technisat TechniCrypt (art. num. 0003/4535), dále dva moduly SMIT Cryptoworks 3.9.12 nebo dva moduly Mascom 1.23* Tyto kombinace lze doporučit.

    * Bohužel v poslední době od určité série modulů Mascom máme zaznamenány problémy při použití dvou modulů Mascom v ISIO přijímačích. Samostaný modul pracuje spolehlivě.

    Řešením je použití dvou modulů SMIT Irdeto, které již umožňují s novým firmwarem nahrávání. Postup aktualizace modulu naleznete zde.
    V těchto modulech lze bez problémů používat karty Cryptoworks CS Link, Skylink a freeSAT by UPC Direct. Rovněž karty ICE Skylink pracují v těchto modulech bez problémů.

    V modulech Mascom 1.23 lze navíc použít i karty Irdeto Skylink nebo nové karty Irdeto CS Link. U modulů Mascom však může nastat problém s příjmem HD kanálů freeSAT by UPC Direct, to se však řady ISIO netýká, zde jedou HD kanály freeSAT by UPC Direct s tímto modulem jako víno."

    Snad ti to bude stacit pri rozhodovani, a mohol by si napisat, kto ti doporucil ten tvoj modul Neotion, ked ho priamo Omko nedoporucuje na Technisaty......
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #2260
    Kolbis
    Guest

    Citace Původně odesláno od Hornet F-18 Zobrazit příspěvek
    Mi Li,
    super popis, diky
    Podla toho je CA rezim zrejme zodpovedny za ten problem pozapnuti pri fw6 ked je zapnuty v pozicii "Single"...pri prepnuti do "Multi" by to malo zamedzit nutnosti resetovat moduly a vyrieseny problem Mascomu s fw6.
    Pri fw4 som zatial nezistil rozdiel, ci je prepnute Single alebo Multi.
    Takze to asi vyskusam s tymto prepnutim.
    Na tom popisu není nic super. Ten visí na mascom webu dávno http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/_navod_menu.htm
    Spíš mne teď překvapilo, že ho ještě neznáte. (Nic v zlém )
    To přepnutí do Multi a Single podle mne nemá na fw6 vliv. Trošku jsem si s tím hrál, ale standardně to mám na default hodnotě (Multi/Dynamic) a funguje to pořád stejně - vyžaduje reset CI po zapnutí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #2261
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Hornet F-18 Zobrazit příspěvek
    Snad ti to bude stacit pri rozhodovani, a mohol by si napisat, kto ti doporucil ten tvoj modul Neotion, ked ho priamo Omko nedoporucuje na Technisaty......
    Já právě měl původně 2 moduly Mascom, které mi v Omko doporučili. Ale měl jsem s tím hrozné problémy. Asi jsem jeden z důvodů proč už uvádějí, že jsou s tím problémy. Proto jsem pak zoufale cokoliv hledat a tenhle modul (NEOTION) prostě do 31.1. fungovat bez chyb.
    Mám kartu Skylink IRDETO, takže z vašich rad mi vychází jedině koupit modul SMIT Irdeto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #2262
    Kolbis
    Guest

    storno
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 08-02-2012 v 09:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #2263
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    167

    Takže Technisat dnes vydal nový fw aj pre DigiCorder ISIO 2.49.0.5-1932f, uvidíme, že čo to bude. zrejme to bude niečo podobného ako fw na Digit ISIO fw 2.49.0.6-1931d,
    prikladám link...

    http://www.technisat.com/de_DE/DigiC...1276764381892/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #2264
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od mirectek Zobrazit příspěvek
    Takže Technisat dnes vydal nový fw aj pre DigiCorder ISIO 2.49.0.5-1932f, uvidíme, že čo to bude. zrejme to bude niečo podobného ako fw na Digit ISIO fw 2.49.0.6-1931d,
    prikladám link...

    http://www.technisat.com/de_DE/DigiC...1276764381892/
    Len upresňujem link priamo na stiahnutie
    verzia DigiCorder ISIO 2.49.0.5-1932f odtiaľto
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #2265
    Kolbis
    Guest

    Citace Původně odesláno od mirectek Zobrazit příspěvek
    zrejme to bude niečo podobného ako fw na Digit ISIO fw 2.49.0.6-1931d
    Spíš bych tipoval, že to bude lepší. Opravené i to, na co si majitelé Digit ISIO stěžovali.

    V těch jejich číslováních se ani čuník nevyzná. Ale

    Digit ISIO:
    1745
    1837
    1837f
    1931c
    1931d

    DigiCorder ISIO:
    1838i
    1932b
    1932f

    Připadne mi to, že DigiCorder má firmware vždy o jedničku vyšší jak Digit a ta písmenková přípona je pak vlastně revize.

    U Digit ISIO se snažili opravit 1931c na 1931d. V podstatě musím uznat, že nebýt toho, že tam zanesli problém s Mascom moduly, tak klady novější verze 1932d (fw.6) výrazně převyšují nad zápory. Používám ji teď po krátkém vrácení se k fw.4 asi 14 dnů. A už nemám touhu něco měnit a jen se těším na ještě novější.

    Pro DigiCorder ISIO začali opravovat 1932b na 1932c (špatné Mascomy) a teprve s 1932f jdou ven.

    Moc rád bych věřil, že i na Digit bude brzy nějaký 1931g.

    Ale co mne z korespondence ze Service Center překvapilo - prý musí Technisat každý nový firmware nechat někde certifikovat a to stojí peníze. Takže nejde jen o to přijít na chybu, opravit ji a vystavit na webu nový soubor. Jde i o touhu výrobce zaplatit za další certifikaci...
    Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 08-02-2012 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07