Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 11 z 320 PrvníPrvní ... 9101112132161111 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #151
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    golfLC, jj mas pravdu, niekde som sa preklikol...asi bolo vela hodin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    Zajimave je, ze ja jsem od pocatku s ceskym menu nemel zadny problem. Stale drzelo. Novy FW je jiz na strankach Technisatu. Kupodivu aktualizace pres USB setting zachovala, pres OTA to slo do tovarniho nastaveni. Rovnez zaznamy na HDD porizene s minulym FW jdou i ted normalne prehrat.

    Nezkousel nahodou nekdo USB klavesnici, jiz by mela fungovat??

    Nesetkal se nekdo s problem s prijmem HD kanalu na tp 12109 a BG tp ve spojeni s konvertory Inverto?? Me se stalo ze pokud jsou naladeny presne(!) tyto dva tp, tak po nejake dobe prepinani mezi programy a vraceni se na tyto dva tp prijimac hlasi, ze neni signal. Ostatni SD kanaly jedou stale.

    Pokud jsem zkusmo zvysil kmitocet o 2 MHz, tak se zda ze jiz to drzi, zkouseny tri ruzne typy konvertoru Inverto.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od service center Zobrazit příspěvek
    Zajimave je, ze ja jsem od pocatku s ceskym menu nemel zadny problem. Stale drzelo.
    Ak sa mozem spytat, mas v menu prijimaca zapnutu sluzbu HDMI TechniLink? Lebo ak ju nemam zapnutu, ziaden problem s menu nemam, len pri jej aktivacii a aj to pri cestine, madarcinu drzi... S HDD tiez problem nemam, ako som uz pisal v predchadzajucom prispevku, musel sa mu tam nejako seknut nejaky subor, najskor ten s cislom nahravky obsahujuci aj udaje z SFI....
    Na STV HD mi tuto hlasku hadam ohladom straty signalu 2x za celu dobu vypisalo, ale ja som to bral len ako nejake blbe prepnutie pri mojom rychlom laborovani, pripadne vypadku na mojom uz 8-9 rocnom LNB
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: lnb.jpg 
Zobrazení: 136 
Velikost: 106.2 KB 
ID: 10797  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    41

    Mě aktualizace přes OTA setting zachovala až na to, že do seznamu SFI kanálů přibylo cca 40 německých stanic. Staré záznamy přehrávat nejdou. Pokud tomu rozumím tak jsi nejdříve aktualizoval přes OTA a následně přes USB a tím jsi zachránil staré záznamy ?
    Problém s příjmem HD kanálů na tp 12109 jsem také řešil (strana 6 a 7 tf), pomohl Dagy2 (díky). Protože mám také konvertor Inverto, může být tento příčinou problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od Hapax Zobrazit příspěvek
    .... Pokud tomu rozumím tak jsi nejdříve aktualizoval přes OTA a následně přes USB a tím jsi zachránil staré záznamy ?...
    Ten tvoj problem s nahravkami nema nic spolocne s fw, aj mne sa to stalo na DIGIT HD8-S, mas blbo zapisany nejaky udaj na nejakom clusteri na HDD, ani mne nic nepomohlo, je to zly udaj na disku, s ktorym si prijimac nevie poradit a nahravku neinicializuje. Zvycajne sa to stane pri nie korektnom vypnuti prijimaca, pripadne externeho HDD, u teba to mohlo spravit prave pri tom upgrade. Keby si dal ckdsk daneho disku na pocitaci, nasiel by ti ten vadny sektor - subor, ale aj tak ho asi len zmaze a neobnovi. Uz som sa aj ja s tym dost trapil, no nerozchodil som to. Ale neskusal som danu nahravku vyexportovat na druhy pripojeny disk, skus este to, ci vtedy nepracuje len s TS suborom a nie aj s tym s cislom nahravky, kde su aj data z SFI o danom programe....

    Pre service center: Mne sa zda, ze technisat si nepusti inu klavesnicu, ako svoju, ani Wifi USB zariadenia nepodporuje, len svoje, ktore su v porovnani s inymi vyrobcami o doooost predrazene, jeden USB WIFI dock od technisatu je cca 69€. Nerozumiem, preco uz automaticky do prijimaca wifi nemontuju. Ale za tu klavesnicu dnes vyskusam, ked dojdem domov, rovno na bezdrotovej microsoftackej.... ale pochybujem.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    ad vadná nahrávka: na internom HDD u HDS2X je funkcia check disk, ktorá tiež beží automaticky po každom továrnom nastavení a momentálne u skoro plného 500GB disku trvá tak 15 minút. Neviem ako je to u prijímačov s ext HDD.

    ad ext WiFi: no to je samozrejme ochrana výrobcu pred použitím príslušenstva od iného výrobcu. Na niečom musím ryžovať (viď príslušenstvo k iPhonom, to sú pálky)

    ad hláška "No signal": mne to začal robiť DVB-S2 tuner (v HDS2 je DVB-s + DVB-S2) asi po pol roku. Reklamácia u OxxO skončila tak, že v živote túto firmu už ani nenavštívim. A každému som doteraz odporúčal z diaľky sa im vyhnúť. Síce ma odtiaľ ubezpečili, že niektorí zamestnanci museli opustiť firmu z dôvodu neprípustného prístupu k zákazníkom, ale neviem či to boli práve tí dvaja borci zo servisu.)
    Skúšal som v menu, kde je referenčný TP pozerať na teplomery ako sa správajú. Ten u DVB-S (tuner 2) naskakoval perfektne, ten u DVB-S2 nie. Tak som skúšal prehadzovať káble, výstupy LNB, Diseq, polarizáciu a pod. Až som prišiel po chvíli na to, že pri podladení alebo preladení frekvencie o 3÷4MHz to funguje spoľahlivo. Je to bordel, ale ja ladím všetky programy vždy tak, že si buď nájdem konkrétne programy a skenujem len jeden TP alebo pri pridávaní ladím aj s PIDmi. Nikdy som nerobil skenovanie družice.
    Druhá možnosť je použiť program SetEdit (free verzia pre 20 opráv sa dá stiahnuť z ich stránky) a tam jednoducho v PC zmeniť parametre transpondérov a naládovať naspäť do STB.

    Moje 3ks LNB sú twinLNB Chess 0.2dB z roku 2008 a štvrté som kúpil ešte keď Mŕtve more bolo v nemocnici. To bolo niekde v roku 1995 alebo aj skôr a je to twinLNB Sharp 1.2dB. Neskúmal som detailne, ale je celkom možné že toto LNB neblbne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    41

    to golfLC: kdyby mě nešly přehrávat záznamy jen z hdd, tak bych věřil tomu co píšeš. Ale mě nefungují ani záznamy, které jsem pořídil na USB flash. A to je divný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Hapax a tovarko si robil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    41

    Po posledním upgrade FW ne. Nemám ještě zálohu nastavení - málo času . Počkám ještě na reakci od service center.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    No tak bez tohto ukonu Ti ani service center nic nepomoze. Ved prinajhorsom je to otazka pol hodinky, kym si nascanujes svoje TP, pripadne celu druzicu aj s nastavenim poradia. Ziadny novy fw sa bez tovarka netestuje, pripadne ani neodporuca pouzivat. Na HD8-S-ke mi tiez po urcitych upgrade fw robili nove verzie sarapaty. Pri prvych verziach fw si prijimac po upgrade automaticky nabehol do tovarka, az v novsich fw to stopli, ale nemalo to vyznam, maximalne na to, ze si si pred tym mohol zazalohovat setting
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    golfLC: Funkci HDMI TechniLink jsem mel vypnutou, ted jsem ji zapnul, vse povolil. Vypnul a zapnul prijimac a cestina je tam stale.

    Hapax: Me stacilo dat na 12111 a uz to drzi, nicmene jsem se u Digicordera nebo u HD8 s timto nesetkal a to me proslo rukama ohromne mnozstvi kusu, zrejme mam dobre posunuty lokalni oscilator na LNB na pracovisti, nevim, tohle se mi ale nelibi, protoze v defaultu to ladi 12109 a je to potencionalni zdroj problemu, zatim jsem jen doufal ze to je tim jednim kusem.

    Jinak mam veskere moduly co existuji k dispozici. Nektere veci uz tady recene nejsou pravdou, treba Mascom 1.23 bez problemu dekoduje cokoliv. Neotion je nevhodny pro jakykoliv Technisat, SMIT Irdeto zase obcas zpusobuje hlasu pri nahravani "zaznam byl zrusem z licencnich duvodu". U technisat modulu zavisi na artikel number, samotny modul 0005/4535 je des, nastetsi je jich v obehu minimum. Idealni jsou dve 0003/4535 nebo dva Smity CRW 3.9.12.

    Dagy2: Dle informaci z Technisat GmbH by mela fungovat jakakoliv univerzalni klavesnice, ta nemecka je o nicem, protoze nema CZ znakovou sadu. Rad bych kdyby to nekdo potvrdil nebo vyvratil. Jinak situace v OxxO je opravdu ted jiz jina, to co popisujes jako technicke vybaveni je uz nastesti davno minulosti.

    all: Vitam veskere poznatky a pripominky k tomuto pristroji, budu je predavat primo do Stasfurtu, ale rikam na rovinu ze nemci jsou hrozne lini, pokud to neobtezuje jejich zakazniky tak je to moc nezajima. Nicmene se to snad ted zlepsi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od service center Zobrazit příspěvek
    golfLC: Funkci HDMI TechniLink jsem mel vypnutou, ted jsem ji zapnul, vse povolil. Vypnul a zapnul prijimac a cestina je tam stale....
    Takze nejako tam potom hapruje komunikacia cez HDMI TV, konkretne typ od typu TV to bude ine, este ak mozem, na akej TV si to testoval?.... skusim este pozriet v menu TV moznosti nastavenia tej HDMI komunikacie, tam som zatial nic neprestavoval...
    Mne to menu ani tak nevadi v anglictine, len tak z principu, ze by to malo fungovat
    Ak to pustili s tou klavesnicou, bola by to parada a podla mna spravna volba, nie aj tento komponent viazat len na svoju znacku.... hned dam vediet, ako doma vyskusam
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 12-05-2011 v 12:57
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Klavesnica vyskusana, pouzity typ bezdrotova Microsoft Arc Keyboard USB, plne funkcna, funguje aj na zakladne prepinanie NAV funkcii, nadetekovana bez nejakej hlasky, klavesnica anglicka s moznostou pisat malymi, aj velkymi pismenami. Po prepnuti z internetu na TV, funguje aj ako zakladne dialkove, prepinanie programov, posun sipkami, vsetko potvrdzovane ENTER-om, backspace ptlacitko, prepinanie na predchadzajuci program, v tomto rezime ciselne klavesy plne funkcne na prepinanie programov, uz som ju chcel predat, ale asi ostava ako dalsie dialkove
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Dune_NewAngle_Final.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 517.8 KB 
ID: 10799   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Dune_LftCorner_Final.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 214.1 KB 
ID: 10800   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Dune_Transceiver_Final.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 609.0 KB 
ID: 10801  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Tak to je dobre zistenie, ako si ju pripojil?
    obycajnu das cez usb?

    no uz som nasiel
    http://www.alza.sk/microsoft-arc-key...sb-d157828.htm
    Naposledy upraveno uživatelem Hornet F-18: 12-05-2011 v 15:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Je tu občas
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    168

    golfLC: A v internetovem rezimu funguje ceska znakova sada?? Ten wi-fi adaper si mel zapojeny ze predu nebo ze zadu do USB na prijimaci?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 320 PrvníPrvní ... 9101112132161111 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07