Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 111 z 320 PrvníPrvní ... 1161101109110111112113121161211 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1,651 až 1,665 z 4787

Téma: TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti

  1. #1651
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    .............. Bylo by hodne zasluzne kdyby nekdo kdo je zde od zacatku a ma zkusenost dal poznatky dohromady na jednu prehlednou stranu ...
    A to je tu čo za tému, pre srandu???? https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=29413
    Niekedy mi to tu pripadá, že si tu príspevky, skúsenosti a rady píšeme sami pre seba.... Veď tu máš tlačítko hľadať, treba ho len využívať!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #1652
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    vd, vd, vd !
    1/ v žiadnom manuále sa NTFS nespomína pre nahrávanie. Takže v tomto prípade stojím za soudruhmi! Chybu neurobili. To, že to tak nejak ide je niečo navyše
    2/ teraz nechápem tvoju poznámku s formátovaním. Sa chvastaš, že si urobil niečo napoly a ono to funguje. Kto vie, či keď vymažeš jednu nahrávku tak nebudú miznúť ostatné. Takže rady tohto typu keď si to odskúšal za 5 minút môžu znepríjemniť život ostatným užívateľom. Pozor na ne.
    3/ ak máš typy a triky, daj ich pekne do formátu a prilep tam kam patria - do vlákna kde ich všetci pridávame.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #1653

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    No ok jak jsem psal o chybejici editaci tam neni nic, o NTFS zase mylne ze nejde nahravat...


    Ted ale resim dalsi problem i "hledani" jsem pouzil, je to sice vsude diskutovane ale me nic nepomaha...

    Ted jsem zapojil ISIO 2 tunerove, mam 2 kabely a dost casto mi pise "zadny signa"
    Navod ktery je v tipech s podladenim jsem udelal ale nepomaha.
    Vratil jsem FW na 2.49.0.4 a stale nic.
    Vyzkousel jsem oba me meduly Mascom i Smit a stale nic

    Poradite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #1654
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Hlavni menu - nastaveni - konfigurace anteny mas signal z anteny, tretia polozka z vrchu nastavene co?
    Moduly so signalom inak nemaju nic spolocne......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #1655
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    Dalsi tip:

    ve verzi 2.49.0.5 udajne spatne funguje pojmenovavani nahravek ktere fungovalo dobre v 2.49.0.4 (pojmenovava nazvem predchoziho programu)

    Prejmenovat zaznam jde velice jednoduche v menu DVR, ISIO nabidne samo nekolik naznamu asi podle zaznamenaneho EPG staci vybrat ten spravny a je to neni nutne ho vytukavat, vyzkousejte
    Hmmmmm.....ako vidno( a ako aj inde pises), si na moje (a aj inych ) odporucanie neprecital cele vlakno a objavujes objavene.... a este chces aby ti to tu niekto pekne zosumarizoval....

    Toto vlakno sa da prebehnut celkom rychlo a vybrat si to co je potrebne...len nebyt lenivy a neziadat od inych robit tu piplavu robotu...a potom nadavat na pristroj, ze nieco nevie...hm hm hm
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #1656

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Hlavni menu - nastaveni - konfigurace anteny mas signal z anteny, tretia polozka z vrchu nastavene co?
    Moduly so signalom inak nemaju nic spolocne......

    Mam tam 2
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #1657

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Uvedom si jednu a to základnú vec, že ani naj naj značkový napr. TV, alebo aj sat.prijímač nenahráva na hociaký súborový formát. Pri niektorých je to formát, ktorý vôbec v PC čitateľný nie je, viď napríklad taký samsung... Každá firma sa zameriava na nejaký formát, ktorý je pre neho gro. U technisatu je to format TSD, ktorý zhodou okolností tiež nie je čitateľný priamo v PC, len už nejakou nadstavbou exportu nahrávok cez mediaport. Tak ako vravím, všetky ostatné formáty sú už len tlak trhu a zákazníkov na podporu aj ostatných formátov. Ako už je písané dávno dávno, TSD formát je pre technisaty to pravé orechové a budme radi, že vývojári zakomponovali aspoň súborové formáty na ostatné vymoženosti.... Ja si pamätám ešte technisat HD8S ako sa trápil hádam s tromi fw v poradí, aby aspoň ako tak rozchodil formát fat32 vo svojich prijímačoch.

    A vyprosím si ma prirovnávať k zástupcovi technisatu a omlúvať ich chyby. Technisaty mám dobrých 10 rokov a poznám ich vývoj, logiku ovládania a aj vývoj ostatného príslušenstva, ... Som s nimi vrcholne spokojný, hlavne spoľahlivosťou, prívetivým a lahko vsugerovateľným menu ... Všetky technisaty, čo som mal sú ešte všetky plne funkčné, čo o niektorých dnešných made in china, taiwan výrobkoch sa povedať nedá!!!!

    No a k tomu linuxu, máš o tom nejaké poznatky??? Koľko typov prijímačov si si ošahal, otestoval, že máš takéto info ohľadom fw a ešte ho šíriš do éteru bez nejakého dôkazu???

    Tve zkusenosti ti neberu jen bych bylo hezke respektovat i odlisne nazory. K Linuxu... hloubkove jsem se tim nezabyval je mi to jedno ted mam jen neprime dukazy ale pokud to je tak dulezite podivam se vecer na to..
    Mam pocit ze komunita Technisataku je neda ne sve pristroje dopustit Ale chapu to. Pokud naimplementuji NTFS neni podstatny duvod aby to nebylo plne i pro zapis, je to jako poridit si Ferrari a jezdit jen na dvojku. Ale je to otazka pohledu... Nativne je TS, mpeg2/4 video format prehratelny vsude. Ke kodovani jsou firmy tlaceny satelitnimi providery a ti zase majiteli autorskych prav, pokud neni zaznam zakodovany Skylink pristroj necertifikuje.

    Ja jsem si osahal 4 pristroje, Ferguson 202, Humax 5100, Technisat Technistar S1 a ISIO S1.
    Na rozdil od tebe ktery ma 10 let jednu znacku bych o sobe prohlasil ze jsem skutecne nezavisly a netoleruji zadne chyby... Me zkusenosti jsou tyto:

    Humax - bezkonkurencne nejlepsi ovladani!!! Mnohem lepsi nez cokoli jineho vcetne Technisatu. Po 3 dnech ovladas po pameti nemusis se na ovladac divat zadne zbytecne stisky skutecne intuitivni (napr prepinani mezi skupinami predolenych kanalu, skok do planovace nahravek,...).... Soucasne sledovani a nahravani funguje perfektne bez procitani jakychkoli diskuzi (pochopitelne je to jednotuner) Kanaly ktere nemuzes sledovat pri nahravani jsou zvyrazneny uz v menu. Super obraz. Rychly start. Jedine co mi vadilo bylo ze nahravky jsou na PC neprehratelne.

    Fergusson - vse fungovalo napoprve jak melo za 2000 je to super koupe. Ale nahravky jsou na PC neprehratelne proto jsem dale neresil.

    Technistar - rekl bych ze je o krok pozadu za vyse uvedenymi pri dvojnasobne cene. Pri nahravani nelze sledovat zadny jiny kanal ale ani drive porizenou nahravku. Ovladani podobne jako Fergusson. Zobrazeni EPG je zde hrozne neprakticke a pro me zklamani. Super obraz

    ISIO - Hlavni duvod proc jsem si ho poridil byla soucasna moznost nahravat a sledovat jiny kanal. Nelibi se mi ovladani (viz Humax), nelibi se mi EPG. Libi se mi moznost editovat nahravky, stahovani EPG centralne vnoci, moznost prehravat na PC, obraz, relativne dobra cena, design.


    Je mi jasne ze budete mit jiny nazor ale vse je to samozrejme subjektivni tak to tak ber.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #1658

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    Tak treba toto...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: isio 05.JPG 
Zobrazení: 103 
Velikost: 17.0 KB 
ID: 14715   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: isio 02.JPG 
Zobrazení: 127 
Velikost: 52.2 KB 
ID: 14716   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: isio 03.JPG 
Zobrazení: 137 
Velikost: 70.0 KB 
ID: 14717  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #1659
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    su urovne sily a kvality signalu, vid obrazky, dostatocne na kvalitny prijem HD programov? vec sa ma tak, ze od vcera mi blbnu HD kanaly ako MarkizaHD, HBO HD, HISTORY HD a SPEKTRUM HD (ine som neskusal, kedze ich nesledujem, DISCOVERY HD bezi ako malina). blbnu v tom zmysle, ze sa obraz zasekava, stvorcekuje, vypadava kompletne obraz, alebo bezi len zvuk bez obrazu. so ziadnymi nastaveniami som sa nehral a vsetko je nastavene tak ako od technika co mi to instaloval. aj dnes som zapol STB a Markiza HD, ktoru mam v zozname programov na pozicii 1, len cierna obrazovka. tak som skocil do menu, ladenie, transponder a zrazu nabehla, bez toho aby som s cimkolvek pohol. rovanako aj ostatne HD kanaly. proste nechapem. na druhej strane HD programy od poskytovatela HD+ bezia ako z praku a pritom mam ASTRU 3 "vycentrovanu" na stred paraboly a nie ASTRA 1(aspon dufam podla uchytenia LNB vid foto v odkaze: https://www.tvfreak.cz/forum/showpos...9&postcount=34 ). na druhej strane mi HD programy od HD+ robia inu sarapatu a to, ze niekedy ked na ne prepnem, tak mi zmrzne kompletne cele STB a musim resetovat...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00057.JPG 
Zobrazení: 113 
Velikost: 903.9 KB 
ID: 14718   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00059.JPG 
Zobrazení: 117 
Velikost: 908.9 KB 
ID: 14719   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00056.JPG 
Zobrazení: 114 
Velikost: 900.4 KB 
ID: 14720  
    Naposledy upraveno uživatelem sirdo: 16-12-2011 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #1660
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    ma to tak byt(vid. video) pri spustani ISIO? Skylink ICE, aktivovana karta...

    http://www.ulozto.sk/11810410/mov00060-mpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #1661

    vd vd je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od sirdo Zobrazit příspěvek
    ma to tak byt(vid. video) pri spustani ISIO? Skylink ICE, aktivovana karta...

    http://www.ulozto.sk/11810410/mov00060-mpg
    Me se to chova stejne s kartou Mascom, Smit tech hlasek ma trochu min
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #1662
    Je tu pořád Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,323

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    Me se to chova stejne s kartou Mascom, Smit tech hlasek ma trochu min
    ja mam toho MASCOMA, hlavne ma zaraza ta hlaska o tom, ze nemam opravnenie sledovat tie programy, ved ta Markiza HD je sucastou GRATIS balika Skylinku, takze tam nevidim ani najmensi dovod pre zobrazenie tejto hlasky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #1663
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    ...
    Na rozdil od tebe ktery ma 10 let jednu znacku bych o sobe prohlasil ze jsem skutecne nezavisly a netoleruji zadne chyby...
    Nikde som inak nenapisal, ze mam LEN jednu značku, viď aj môj podpis, nehovoriac o tom, že robím na jednom inom fore moderátora a tých prijímačov mi prešlo prstami ozaj dosť typov, či len na testy, alebo montáže a nastavovania, to si teraz netrafil

    Ale podme k tvojmu problemu... podladoval si cele LNB, alebo len frekvencie problematickych TP a nasledne prescanoval???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #1664
    Je tu pravidelně Avatar uživatele klapaciuss
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od vd Zobrazit příspěvek
    ISIO - ...nelibi se mi EPG. Libi se mi moznost editovat nahravky, stahovani EPG centralne vnoci, moznost prehravat na PC, obraz, relativne dobra cena, design.
    No nevím, ale mně EPG u ISIA a Technisatu obecně připadá s přehledem nejlepší na trhu. Už jenom to centrální stahování EPG v noci, bez toho si už satelitní přijímač nedokážu představit.

    Co je nedokonalé jsou možnosti organizace oblíbených -
    --- Nemožnost nechat některé pozice v seznamu oblíbených neobsazené (groupovat obdobné programy vždy od kulatého čísla předvolby, nebo alespoň mít možnost v seznamu jednotlivé typy programů graficky oddělovat)
    --- Neprakticky řešené je přepínání mezi skupinami oblíbených programů. Pro netechniky je to téměř nepoužitelné (pro krkolomnost a nepohodlnost). Skupinu například nejde změnit při zobrazeném EPG
    --- Nemožnost v seznamu oblíbených prohlížet parametry programu (transpondér apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #1665
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    233

    Dobrý den,
    mám pro někoho možná hloupý dotaz. Který Flash disk je vhodný pro přenos souborů (nahrávek) z ISIO S1 z externího disku naformátovaného na TSD na PC (Windows 7 - 64 bit)?
    Díky
    Naposledy upraveno uživatelem jirka67: 16-12-2011 v 17:41
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TECHNISAT Digit HD8 SX
    Od pavzat v sekci DVB-S
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-01-2015, 20:50
  2. DVB-S: technisat digit isio s nahravanie
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:47
  3. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21
  4. Technisat Digit C
    Od Stano_tvf v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:03
  5. TechniSat DIGIT HD8-SX
    Od miki77 v sekci DVB-S
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 00:07