klíč v lište znamená kódovaný kanal, to je iba informácia
najlepšie je použiť dva moduly technisat CW, lenže tie nezoženieš , nevyrábajú sa.Okrem toho nepodporujú kartu Skylink IRDETO, iba starú CW kartu alebo ICE kartu.
Čo mám ja smit cryptoworks to isté, ešte ich síce zoženieš ale tak isto nepodporujú Skylink IRDETO karty.
Do nedávna boli doporučované Mascom Cryptoworks /Irdeto/ 1.23
ale udajne nejaké serie modulov sa proste medzi sebou štrajkovali,alebo konbinaciou s inými modulmi, ja sám má takú skúsenosť.
u teba teba to je trocha teraz konplikované lebo máš kartu čisté Skylink čisté Irdeto takže musíš použiť buď
_tu tvoju konbináciu čo máš Mascom-Smit, nevedno ako to bude šlapať
_Smit-Smit to by malo fungovať ale karta next je typu ICE a teraz neviem či karta ICE v module SMIT Irdeto by fungovala
_alebo risknuť a dokúpiť ešte jeden mascom čo máš.
Luminofor
klobúk dole šéfe.
Ja mam tiež jeden tento modul Mascom 1.23 ale ho už nepouživam, lebo som mal s ním problém veľmi podobný tebe,len s malími rozdielmi.
sám išiel v pohode aj tri hodiny čo som mal možnosť skúšať, ale akonáhle som k nemu pridal hociaký iný modul, potom už v záležitosti od času či to bolo 1Omin až 50 min to začalo haprovať,
že program je kodovaný a tak pomohlo len vypnutie a zapnutie alebo reset CI modulu ale to už iba na pár minút, nešlo mi to celé do hlavy, bolo mi to cele divné lebo som to skúšal so štyroma rozdielnymi modulmi, a nakoniec to bolo asi tým že keď tam boli dva bolo dusno a koniec
ináč keď vytiahnem z CI slotu hociaký modul tiež je horúci ako aj mascom to je prirodzené, len zrejme
podľa tvojho poznatku modulu Mascom asi vadí príliš velké vedro, ale možno asi nie každému lebo sú tu ľudia ktorím táto konbinácia nevadí a fakčí to v pohode
schválne vytiahnem z mojej elektroniky čo mám poodkladané niekde v mojom sklade ventilátor a vyskušam to.
dám vedieť
asi by mi vadilo mať stále otvorené vrata CI slotov a čítačiek
Naposledy upraveno uživatelem mirectek: 07-12-2011 v 20:33
Docela zajimavy test. Nasvedcovalo by to tomu co jsem psal do Mascom GmbH - zastoupeni Praha, ze museli zmenit nejaky chip ve fabrice. Chteli po me S/N "vadnych" a "dobrych" modulu, to take dostali. Bohuzel z jejich strany nulova reakce. Zadost opet urgovana, nulova reakce. Moduly ale kupovane v lete jeste byly z te "dobre" serie, tak se divim ze to tady uzivatel popisuje. Ja mam zaznamenane problemy od zari ... nicmene uz se to mohlo prolinat ...
Reseni neco chladit je nemyslitelne pro bezneho zakaznika, zarizeni musi snest pracovni teplotu, nicmene v NDR nekde mohli udelat chybu. Vzhledem k tomu ze tyto moduly se jiz NEBUDOU vyrabet se nema cenu timto tematem dal zabyvat, proste to Mascom vyresil elegatne, ukonci vyrobu.
OMKO reseni ma a byl jsem to prave ja kdo celou vec inicioval a v uzke spolupraci se Skylinkem dotahnul vec do konce. Ostatni to prodavali jako brambory. Dva certifikovane moduly SMIT Irdeto s novym FW. To je reseni pro nove zakazniky. Samozrejme pokud jeste budou CRW moduly SMIT tak je to jeste lepsi reseni, ale skladove zasoby se jiz povazlive ztencuji.
Chysta se jeste jedna aktualizace modulu SMIT Irdeto, ale to jsou jiz jen takove detaily, ktere prumerny koncovy zakaznik ani nepostrehne.
Funkce Total Commanderu jsou myslim vsem vseobecne znama, ale urcite je dobre na to upozornit novacky zde na foru, ze tento programam take umi mimo jine i slucovat soubory.
Ahoj
Sleduji tuto diskuzi, mam sice Technistar S1 + Mascom 1.23 + Skylink Irdeto, ale chtel bych 2 tunery abych mohl jeden sledovat a jiny bez omezeni nahravat. Technistar jeste muzu vratit takze zvazuju ISIO
Prvni dotaz:
1) mam Skylink Irdeto a chci nahravky prehravat v PC. Ted s Mascom P/N 910001 R1.2 to slape ale pojede mi to i v ISIO S1, cetl jsem ze jsou v pripade 2x Mascom problemy?
2) Pokud budu mit ISIO + 2x Smit Irdeto pujde mi prehravani v PC?
3) Mam jen jeden kabel (ale na strese mam monoblok quad) pujdou mi 2x nezavisly tuner s TechniRouter Mini 2/1x2? Mate s tim zkusenosti? (jinde v dome sat receiver neni takze quad neni vyuzit)
4) jak jinak zajistit moznost editace v pc + nahravani se soucasnym sledovanim libovolneho transponderu
Diky moc za pomoc.
Ad 1. - Dva Mascomy současně v ISIO opravdu mohou zlobit. Mně osobně doma bez problémů jede kombinace SMIT Cryptoworks s kartou ICE ve slotu 1 a Mascom s kartou Irdeto ve slotu 2. Také podezírám (podobně jako Luminofor), že celý problém "dvou modulů Mascom" je v tom, že se navzájem zahřívají, až se ten horní přehřeje. A pokud je nahoře SMIT, tak to nezlobí. Ale určitě toto nejde vzít jako ověřený a obecně platný fakt. Mně prostě SMIT + Mascom dohromady jede, ale někomu to může zlobit.
Ad 2. - Ne. Tyto moduly jsou CI+ a nahrávku sice odkódují a dají se přehrát kdykoliv, ale zašifrují je tak, že je jde přehrát jen v zařízení, které je i pořídilo.
Ad 3. - V tomto se nevyznám.
Ad 4. - Zahodit kartu IR, pořídit ICE. K ní přikoupit kartu NEXT (taky ICE) a oboje strčit do modulů SMIT Cryptoworks.
Naposledy upraveno uživatelem Kolbis: 08-12-2011 v 05:34
ad 3, jednoduchšie by si mal natiahnúúť ešte jeden kábel,ale ja viem, že niekedy to môźe byť problém,
technisat mini router je jednou s možností, ale overené to nemám, bolo by potrebné nastaviť v prímači typ LNB na unicable, a počet antén dať na dve a pripojiť tuner č.1
tuner č.1 by interne preposielal signál ďalej na tuner č.2
je tu aj overená možnosť a tou je _
Johanson kit 9640, keď chceš pouzívať iba jeden kábel v prípade, že nemáš inú možnosť,
1.je lacnejšie
2.má prídavný zdroj v prípade potreby
3. Niekto z tohoto vlakna má toto zariadenie namontované s isiom a funguje, je to tuším na strne okolo 60,70 tochto vlákna,
4.zapojenie je logickejšie
zariadenie si najdi googlom
ad 4
potom je tu ešte možnosť risknúť a dokupit mascom 1.23
Naposledy upraveno uživatelem mirectek: 08-12-2011 v 08:37
ano jirka teba som mal na mysli, len som si nevedel spomenuť
každý modul irdeto,ktorý na sebe označené CI+,
nahravka s takímto označením je nepoužiteľná okrem isia, tak ako sa vyjadril Kolbis o pár riadkov vyžšie
Naposledy upraveno uživatelem mirectek: 08-12-2011 v 10:27
V pátek jsem se stal novým majitelem sat. přijímače TechniSat Digit ISIO S1, děkuji všem předchozím diskutujícím za cenné info o tomto přístroji, věděl jsem do čeho jdu a na případné problémy jsem byl připraven. S kvalitou obrazu jsem spokojený, s přehledností ovládání také. Dle vašich zkušeností jsem aktualizoval na předposlední firmaware, proběhlo OK. Ale proč to vlastně všechno píšu. Potřebuji poradit. Používám dekódovací modul Smit Irdeto C+, karta Skylink. Věděl jsem o tom, že s tímto modulem nelze nahrávat a že bude nutná aktualizace firmware. Postupoval jsem přesně dle návodu na parabole.cz i na omko.cz, ale výsledek je takový, že když zvolím v menu CAM software upgrade napíše mi to " Can not upgrade CAM from menu". Co je špatně? a nebo Co dělám špatně? přepnuto na fungující STV1 jak je v návodu. Díky