Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: jak zprovoznit .avi ve stolním DVD přehrávači

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    Zkoušel jsem několikrát konvertovat originál XviD na XviD s jinými parametry v Super(c), ale nedaří se - roztrhaný obsah na vodorovné úseky popř. +zamrznutí přehrávače.
    V PC video funguje,ale nezdá se mi aspect/size
    (bohužel jiný zdroj nemám)
    ------------------------------------------------------------------------------
    Hlavní
    Formát : AVI
    Formát/ : Audio Video Interleave
    Velikost souboru : 493 MiB
    Duration/String : 45mn 18s
    Celkový BitRate : 1 521 Kbps
    Název filmu : pernicek1.mpeg
    Director : created.with.SUPER(C).v2011.bld.44
    Použitý software : SUPER(C)

    Video
    ID : 0
    Formát : MPEG-4 Visual
    Format_Profile : Simple@L3
    Format_Settings_BVOP/String : Ne
    Format_Settings_QPel/String : Ne
    Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
    Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
    CodecID : XVID
    / : XviD
    Duration/String : 45mn 18s
    Bit rate : 1 380 Kbps
    Šířka : 720pixely
    Výška : 400pixely
    Poměr stran : 4:3
    Frame rate : 25,000 fps
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.192
    StreamSize/String : 447 MiB (91%)
    Enkódoval : SUPER(C).
    ------------------------------------------------------------------------------
    Přehrávač je stařičký Sencor SHR 8108 - dle manuálu přehrává MPEG4 (DivX, Xvid)
    Ukázka mediainfo souboru který přehraje OK
    ------------------------------------------------------------------------------
    Hlavní
    Celý název a cesta : G:\xxxxxxxx\The Search for Spock 1.avi
    Formát : AVI
    Formát/ : Audio Video Interleave
    Velikost souboru : 696 MiB
    Duration/String : 49mn 47s
    Celkový BitRate : 1 954 Kbps
    Použitý software : VirtualDubMod 1.5.4.1 (build 2178/release)
    Enkódoval : VirtualDubMod build 2178/release

    Video
    ID : 0
    Formát : MPEG-4 Visual
    Format_Profile : Advanced Simple@L5
    Format_Settings_BVOP/String : Ne
    Format_Settings_QPel/String : Ne
    Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
    CodecID : XVID
    / : XviD
    Duration/String : 49mn 47s
    Bit rate : 1 499 Kbps
    Šířka : 640pixely
    Výška : 272pixely
    Poměr stran : 2,35:1
    Frame rate : 25,000 fps
    ColorSpace : YUV
    ChromaSubsampling : 4:2:0
    BitDepth/String : 8 bits
    ScanType/String : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.344
    StreamSize/String : 534 MiB (77%)
    Enkódoval : XviD 1.0.0 (UTC 2004-05-09)

    Audio
    ID : 1
    Formát : AC-3
    Formát/ : Audio Coding 3
    Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
    CodecID : 2000
    Duration/String : 49mn 47s
    Bit rate : 448 Kbps
    Kanál(y) : 6 kanály
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48,0 KHz
    BitDepth/String : 16 bits
    StreamSize/String : 160 MiB (23%)
    Interleave_Duration/String : 96 ms (2.40 video frames)
    Interleave_Preload/String : 96 ms
    Jazyk : English / English
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    Byl bych vděčný za radu, jak vytvořit .avi které by přehrávač (firmware je 6let staré) přehrál.
    Všechny výsledky použítí sw jako FormatFactory, SuperC a jiné se při přehrávání v Sencoru zobrazí s rozsynchronizovaným vzhledem, a takto dopadnou i filmy (viz výše uvedený StarTrek), které před konverzí 100% fungují
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zkusit třeba Canopus ProCoder 3. Ale osobně bych radši koupil nový přehrávač a tu vyčpělou šunku s názvem Sencor hodil do koše...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    Tak to zkouším v ProCoderu3 a nejsem si jist který kodec z té bohaté nabídky vybrat.
    Zatím jsem použil ffdshow - konverze proběhla, ale předtím jsem musel 4x odkliknout oznámení že chybí nějaký dll soubor: pthreadGC2.
    Jindy to shodí celý program...
    Ale hlavní věc že target funguje na Sencoru
    Tak dík za tip, je to sqělá aplikace
    Naposledy upraveno uživatelem petrofff: 26-03-2011 v 20:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Pripadne skus stary divx, ten ti prehra urcite (i ked obrazovo si dost pohorsis).
    Co sa tyka SW je uplne jedno, v ktorom konverzia prebehne, SW nevytvara enkodovane data, to ma na starosti samotny kodek (nutne nainstalovat separatne, ak program nema vlastne kniznice).

    Na transkodovanie kontajneru avi odporucam pouzit napriklad VirtualDub.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    to pitomec: "tu vyčpělou šunku s názvem Sencor hodil do koše..."
    Na časované nahrávání z TV na HDD/DVD(+edit reklamy)+jukebox+fotky mi dosud plně vyhovoval...

    A co se DivX týče, sehnal jsem testovací sadu na A/V => výsledky uspokojivé:
    [Sencor 8108] http://divxtest.surdvd.com/form/divx...g=eng&id_291=1
    Naposledy upraveno uživatelem petrofff: 28-03-2011 v 17:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od petrofff Zobrazit příspěvek
    to pitomec: "tu vyčpělou šunku s názvem Sencor hodil do koše..."
    [COLOR=red]Na časované nahrávání z TV na HDD/DVD(+edit reklamy)+jukebox+fotky mi dosud plně vyhovoval...[/COLOR]

    A co se DivX týče, sehnal jsem testovací sadu na A/V => výsledky uspokojivé:
    [Sencor 8108] http://divxtest.surdvd.com/form/divx...g=eng&id_291=1
    V názvu vlákna čtu "ve stolním DVD přehrávači"
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    Konečně jsem spokojen i s kvalitou obrazu v mém [color=red]DVD RECORDER[/color]u - po nainstalování Xvid MPEG-4 Codecu a použití místo ffdshow encoderu.
    Má v praxi (u konverze) nějaký význam řešit konfiguraci XviDu (podle formátu výchozího videa, jak ho zobrazí např. GSpot)? Nebo stačí použít default.profil Adv@L5 a zadávat jen rozměry, popř. bitrate?
    Naposledy upraveno uživatelem petrofff: 30-03-2011 v 09:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Má. Nastavenie ovplyvnuje kvalitu (a zvysuje cas enkodovania). Niektore stolne playere ale nepodporuju urcite nastavenia (povacsinou GMC, QP a podobne....).
    pokial transkodujes, z hladiska vystupnej kvality - nemen rozmery videa a zachovaj minimalne rovnaky vstupny bitrate (idealne pouzit quantizer, namiesto nastavenia bitrate).
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 02-04-2011 v 19:28 Důvod: preklepy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    VirtualDub - výborné že při transcode videa taky umí vložit "napevno" titulky
    Ale jak se vyhnout nutnosti opakovanému ručnímu zadávání názvů .srt souborů u seriálové řady ?
    Tj. zpracovat páry: e01.avi/e01.srt e02.avi/e02.srt e03.avi/e03.srt ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    To neviem, ale mozes si tieto 'joby' ulozit (resp naklikat vsetky casti) a potom finalne spustit vsetkych X casti naraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    To neviem, ale mozes si tieto 'joby' ulozit (resp naklikat vsetky casti) a potom finalne spustit vsetkych X casti naraz.
    Byla by to klikačka - u každého avi zadávat font,size,pozici+jméno srt. Hádám že by to mohl vyřešit JS-AVS skript.

    Zjistil jsem: Procoder3 - pokud najde .srt se stejným názvem jako .avi - tak automaticky vloží titulky do obrazu. Paráda - před konverzí když dám [Vstup] Preview, tak se titulky zobrazí a můžu je nakonfigurovat pro celou dávku ...dělá se to přes ikonku <Zelená šipka> v systemtray, volba DirectVobSub(forced auto-loading version). Škoda že ta konfigurace nevydrží (není tam Save profilu).

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    ...pokial transkodujes, z hladiska vystupnej kvality - nemen rozmery videa...
    Pokud bych nechal beze změny, tak se mi např. 624x352 video zobrazí v telce (mám CRT 4:3) s širokými ksichty. Bohužel zvětšení Height 352 -> 468 vede k tomu, že se vloží dole a nahoře černé pruhy...takže vlastně k žádné změně nedojde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od petrofff Zobrazit příspěvek
    Pokud bych nechal beze změny, tak se mi např. 624x352 video zobrazí v telce (mám CRT 4:3) s širokými ksichty. Bohužel zvětšení Height 352 -> 468 vede k tomu, že se vloží dole a nahoře černé pruhy...takže vlastně k žádné změně nedojde.
    kvuli staremu prehravaci uz delas treti kompromis, reenkodujes video, natvrdo ukladas titulky a jeste k tomu delas letterbox, je to dost kontraproduktivni
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od petrofff Zobrazit příspěvek
    Pokud bych nechal beze změny, tak se mi např. 624x352 video zobrazí v telce (mám CRT 4:3) s širokými ksichty.
    Dobry player (spravne nastaveny) to musi zobrazit korektne, ziadne natiahnute xichty.

    kvuli staremu prehravaci uz delas treti kompromis
    ja by som ho vyhodil a kupil si za par supov "mudru krabicku", uz mam davno za sebou casy, ked som sa prisposoboval roznym pristrojom. Zivot je na to prilis kratky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    32

    Už to šlape. Nevím jestli je to bug nebo záměr výrobce, ale po transcode (VideoAspRatio=16:9 / PixAspRatio=4:3) je to v TV správně.

    PS.
    Sorry za mystifikaci - default DirectVobSub nastavení je zapamatováno i po vypnutí PC. To co se neuloží jsou ostatní pojmenované styly (z Launch Config Dialog).
    Naposledy upraveno uživatelem petrofff: 05-04-2011 v 13:38
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-05-2009, 07:48
  2. DivX soubory a problém na stolním přehrávači
    Od maca v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-08-2006, 18:28
  3. Vypálené DVD-R DL ve stolním přehrávači?
    Od RAY_tvf v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 18-04-2006, 20:55
  4. titulky na stolním přehrávači DIVx
    Od biL v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-09-2005, 08:54
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-11-2004, 14:39