Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Vegas 5.0d - špatné české fonty

  1. #1

    MKO MKO je offline
    Nováček Avatar uživatele MKO
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    4

    Tak nevím, jestli jenom zlobí Windows (WinXP SP2) nebo co, ale tenhle problém jsem nikde nenašel... Totiž pokud použiju jiný (český) font než Arial, Times nebo Courier, prostě ty základní, znaky s diakritikou nejsou vyvedeny vybraným fontem, ale Arialem a jako vybrané písmo (vyrolovávací seznam) se objeví prázdé políčko. Prosím o radu, jestli to jde vyřešit nějak nebo existuje třeba plugin na titulky, kde se dá vybrat jazykový skript...

    Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Hmm, tohle by mě taky zajímalo... je to dost blbý, kdyš si musím vybrat jenom z nějakých dvaceti českých fontů...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Tak toto jsem uz vzdal a radej, kdyz je nutne mit jiny font nez arial, si delam titulky ve photoshopu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    MKO MKO je offline
    Nováček Avatar uživatele MKO
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    4

    No tož tedy to je opravdu super program, když nezvládne takový základy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    stříhej v Premiéře

    nebo ještě líp v Pinnacle studiu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Vegas je perla mezi střižnama \/ a na titulkování jsou jiný softy \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    MKO MKO je offline
    Nováček Avatar uživatele MKO
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    4

    tak pokud vytvořím např. v Premierovi nějakej titulek dejme tomu pohyblivej s efekty a podobně pohodlně jako ve Vegasu a s průhledností v DV nebo nekompr. AVI, tak v pohodě, ale jinak jsem omezenej na statický titulky z Photoshopu vhodný maximálně pro posuvnej pohyb... no uvidíme, jak to půjde...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Budu trošku oponovat - mně fungujou česky všechny fonty, které v sobě mají kódování pro češtinu, když to porovnám s Charakter map, tak je to stejné, takže chyba určitě není ve Vegasu, fungují nejen Arial a Times, ale i například Book antiqua, Garamont, Palatino linotype, Impact, Trebuchet, Verdana, Sylfaen a další. Všechny fonty, které v sobě nemají charset Windows: Central European ale samozřejmě nefungujou, pak jsou příslušná písmena nahrazena asi Arialem, jinak taky WinXP+SP2
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Šak říkám že je to nějakých dvacet fontů ..ale je stejně divný, že třeba anglickej Corel jich ve stejným počítači zvládne mnohem víc.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Jo to je presne! Pokud chci pouzit nektery "silenejsi" font, tak diakritiku nahrazuje presne jak rikas arialem, nebo necim takovym...( Na druhou stranu je to lepsi, nez kdyby tam daval prazdny znak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele hupox
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    22

    Uvedomte si ... Kolko mate v PC fontov TTF Unicode.
    Ak v normalnom fonte niesu nase znaky, tak ti ich tam ziadny program nedorobi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Citace Původně odesláno od hupox
    .....tak ti ich tam ziadny program nedorobi.
    Některý ano, některý ne.... \/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele Nostradam
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    218

    Zdravím. Mám menší problém a proto prosím o radu v souvislosti s aplikací dalších fontů. Windows XP má v sobě něco kolem 20-30 fontů. Sehnal jsem si další v *.ttf a ty jsem zkopíroval do složky k fontům Windows. Tyhle nové se mi však při spuštění uvedených dvou softů vůbec neobjeví, tudíž je nemohu použít. Nevíte někdo jak na to? V minulosti jsem dělal s Pinnaclem a po vložení nových se mi v něm normálně objevily. Všiml jsem si, že ty, které se mi objevují, mají ikonu s písmenem "O" a u těch, které nejdou zobrazit, je v ikoně písmeno "T". Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Fonty musis zaregisrovat/nainstalovat cez Ovladaci panel -> Pismo -> Subor -> Nainstalovat nove pismo !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele Nostradam
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    218

    Díky, StayMane, jsi celkem rychlý. Zkusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. CES 2011 Las Vegas: lidé špatně pochopili 3D televize
    Od SlavoF v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 21:25
  2. Kam pro pekne fonty?
    Od Terka v sekci Editace videa
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 08:41
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-12-2008, 14:32
  4. Další fonty do Vegas 7
    Od ferdus v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-12-2007, 14:24
  5. CZ fonty v UMS
    Od condor v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2004, 14:54