Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problem v propojeni GK s DVI-I <-> TV s komponentem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    6

    Zdravim mistni guru a nadsence,

    obracim se na Vas v beznadeji po mnoha hodinach googlovani a nastavovani, s nasledujici prosbou o pomoc:

    Problem se tyka propojeni:
    - me graficke karty X1950 Pro (tech.spec. ZDE: http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007020007), jenz je osazena 2x DVI-I a S-Video vystupy,

    - s plasmou Panasonic (Viera TH-42PA50E), ktera ma nekolik SCARTU a predevsim KOMPONENTNI vstup, na ktery jsem se v ramci [alespon doufam, ze ...] lepsiho obrazu zameril (POZOR - nasel jsem jiz ten samy typ s VGA D-SUB vstupem, tato nase jej bohuzel postrada ... jinak by asi nebylo co resit).

    Poridil jsem tedy DVI -> komponent kabel a doufal, ze vse pobezi hladce (DVI-I dokaze preci posilat signal v analogove podobe, ne ?). Jenze vysledek je nasledujici -

    obraz je slozen defakto pouze ze zakladnich odstinu RGB a celkove i tak nejak "blbne" - viz. FOTO.

    Zkousel jsem to resit nainstalovanim a nastavovanim posledni verze CATALYSTu z ofiko stranek (ackoli zas tak aktualni nebude, jelikoz jej mam na XP 32 bit). U ovladacu NVIDIA karet jsem se docetl, ze lze nastavit, jaky signal ma vystupovat, avsak v mem CATALYSTu (v10*) jsem to nikde nenasel a nepomohlo ani jakakoli jina zmena v nastaveni ...

    Nechce se mi vymyslet jine reseni, kdyz uz jsem investoval 6 stovek do kabelu a sahat po patrne kvalitativne horsim reseni S-VIDEO -> komponent (ke GK je sice i kablik S-video -> 3x samice inch, takze by stacily jen 3x kabliky, ale bojim se te kvality, ci zda by to dokonce nedelalo to same).

    Netusi tedy nekdo z vas, cim by to prosim mohlo byt ?
    Budu vdecny za kazdou radu, ktera me usetri hodin trhani vlasu a nadavani az do pekel


    Diky,
    vas novy prispevatel - Michal
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00233.JPG 
Zobrazení: 111 
Velikost: 538.2 KB 
ID: 9994  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Karta podporuje YpPbPr komponentny vystup, ktory podporuje aj prenos HD rozlisenia. Otazka znie ake rozlisenie podporuje samotna TV. Skusil by som najprv zakladne SD rozlisenie (576i).
    Tie obrazky vyzeraju tak, akoby TV dostavala nieco, co nedokaze spracovat.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 10-03-2011 v 10:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    6

    Rozliseni jsem zkousel vsechny mozne (CATALYST nabidl asi 20 moznosti).
    Proc D-SUB ? ten prave nema ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele teoren
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    41

    Z jine diskuze (http://forum.videohelp.com/threads/2...ponent-cable):

    There is no DVI to component cable. DVI is digital YCbCr. Component is analog YPbPr.
    atd. detailneji jsem to nestudoval


    Doporucil bych propojeni pres S-video. Viz nalinkovana recenze:

    Karta disponuje dvěma DVI-I výstupy s podporou HDCP a TV výstupem v podobě S-video konektoru s podporou HDTV (YPrPb komponentní výstup).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    6

    diky, ale vsak karta X1950 umi DVI-I (tedy analogovy prenos)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Po přečtení specifikace graf.karty jsem usoudil,že komponentní signál je na výstupu S-Video,ne DVI.Je to divné,ale já to tak pochopil.Cituji:
    a TV výstupem v podobě S-video konektoru s podporou HDTV (YPrPb komponentní výstup).
    Pro toto propojení také existuje kabel:
    http://www.directron.com/svideorca8in.html
    Ještě jsem se ale s podobným propojením nesetkal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    6

    Jito: diky za utvrzeni me domnenky

    Take jsem na ni po dalsich nekolika hodinach narazil a tez mi bylo divne, proc to nejde pres DVI-I .. Kazdopadne tato karta by opravdu YPbYr mela umet a tedy pres S-Video ...
    Co se tyce onoho kabelu, tak ten je dokonce pribalen ke karte a pred chvili jsem se jej pokusil za pomoci trojice kabliku cinchu (na obou stranach samci) pokusil spojit s TV a bohuzel stale nic

    Mozna bude treba poupravit ovladace GK tak, aby do onoho S-video vystupu poustel spravny signal ? Jenze kde ? V Catalystu po tom neni ani vidu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele teoren
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    41

    V Display Manager si nastav televizi jako druhou plochu (Extend) a pak dej na TV prave tlacitko a vyber Configure... Mela by tam byt moznost Pixel Format.

    Viz:
    http://devforums.amd.com/game/messag...ighlight_key=y
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    6

    Teoren: to asi nebude resenim ... Nemyslis neco jineho ?


    Kazdopadne nakonec jsem to na 90% jiz vyresil a zde je me shrnuti, ktere snad pomuze i dalsim... Kazdopadne ti moc dekuji za tvou dopasavadni pomoc
    ******************************************
    Ati karty opravdu umi YPbPr vystup. pricemz u STARSICH TYPU je zdrojem takoveho signalu udajne DVI vystup, ktery je treba "zredukovat" pomoci konektoru, ktery ma na druhem konci 3x RCA (samice) a na strane prepinani pro jednotlive piny (viz. http://sewelldirect.com/dvivideoadapter.asp), dale je pak pry potreba softiku "ATICVPatch", jenz prepne RGB na YPbPr (tedy komponentni) vystup ... Zda-lio je opravdu potreba, netusim, mam novejsi typ, ke kteremu dodavam info nize

    Takze U NOVEJSICH TYPU GRAFICKYCH KARET ATI (jako je napr. ma X1950 pro) vysila automaticky GK YPbPr signal skrze S-VIDEO vystup, avsak pozor: JE TREBA HO MIT ZAPOJENY POUZE JAKO JEDINY - nic jineho nesmi z GK vychazet (tj. zadne dalsi DVIcko pro jiny monitor, apod. -> tudiz ale odpada moznost dvou a vice zobrazovacich zarizeni naraz)

    Jen pripominam, ze toto umi (patrne) jen graficke karty od ATI ...

    ******************************************
    POSLEDNI PROBLEMEM zustava fakt, ze po propojeni mam trosku sible barvy - prijde mi, ze cele spektrum je hozene do fialova (jakoby vypadla zelena slozka ?), avsak stane se tak az pri logovaci obrazovce windows (tj. pri bootu systemu - logu Windows - apod. jsou barvy presne) ...

    NETUSI NEKDO, V CEM BY MOHL BYT PROBLEM ?

    Mam za to, ze do objeveni "logovaci obrazovky" Windows bezi obraz pouze v 256 barvach ... Ze by byl problem v interpretaci vetsi barevne palety (16 / 32 bit, ...) ?

    Jak na to, znalci ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    6

    Nakonec zdarne VYRESEN I PROBLEM S BARVAMI:
    - v ovl. panelu Catalyst'u bylo totiz misto jednoho zarizeni dve ("TV" a "HDTV"), takze stacilo vyhodit TV, nastavit jako hlavni HDTV a uz vse jede jak ma ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: propojení PC s LCD TV - problém
    Od peliator v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 11:46
  2. Problem propojeni TV LCD - HTPC
    Od Carpe v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 12:03
  3. Problém při propojení 2 PC
    Od Matyas v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 10:56
  4. Propojení TV, videa a PC - problém
    Od Datel v sekci Bastlení
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 11-09-2005, 00:45