Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 81

Téma: Dostal sem Technisat SIR - co dal?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele bitskull
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    77

    Zdravim,

    dostal sem tento pristroj a potreboval bych poradit co dalsiho musim dokoupit, abych to zprovoznil a nahradil tak stavajici reseni od DigiTv. Snazil sem se precist a vycist co se dalo, ale presto mam par dotazu. Predem diky za odpovedi nebo alespon odkazy na clanky s vysvetlenim dane poblematiky.

    1) mam koupit kartu Skylink nebo Cslink? z toho co sem vycetl se to zda byt temer jedno...
    2) musim mit LNB monoblok abych mohl navic ke Skylink/Cslink karte sledovat i volne porgramy?
    3) vyplati se mi koupit diseq motorek? usnadni to ladeni?
    4) parabolu asi 80?
    5) nevite nekdo jak je to s ukoncenim DigiTv? mam ji asi treti rok a vyuzil sem nejake akce, abych neplatil za pristroj? prijedou si komplet odmontovat nebo to muzu/musim shodit sam a poslat jim to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    1. Je to jedno, liší se placenou nabídkou, podívej se na jejich stránky, já mám a zákazníkům montuju Skylink.
    2. FTA programy jsou i na pozici Skylinku, ale pokud chceš i Astru 1, kde je jich hodně, tak ano.
    3. pokud chceš chytat více pozic a laborovat, tak ano, ale pozor, pokud máš připojených více přijímačů, tak budou všechny chytat pouze tu nastavenou pozici.
    4. ano, minimálně, na 60 to taky chodí, ale podle počasí.
    5. měli by si pro to přijet, akorát to demontuj a někde nachystej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele bitskull
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    77

    Diky moc za rychlou odpoved! Ted me jeste vyskocila v hlave otazka - ma cenu zkombinovat monoblok a motorek nebo je to zbytecne? A nakonec mohl by si mi doporucit nejake osvedcene a spolehlive komponenty - motorek (usals), lnb, parabolu - preci jen neni nad zkusenosti - diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Nemá, pak v tom budeš mít bordel, navíc ani nevím, jesli, fungují oba diseqc, pro motor i monoblok zároveň, pochybuji.
    Podívej se na nabídku http://www.omko.cz/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    bitskull, na dotaz č.1 je ešte iná odpoveď:
    keď pozrieš do špecifikácie tvojho prijímača tak zistíš že má čítačku Irdeto a 2xCI-interface.
    1/ Takže SkyLink kartu tam strčíš priamo, na CSlink budeš potrebovať CI-modul CRW.
    2/ pochopil som, že tak trochu začínaš, tak s monoblokom počítaj že naladenie je podstatne väčší problém než dva alebo viac samostatných LNB
    3/ motor len v tom prípade, že chceš chytať exotické programy. Doporučujem ti prečítať si vlákno v úvode tejto sekcie "jak a jaké programy naladit..." a až sa zorientuješ o ktoré programy máš záujem tak sa vráť sem naspäť s dotazom.
    Uvedom si, že naladenie s motorom nemá výhodu v presnosti ladenia, skôr naopak bude vyžadovať slušné riešenie. Prepínanie medzi programami ktoré budú na rôznych družiciach (napr. 19.2E Eurosport a 23.5E CT1) bude trvať namiesto 2sekundy ako je to u dvoch LNB napríklad 15 sekund u otáčania motorom alebo ešte viac ak to budú družice 13E a 28.5E.
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 07-03-2011 v 12:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele bitskull
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    77

    Diky za info o kartach! Ano zacinam, takze sem za kazdou radu vdecny

    Prosel sem seznam programu na parabole a jelikoz rozumim anglicky, tak jsou pro me zajimave volne programy na 28,2°E (Astra 2A, 2B, 2D, EuroBird 1). Jake by bylo nejvhodnejsi reseni pro Skylink + 28.2?
    Naposledy upraveno uživatelem bitskull: 07-03-2011 v 13:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    V podstatě tentýž monoblok jako Skylink+Astra1, rozestupy jsou prakticky stejné. Ale mám pocit, že signál na 28,2 je slabý a bylo by třeba větší parabolu. Hodně informací najdeš na http://www.parabola.cz/ , přímo http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/all/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    bitskull, trochu skrotím tvoj optimizmus na 28.2E - fakt si prečítaj vlákno tu na fóre https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=26775

    má len pár príspevkov. Vieš, ono bolo založené hlavne na to, aby si videl, ktoré programy sa dajú chytiť na akú parabolu a hlavne čo na tých programoch môžeš vidieť (napríklad teleshopingových programov je asi 5000 a o tie asi nemáš záujem).
    Pozícia 28.5E je vynikajúca pre angličtinára. Ale POZOR píšem 28.5E a nie 28.2E ! Rozdiel je ten, že zatiaľ čo programy Eurobird 28.5E v pohode chytáš na 60cm parabole, na Astru 28.2E musíš mať 180÷200cm parabolu. Toť základný rozdiel.

    Osobne by som ti odporúčal (ak ti postačujú 4 pozície na orbite) z vlastnej skúsenosti:
    - parabola 80÷85cm (200cm by bola parádna ale musíš mať na ňu hóóódne miesta a poriadny nosník aby ti ju vietor neodfúkol)
    - držiak/kolajnica pre viacero LNB
    - 3 až 4 LNB podľa chuti (pozície 28.5E anglické programy, 23.5E SkyLink/CSlink, 19.2E FTA HD nemecké programy a Eurosport SkyLink/CSlink prípadne ďalšie programy sem možno pribudnú v týchto paketoch a 4-tý LNB kam sa rozhodneš napr. 13E, 16E, 26E, 9E alebo nikam ?)
    Pre 13+19.2+23.5+28.5 môžeš mať "obyčajné" LNB. Ak by si chcel vsadiť LNB medzi tieto polohy pozor na to, aby sa ti mechanicky vošli. Na 85cm parabole je medzi polohami cca 6cm v ose LNB. Samotné klasické LNB má pomerne veľký "ňufák" (po česky "čumák") takže napr. pre polohu 26E by si musel voliť LNB, ktoré je "tužkovitého tvaru" aby sa tam vstrčilo.
    - 1ks DiseqC 4/1 -> t.j. 4 vstupy z LNB a jeden výstup do prijímača

    Monoblok by som fakt nebral a hlavne nekombinoval krkolomné stavy monoblok 19.2/23.5 + ďalšie LNB a pod. U samostatných LNB síce nemáš flexibilitu otočnej paraboly ale vždy tam môžeš vyliezť a posunúť LNB z 13E na 16E alebo 9E a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Dagy2, ak je nastavene LNB na presnu poziciu, napr. 28,5E, "nezoberie" aj 26E? Alebo ked je na 13E, tak nechyti uz 16E? Treba na kazdu poziciu samostatny LNB? Myslim, ze je to tak, ale ked sa to tu riesi, tak sa spytam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Nemám Technisat SIR a tak nevím, jak rychle pracuje s motorem pro parabolu, ale používám motor STAB HH90 u Arivy 200 HD a přesunutí z družice 23,5°E na 19,2°E trvá maximálně 4 vteřiny (v USALS), což je srovnatelné s rychlostí přepnutí DiSEqC přepínačem (vím to, protože používám i tento způsob). Přepnutí pomocí tlačítka BACK z ČT24 (23,5°E) na Al Jazzera (26°E) trvá asi 2 sekundy. U družic, které leží od sebe dál, trvá přetočení pochopitelně déle, ale dá se to používat.

    Každému, kdo chce přijímat programy z více družic, rozhodně doporučuji použít motor, je to snadné řešení, které umožní příjem z kterékoliv družice, což u více LNB je problém (obtížně je lze umístit těsně vedle sebe...).
    A navíc je to i řešení levnější. Stačí jen jeden LNB a žádný přepínač nepotřebujeme. Zcela bez problémů lze s motorem přijímat nejméně 33 družic.
    Motor je pochopitelně nevhodný tam, kde parabolu používáme pro více televizorů.

    Velikost paraboly (=šířku aktivní plochy) doporučuji aspoň 90 cm ! Vyhoví např. tento typ : FTE Maximal OS dural 105 (účinná plocha 91x98 cm)

    A pro Hornet F-18 - "nezoberie"... - kup motor, bude se ti to líbit a budeš maximálně spokojený.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 09-03-2011 v 07:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Hornet F-18: Nevezme. Možná tak o stupeň vedle a to už mizerně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele bitskull
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    77

    Chlapy diky moc! Reseni s motorem se mi zamlouva nejvic - prijde mi to takove "nejcistsi".

    Jinak jeste jeden dotaz: Da se z nejake tabulky zjistit nebo nejakym zpusobem vypocitat jak daleko musi byt ruzne paraboly od zdi? Abych vedel jaky drzak koupit - jestli 35cm nebo 50cm od zdi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Od zdi musí být tak daleko, aby se mohla natáčet do potřebných krajních poloh. Z hlediska příjmu to nemá vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele bitskull
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    77

    Ano to chapu a proto se i ptam. Kolik tak muze byt pro beznou 80 nebo 100 parabolu potreba mista od zdi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Záleží na tom, kam máš orientovanou zeď, na kterou světovou stranu. Anténa s motorem je vysazená proti držáku asi 20 cm. Já mám zeď přímo na jih, tak mi stačí krátký držák. Pokud se bude točit až kolmo ke zdi, tak délka držáku+těch 20cm musí být větší, než rozměr antény od středu po okraj+rezerva. Obšem ten rozměr neznám, u každé antény může být jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Technisat SS HD2
    Od mirekv v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 15:27
  2. TECHNISAT HD8-S a PVR
    Od jutich v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-08-2009, 21:19