Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Rozdvojenie audio optického vstupu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    2

    Zdravím, na domácom kine mám jeden optický audio vstup v ktorom mám napojené Playstation ale potreboval by som do neho napojiť ešte televízor preto by som potreboval nejakú rozdvojku, pretože sa mi nechce stále prehadzovať káble Vedeli by ste mi niečo poradiť? Našiel som niečo na internete, mohli by ste mi povedať či by to fungovalo? poprípade odporučiť iné zariadenie. http://www.ges.cz/opticky-rozbocovac...s06915488.html a ešte jedno zariadenie http://www.extender.sk/cyp-1x2-digit...-rozbocovac-81
    Naposledy upraveno uživatelem igi9: 14-02-2011 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    to splitre 1na3 a 1na2 .. ty potrebujes switch 3na1 ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    to splitre 1na3 a 1na2 .. ty potrebujes switch 3na1 ..
    spravne, ale myslim, ze ten prepinac by mohol fungovat (len by bol zapojeny naopak).

    Vylucili by sa problemy pri sucasnom pusteni oboch zdrojov (ale bolo by nutne manualne prepinanie podla zdroja)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    2

    A nejaké iné zariadenie by ste mi nevedeli poradiť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od igi9 Zobrazit příspěvek
    A nejaké iné zariadenie by ste mi nevedeli poradiť?
    no toto nieje celkom standardna situacia, takze necakaj standardne pristroje tohto typu na trhu - skratka nemozes spojit 2 opticke vstupy roznych zariadeni do jedneho.

    Mne sa pozdava ten prepinac, vid moj predchadzajuci post.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    igi9 : takych zariadeni je dost .. ale su velmi drahe ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    no toto nieje celkom standardna situacia, takze necakaj standardne pristroje tohto typu na trhu - skratka nemozes spojit 2 opticke vstupy roznych zariadeni do jedneho.

    Mne sa pozdava ten prepinac, vid moj predchadzajuci post.
    Můžeš trochu rozepsat důvod,proč nelze spojit dohromady 2 optické výstupy?Samozřejmě za předpokladu,že vždy bude aktivní pouze jedno zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no samzorejme mozes to natrdo prepinat .. ale pri optike je to problem .. musel by si to konvertovat na metaliku , potom prepinac , a zase konverzia na optiku ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Metaliku?
    Bavíme se o sloučení dvouch optických výstupů do jednoho optického vstupu v zesilovači,nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no zlucit dva signali nevies .. pokial tomu chapem , hovoris o prepinaci .. neviem ako by sa dala optika prepinat .. videl si uz opticke prepinace ? ja som videl len elektricke prepinace .. cize konverzia z optikyu ma metaliku .. prepinac a zase naspak .. cele to je hlupost ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Není to "sloučení" signálů v pravém významu tohoto slova.To by platilo v případě,že jsou oba zdroje signálu aktivní a já po "sloučení" získám společný signál z dvou zdrojů.
    Já mám na mysli přivedený signál z jednoho aktivního zdroje,který projde přes "zařízení",na jehož druhé straně vyjde ven.Druhý vstup je neaktivní.
    Když může být na trhu rozbočovač,tak nejde ho použít jako slučovač?
    http://www.vpcentrum.prodejce.cz/p-1...2x-toslink-v5/
    Je přece jedno,jakým směrem "tečou" data v optice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no ale to je opticka vec .. do optickeho vlakna blika signal , a ono sa rozboci na dve blikatka .. cena tomu zodpoveda .. primarne henta krabicka by mohla fungovat pre to , co potrebujes .. keby si ju zapojil naopak .. samozrejme podmienka je , ze blika iba jeden vstup ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,025

    Já tu krabičku nepotřebuju.
    Optická věc?Samozřejmě,vždyť to je téma celého theadu!
    Nemusíš mi popisovat,jak bliká optika-celé téma je o tom,jestli jdou propojit dva výstupy Toslink do jednoho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no principialne by to mohlo fungovat .. standardne sa to nepouziva , lebo ked zapnes aj druhe zariadenie , tak nebude fungovat ani jedno .. cize uplne dokonale riesenie to neni ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Já jsem to před časem také řešil, ale nakonec jsem se zatím vešel do tří optických vstupů na receiveru, tak jsem nic takového zatím nepořizoval.

    Nicméně, když jsem se tím zabýval tak jsem se dočetl, že ty levné manuální optické přepínače nejsou moc spolehlivé. Spolehlivé a kvalitní bývají elektronické přepínače, ale jsou zase na úplně jiné cenové úrovni.

    U toho CYP rozbočovače, který uvádíš v prvním příspěvku tj. http://www.avhifi.cz/rozbocovace-av/...dio-rozbocovac bych byl opatrný jestli to bude fungovat podle Tvých očekávání, protože stejný výrobce vyrábí podobné zařízení, které nazývá přepínač http://www.avhifi.cz/audio-prepinace...audio-prepinac a to by asi bylo to co Ty potřebuješ.

    Jinak níže uvádím pár výrobků, které jsem měl vytipované jako možné řešení pro mě:
    http://www.avhifi.cz/audio-prepinace...audio-prepinac
    http://www.avhifi.cz/audio-prepinace/atlona-at-hd41d
    http://www.octavainc.com/HDMI%20swit...rt_toslink.htm
    http://www.cablestogo.com/product.as...116&sku=40324#
    http://www.cablestogo.com/product.as...116&sku=28731#
    http://www.cablestogo.com/product.as...116&sku=40697# (recenze http://www.audioholics.com/reviews/c...video-switcher)
    http://www.cablestogo.com/product.as...116&sku=40973#

    Já bych býval asi volil tu Octavu nebo něco od firmy Impact Acoustics.

    Ještě jedna důležitá věc. Elektronické přepínače se liší mimo jiné i tím, zda se přepínají automaticky (podle zapnutého vstupu) nebo dálkovým ovladačem (některé umí oboje). Já jsem nejdřív považoval za super variantu ty, které se přepínají automaticky, že se nemusíš o nic starat, ale má to jeden velký zádrhel, nemůžeš mít zapnuté dva vstupní zdroje najednou, což se Ti může docela lehce stát (např. hraješ na PS3 a přitom chceš nahrávat ze satelitního přijímače), protože v těchto případech musí přepínače podle nějaké svojí logiky rozhodnout, který vstup do výstupu pustit a to jako na potvoru určitě nebude zrovna to co bys tam chtěl pustit Ty;-). Z mého pohledu je tedy lepší přepínat vstupy dálkovým ovladačem - pokud bys navíc měl nějaký univerzální dálkový ovladač (např. Logitech Harmony), tak ten se dokáže naučit i kódy pro tyto mašinky a tak se vše může dělat automaticky v rámci nějakého makra na dálkovém ovladači.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojeni dvou optickych audio vstupu
    Od Fabiak v sekci Bastlení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-04-2011, 20:39
  2. Preferování vstupů
    Od Slon72 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-02-2011, 10:49
  3. Sloučení optického signálu do receiveru
    Od machura v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-11-2007, 12:52
  4. Automaticky vyber vstupu audio karty??
    Od jajaja v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-08-2006, 15:17
  5. Propojení optického výstupu DVD a AC3 vstupu reprosoustavy
    Od lungaj v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2005, 06:30