Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: DVB-T: Jak vypada prijem radia ze set top boxu v tv?

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: jméno

    Znění dotazu: Mam gogen 137 a kdyz prepnu na radio, celou dobu je zobrazen obrazek pres celou obrazovku s logem gogen. Vypnout zobrazeni a mit jen zvuk a cernou obrazovku nelze. Co vase stb? Umi to nejaky bez obrazu?

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    STB Kaon a i STB Handan (a určitě nespočet i jiných) po chvíli zhasne obrazovku a z reproduktorů se line pouze zvuk rozhlasové stanice. nikdy jsem nic nikde nemusel štelovat. Vše to bylo automatické.



  3. #3
    Neregistrovaný
    Guest

    EVOLVE DT-1506 (Electra):
    1 z recenzentu na http://set-top-boxy.heureka.cz/evolve-dt-1506/recenze/ uvadi:
    "Když přepnete režim na rádio, tak máte v černém poli na obrazovce mega nápis v bílé barvě EVOLVE, ve tmě si tedy rádio nepustíte."

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Tazatel: jméno

    Znění dotazu: Mam gogen 137 a kdyz prepnu na radio, celou dobu je zobrazen obrazek pres celou obrazovku s logem gogen. Vypnout zobrazeni a mit jen zvuk a cernou obrazovku nelze. Co vase stb? Umi to nejaky bez obrazu?
    Co je to zase za ptákovinu? Abys vypnul zobrazení a měl jenom zvuk, tak to by musela podporovat samotná TV. A pokud je zvuk vedený někam do zesilovače, tak si TV vypnu ručně dálkovým ovládáním.

  5. #5
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Co je to zase za ptákovinu? Abys vypnul zobrazení a měl jenom zvuk, tak to by musela podporovat samotná TV. A pokud je zvuk vedený někam do zesilovače, tak si TV vypnu ručně dálkovým ovládáním.
    tos mel reagovat na Moderátora Ivo Maška a presvedcit ho, ze jeho stb to tak nemaji nebo tvrdis, ze to nema zadny stb? ze zkusenosti?
    ale ma to treba i led tv panasonic D25. ovsem obrazovka se doslova nevypne, jen na ni proste nic neni... trochu zustane zarit.
    ale rec byla o stb, ne zesilovaci nebo tv. tvuj stb to zrejme neumi. jaky mas?

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Znovu opakuji postřeh z vlastní praxe. Kabelový STB Handan i kabelový STB Kaon: u obou dvou, po spuštění radia, asi po 1 minutě zhasne obrazovka TV (obrazovka je černá) a jediné, co "žije", jsou reproduktory. Ještě dodám: nikde jsem nic specielně kvůli tomu nenastavoval, ani na STB, ani na TV.

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Panasonic G15 po pusteni radia zo satelitneho tuneru (bohuzial DVB-T radio nechytam) nezhasne. Dalej sviti napis "Radio" ci nieco podobne. Po case zbledne ale nezhasne. Tusim ze novsie Panasonic TV (VT) to riesia rozumnejsie a taktiez maju moznost vypnut obraz uplne a nechat repraciky hrat.



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    tos mel reagovat na Moderátora Ivo Maška a presvedcit ho, ze jeho stb to tak nemaji nebo tvrdis, ze to nema zadny stb? ze zkusenosti?
    ale ma to treba i led tv panasonic D25. ovsem obrazovka se doslova nevypne, jen na ni proste nic neni... trochu zustane zarit.
    ale rec byla o stb, ne zesilovaci nebo tv. tvuj stb to zrejme neumi. jaky mas?
    Vypnutí obrazovky a ponechání zvuku by musela v první řadě podporovat samotná TV. STB tomu může být jenom nápomocen, ale sám to nezvládne, protože to dost dobře ani není žádný standard, který by výrobci automaticky do přístrojů dávali (jako třeba přepnutí AV pomocí 12V na pin8 ve SCARTu).

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Tak to tedy SHARP podporuje. (já si opravdu nevymýšlím) Pochybuji, že by přes HDMI byl z STB posílán signál k vypnutí obrazovky při stisku R na dálkovém ovládání
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 11-02-2011 v 17:28

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To je možný, že to SHARP podporuje, ale u jiných TV tomu tak asi nebude

  11. #11
    Neregistrovaný
    Guest

    K tv je clanek "Poslech rozhlasu vysílaného přes televizní DVB-T" na http://www.digizone.cz/clanky/poslec...res-televizni/. Nicmene to jsou tv.
    PS: 1 vec je vypnuti obrazovky a jina, co se na ni zobrazuje: napr. misto graf. prvku, loga cerny obdelnik pres celou nebo zadny obrazovy signal. Jde o to, jak to ktery vyrobce - a tedy i tech stb - resi.
    Jeste nekdo nejakou zkusenost? A jeste upresnim, jde o stb, co maji aspon 1 dvb-t tuner.

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    ono jde spíše o to zda by to bylo k něčemu dobré.
    - u CRT běží celý řádkový (výkonový) stupeň = tedy spotřeba el. (skoro stejná jestli je obraz potemělý, nebo ne).
    - u LCD běží trvale podsvícení panelu = opotřebení zářivek (také stejný zda obraz či tma).
    - u plasmy zbytečné vypalování plasmových buněk pokud je tam nějaký obraz (a pokud se obraz nehýbe tím hůř) a běží všechny zdroje...

    dalo by se to tedy čistě hypoteticky vyřešit vypnutím synchronizačních impulzů obrazu a pokud by to ta tv uměla, tak by vypla buď KSR, podsvícení, nebo obrazovou část (podle druhu víše).
    Jenže většina TV to má řešené tak, že po zmizení synchro. se vypne i zvuk (aby to nešumělo - pozůstatek z dob analogu).

    Tudíš se mi zdá pouštění rádia přes tv. jako hloupost neb tv. má horší akustické vlastnosti atd.
    a ten kdo má LCD a plasmu má většinou k ní i akustický řetězec, (domácí kino atd.) který je samostatně napájen, takže stačí vypnout TV a poslouchat přes něj.

    Pokud je propojen TV se septoboxem HDMI kabelem, není problém aby STB do TV poslal nějaký kod, na který by TV reagovala vypnutím obrazové části, ale to by vyžadovalo tuto funkci standartizovat.



  13. #13
    Neregistrovaný
    Guest

    Homecast T3102:
    "Rozhlasové posluchače potěší šetřič obrazovky, který se při reprodukci rádia zapne po pěti až 120 minutách."
    http://www.digizone.cz/clanky/dvoutu...omecast-t3102/

    nejde ani tak o to, jak by to slo, ale, jak to kde je (pochybuji, ze vyrobce stb nejak zajimaji nazory uzivatelu. jak to charakterizoval 1 z diskutujicich nekde: navrhari stb musi uzivatele nenavidet, kdyz navrhuji takto. jinak by jejich nazory uz davno zohlednili)
    a k cemu? "ve tmě si rádio nepustíte"...
    no a kdyz uz tam ten rozhlas je, tak treba pred usnutim s fci "sleep" 10 min. D-dur

Podobná témata

  1. Příjem rádia za satelitu
    Od tomíček v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 08:06
  2. LG 32LT75......vypadá slibně, že???
    Od Basquiat v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 07-01-2009, 18:55
  3. proc fotografie z PC vypada lepe na LCD nez na crt monitoru
    Od hopik007 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-12-2006, 17:23
  4. Koukam a hle. Vypada to jako Ipod,ale neni
    Od Jack-SF v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 25-11-2006, 15:09
  5. Špatný příjem rádia
    Od escaper_tvf v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-07-2005, 11:34