MPEG kodek
sorry mozno za primitivnu otazku,
ale mam video s priponou mpg (alebo mpeg),
potrebujem to vo Virtual Dube prekodovat do divx.
Dub mi to vsak nechce nacitat, takze predpokladam
ze nemam kodek.
co si mam instalovat, aby som prip. mohol aj kodovat
v mpeg?
diky
ale mam video s priponou mpg (alebo mpeg),
potrebujem to vo Virtual Dube prekodovat do divx.
Dub mi to vsak nechce nacitat, takze predpokladam
ze nemam kodek.
co si mam instalovat, aby som prip. mohol aj kodovat
v mpeg?
diky
To je pt*kovina, VirtualDubMod otevře každý korektně udělaný Mpeg2. Sám si v něm občas demuxuji audio, když ho chci dále zpracovávat samostatně ve wavu a potom vrátit zpět v ProCoderu... Ale to co chce tazatel, mu nejrychleji udělá Vidomi (do XviDu nebo DivXu), a to buď z *.mpg, nebo přímo *vob. Ovšem ten stream musí být korektní, tudíž DS přehratelný. Howgh-
StD> Přesně tak, VDM otevře skoro všechny MPEGy a se zbytkem si poradí DGIndex z balíku DGMPGDec (bývalej DVD2AVI).
Caute, aky sa na prehratie suborov .mpg pouziva kodek? Doteraz mi isiel tento format v pohode prehrat (Windows Media Player 10) ale vcera som nainstaloval nejaky kodek pack na MPEG2 zo sat. a .mpg subory mi zacaly blbnut. Vsetko ostatne ide normalne, preto by som potreboval ten kodek na .mpg preinstalovat. Neviete co s tym?
Tilk> Neinstalovat žádný kodekpaky. Opakuju to pořád dokola ale je to marný, je to marný, je to marný.....
Tak a teď jak na to. Zaprvý vyhoď ten MPEG dekoder co si si tam nainstaloval. Pomůže k tomu program mmcompview, Radlight Filter Manager nebo i GSpot to myslim umí. Pokud se Ti to nepodaří, tak to ještě pořád neni tragedie. MS wokna už mají v sobě hned po instalaci dekoder pro MPEG-1, ale nemají žádnej dekoder pro MPEG-2. Takže si nainstaluj nějakej novej funkční MPEG-1/2 dekoder. Mně se nejvíc osvědčil DScaler 5. Použitelnej je taky GPL MPEG-1/2 Decoder. No a taky se nedá nezmínit FFDShow, chce to ale některou z novějšich verzích, ve starych dekódování MPEGu blblo.
A poslední doporučení na závěr - na přehrávání MPEG-1 je nejlepší MPC neboli Media Player Classic, kterej má vlastní MPEG-1/2 dekodery. Jsou to vlastně ty samý, který obsahuje GPL MPEG-1/2 Decoder.
A na závěr ještě jednou opakuju - žádný kodekpaky. Na všechno stačí FFSDhow a DScaler 5 dekodery. Maximálně ještě může bejt zapotřebí MPC dekoder od RadLightu nebo MatroskaSplitter pro MP4 a MKV soubory. Nic jinýho neni pro přehrávání 99% videí zapotřebí (opomíjim teda nesmyslný proprietární formáty QuickTime, RealMedia a WindowsMedia, který potřebujou celý vlastní přehrávače!).
Vláďa
Tak a teď jak na to. Zaprvý vyhoď ten MPEG dekoder co si si tam nainstaloval. Pomůže k tomu program mmcompview, Radlight Filter Manager nebo i GSpot to myslim umí. Pokud se Ti to nepodaří, tak to ještě pořád neni tragedie. MS wokna už mají v sobě hned po instalaci dekoder pro MPEG-1, ale nemají žádnej dekoder pro MPEG-2. Takže si nainstaluj nějakej novej funkční MPEG-1/2 dekoder. Mně se nejvíc osvědčil DScaler 5. Použitelnej je taky GPL MPEG-1/2 Decoder. No a taky se nedá nezmínit FFDShow, chce to ale některou z novějšich verzích, ve starych dekódování MPEGu blblo.
A poslední doporučení na závěr - na přehrávání MPEG-1 je nejlepší MPC neboli Media Player Classic, kterej má vlastní MPEG-1/2 dekodery. Jsou to vlastně ty samý, který obsahuje GPL MPEG-1/2 Decoder.
A na závěr ještě jednou opakuju - žádný kodekpaky. Na všechno stačí FFSDhow a DScaler 5 dekodery. Maximálně ještě může bejt zapotřebí MPC dekoder od RadLightu nebo MatroskaSplitter pro MP4 a MKV soubory. Nic jinýho neni pro přehrávání 99% videí zapotřebí (opomíjim teda nesmyslný proprietární formáty QuickTime, RealMedia a WindowsMedia, který potřebujou celý vlastní přehrávače!).
Vláďa
Ja som ale neistaloval bezny kodekpack. Je to skor sada grafov pre DVBprehravace ale asi v tom boli aj nejake MPEG2 kodeky, instaloval som to lebo som skoro ziadne nemal a niekto v diskusii to odporucal. A problem to aj viriesilo, novy graph (osvedcil sa InterVideo) zjavne optimalnejsie vyuziva CPU a tam mi ide HDTV, na ktore sa predtym nedalo pozerat celkom plynulo. To nemi nejdi mpegy som zistil az dnes, konkretne nejdu MPEG1, 2 je v pohode.
To bolo len take vysvetlenie :-), skusim co si mi poradil. Dik
To bolo len take vysvetlenie :-), skusim co si mi poradil. Dik
overil som to. Mal som stiahnuti source, pomylilo ma to za source na stiahnutie malo priponu .zip a samotny program .msi (o takej som doteraz nepocul)
V kazdom pripade uz to mam, nainstaloval som ho ale moj problem to neviriesilo, veci v MPEG1 blbnu, inak vsetko ostatne ide, ale napriklad v Media Player Classic to ide uplne v pohode. Tak uz neviem co s tym. DScaler 5 - rovnbako ziadna zmena.
V kazdom pripade uz to mam, nainstaloval som ho ale moj problem to neviriesilo, veci v MPEG1 blbnu, inak vsetko ostatne ide, ale napriklad v Media Player Classic to ide uplne v pohode. Tak uz neviem co s tym. DScaler 5 - rovnbako ziadna zmena.
Tilk> Byl jsem teď tejden ve Francii tak jsem nemohl odpovědět. Pokud přehráváš MPEG v nějakym solidnim přehrávači bez vlastnich kodeků (MV2Player, ViPlay, BSPlayer atd.), tak by tam někde mělo být menu se seznamem používanych filtrů. Podívej se, kterej filtr se Ti natáhl jako dekoder pro MPEG video a ten v systému zakaž. MPC používá vlastní MPEG dekoder, takže tam na nic nepřijdeš, jedině že by si ten integrovanej dekoder zakázal.