Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Žádný digitální signál, špatný analog u AVERMEDIA AverTV Hybrid Super 007

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    5

    Známý si pořídil TV tuner AVERMEDIA AverTV Hybrid Super 007. Provozuje ho na Windows 7 Home Premium 64 bit. Karta je nainstalovaná na nový OS (žádné konflikty nebo něco nedoinstalovaného tam není), ale při ladění analogových programů mu funguje jen zvuk, ale obraz prý vidí jen jako stíny. Digitál nechytne vůbec. Původní Leadtek (nějaká 2000) na starším PC (AVER má na novém PC) prý analog chytá. Má však společné anténní rozvody, bydlí v 1. patře, takže asi nebudou nejkratší. Údajně soused v přízemí nechytí nic. Z toho usuzuji, že má pravděpodobně velice slabý a nekvalitní signál, takže ani výměna za jiný tuner by mu moc nepomohla, jedině výměna rozvodů nebo lépe připojení na samostanou anténu.

    Nemá se u AVERMedia něco speciálně nastavovat pro ladění nebo bude spíš problém v rozvodech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Nejsou žádná specielní nastavování. Ať zkusí svojí vlastní antenu (na zkoušku), třeba dlouhý prut za okno ve směru k vysílači.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jak mu chodí normální TV? Mám vyzkoušené, že DVB ještě chodí, když se analog topí v šumu. Jinak viz Ivo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    5

    Já mám právě zkušenosti opačné, kde analog ještě jede, digitál v lepším případě pixeluje, v horším nejede vůbec. Ale to je u Leadteků. Klasická TV mu jede, ale tunery mají citlivost menší. Mohu vyzkoušet jeho tuner u sebe, ale to až za 3 týdny, kdy budu na víkend doma. Pokud vím, ten tuner by měl být obecně bezproblémový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    5

    O víkendu jsem tuner vyzkoušel doma, analogový obraz byl bez problémů, ale na digitál jsem nic nechytil. Při vyhledávání jsem přepnul vstup na DVB, ale nic nebylo nalezeno. Síla digitálního signálu je nějakých 60%, tuner mi stále ukazoval položku kvalita 0%. Instalace proběhla OK. Délka kabelu z antény je cca 7m, jediný propojovací prvek je šoubovací spojka na F-konektory, abych měl na druhém konci klasický anténní konektor na vstup do TV tuneru. OS byl Win XP Pro SP3 s většinou aktualizací, čerstvě nainstalovaný.

    Po tomto tuneru jsem zkoušel Leadtek Winfast DTV2000 H Plus a ten dostupný 1. muliplex chytil za stejných podmínek bez problémů (pominu-li delší vyhledávací dobu těmto tunerům vlastní). Obraz jako víno, žádná pixelace nebo tuhnutí obrazu, vše bylo naprosto bez problémů. Dříve na stejném místě (před reinstalem OS) jsem úspěšně vyzkoušel Leadtek DVR3200H nebo MSI Digivox Slim HD.

    Je možné, že by AverTV Hybrid Super 007 měl tak mizernou citlivost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    117

    no ja mám AverTV Hybrid Volar Hd nainštalovanú na dvoch laptopoch s Vista a Win7 a na stolnom PC s Win XP a na malú dodávanú anténku chytám vysielače Zobor (Nitra) 40 km, alebo Sitno (B. Štiavnica) 30 km bez najmenšieho problému. Minulý víkend som to odskúšal na Kabhegyu K64 (Maďarsko) cca 75 km a naladil som všetky kanály včítane HD s kvalitou 100% a obraz super. Takže v Tvojom prípade asi vada tuneru a reklamácia
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    37

    Dobrý den,
    můžete vyzkoušet změnu nastavení regionu na Německo, Polsko, Rakousko, příp. jiný. Zároveň zkuste ještě možnost kompletního prohledání všech frekvencí. Zároveň nikde nezmiňujete použitou verzi ovladačů a aplikace, a proto bych doporučil je z Vašho PC nejprve odinstalovat a poté nainstalovat nejnovější balík (SnugTV Station:3.0 + AVerTV 6.0.18 74,66MB) z následujícího odkazu:
    http://www.avermedia.com/avertv/Prod...6&tab=APDriver
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    5

    To už teď, bohužel nezjistím, drivery + SW byly použity z CD, karta šla po konzultaci s techniky prodejce začátkem minulého týdne do reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    37

    Dobrý den,
    po důkladném prozkoumání a několika podobným podnětům je jasné, že je tento problém způsoben chybou v service packu SP1 pro Win7 a nikoliv vinou našeho hardware. V nejbližší době budou všechny současné drivery a aplikace ke stažení z našich stránek upraveny tak, aby k tomuto jevu již nedocházelo, ale přesto už nyní existují 3 možné způsoby, jak mu zabránit.
    1. Aplikaci AVerTV spouštět v režimu kompatibility např. s Windows Vista SP2.
    2. Odinstalovat současnou verzi aplikace a nainstalovat nejnovější 3D verzi z následujícího odkazu: http://www.avermedia.com/avertv/Uplo.../TryItNow.html
    Pouze si dovolím zmínit, abyste během odinstalace aplikace neodinstaloval rovněž i driver k tuneru. Ten na disku ponechte a nahraďte ryze jenom aplikaci.
    3. Zakázat v OS všechny služby spojené s Windows Media Center, tedy všechny začínající na eh (ehRecvr, ehprivjob atd.). Pro jejich vypnutí aplikujte následující postup: Start-Ovládací panely-Programy a funkce-Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows-Funkce pro média-Windows Media Center a zde zrušte zaškrtnutí. V případě použití této metody ale TV tuner ve WMC deaktivujete a nebude možné jej zde používat.
    Ještě jednou ale musím zmínit fakt, že nejde o problém TV tuneru AVerMedia, ale bug v balíku service packu společnosti Microsoft. Je mi líto, že jsme řešení objevili až s takovým zpožděním, avšak doufám, že zmíněné postupy pomohou alespoň dalším uživatelům.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    5

    Dobrý den,

    u TV tuneru minimálně nefungovalo dálkové ovládání. Dnes dorazil tuner nový, tak vyzkoušíme postup dle Vašich instrukcí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od AVerMedia_Czech republic Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    po důkladném prozkoumání a několika podobným podnětům je jasné, že je tento problém způsoben chybou v service packu SP1 pro Win7 a nikoliv vinou našeho hardware. V nejbližší době budou všechny současné drivery a aplikace ke stažení z našich stránek upraveny tak, aby k tomuto jevu již nedocházelo, ale přesto už nyní existují 3 možné způsoby, jak mu zabránit.
    1. Aplikaci AVerTV spouštět v režimu kompatibility např. s Windows Vista SP2.
    2. Odinstalovat současnou verzi aplikace a nainstalovat nejnovější 3D verzi z následujícího odkazu: http://www.avermedia.com/avertv/Uplo.../TryItNow.html
    Pouze si dovolím zmínit, abyste během odinstalace aplikace neodinstaloval rovněž i driver k tuneru. Ten na disku ponechte a nahraďte ryze jenom aplikaci.
    3. Zakázat v OS všechny služby spojené s Windows Media Center, tedy všechny začínající na eh (ehRecvr, ehprivjob atd.). Pro jejich vypnutí aplikujte následující postup: Start-Ovládací panely-Programy a funkce-Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows-Funkce pro média-Windows Media Center a zde zrušte zaškrtnutí. V případě použití této metody ale TV tuner ve WMC deaktivujete a nebude možné jej zde používat.
    Ještě jednou ale musím zmínit fakt, že nejde o problém TV tuneru AVerMedia, ale bug v balíku service packu společnosti Microsoft. Je mi líto, že jsme řešení objevili až s takovým zpožděním, avšak doufám, že zmíněné postupy pomohou alespoň dalším uživatelům.
    Děkuji i s odstupem času za tuto radu!
    Pomohla hned první varianta, mám Aver TV Hybrid Volar HX, starší, ale stále super zařízení.
    Nemohl jsem přijít na to, proč nevidím žádné kanály na jednom počítači (Win 7 SP1 Home) a na druhém ano (Win 7 Prof.).
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problem s AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar na Win 7
    Od jano101 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-07-2015, 19:19
  2. AVerTV Hybrid Super 007
    Od Pavli v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-09-2011, 18:25
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2010, 07:05
  4. Žádný signál s AverTV DVB-T VolarX
    Od HonzaM v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 19:46
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-04-2006, 10:57