Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

z DVD do Adobe Premiere PRO

jenyq (5)|3.3.2005 14:55
Prosím poraďte, jak dostat úryvek z filmu na DVD do stříhaného filmu v Premiere Pro? Je na to nějaký převodník? Zkoušel jsem Virtual Dub, ale ten by asi potřeboval nějaký kodek či co?
biL (20)|3.3.2005 15:53
převeď dvd do avi třeba programem DVDx 2.1 a pak si s tím dělej co chceš
jenyq (5)|3.3.2005 23:22
Mně šlo o to, jestli to nejde tak, aby se nemusel do avi převádět celý DVD, ale jen vybraný kousek = úspora času a místa....
ODSakEda (2278)|4.3.2005 00:43
jenyq -musíš použít VirtualDubMod!

A pro některé editory stačí zase přejmenovat .VOB na .mpg (soubor .VOB na DVD video je v MPEG-2 kodeku, čili .mpg :-)) a už to "sežerou" (natáhnou, rozpoznají a pod.)

Doufám, že nenavádím k patentově chráněné věci? :-?
Mike (617)|4.3.2005 07:33
Já bych z toho VOBu vyextrahoval MPEG stream a pak by to mělo jít otevřít normálně
ODSakEda (2278)|4.3.2005 08:43
Mike -ale šak VOB je mpeg! Ne?! Akorát se mi některý softy kousnou na té koncovce .VOB! Odmítají to i když to do nich přesunu myší, tedy vyloučím , že by soubor v komunikačním otevřít soubor okně stejně neviděli (asi schválně?... :-? ) a po přejmenování souboru na .mpg to prostě natáhnou jako by se nechumelilo! :-D Některým název souboru vadí a některým neva jak se soubor jmenuje a natáhnou (dekodují) i .VOB :-) (už si nepamatuji konkrétně kterým-častěji to vadí těm placeným...-inu MPEG-2 není žádnej free kodek a je patentově a ostře chráněn!)
Mike (617)|4.3.2005 10:48
No VOB není MPEG, VOB obsahuje MPEG a struktura je podobná, ale umí více , lepší je to demuxnout
ODSakEda (2278)|4.3.2005 11:33
Mike -a sooo! Myslím (nevím jistě, ale nečiní mi to při zpracování alespon problém) si ale, že nic moc více VOB z DVD recordérů a DVD kamer ani neobsahuje, narozdíl od lisovanejch a chráněnejch DVD video s filmy.