z DVD do Adobe Premiere PRO
Prosím poraďte, jak dostat úryvek z filmu na DVD do stříhaného filmu v Premiere Pro? Je na to nějaký převodník? Zkoušel jsem Virtual Dub, ale ten by asi potřeboval nějaký kodek či co?
Mně šlo o to, jestli to nejde tak, aby se nemusel do avi převádět celý DVD, ale jen vybraný kousek = úspora času a místa....
jenyq -musíš použít VirtualDubMod!
A pro některé editory stačí zase přejmenovat .VOB na .mpg (soubor .VOB na DVD video je v MPEG-2 kodeku, čili .mpg :-)) a už to "sežerou" (natáhnou, rozpoznají a pod.)
Doufám, že nenavádím k patentově chráněné věci? :-?
A pro některé editory stačí zase přejmenovat .VOB na .mpg (soubor .VOB na DVD video je v MPEG-2 kodeku, čili .mpg :-)) a už to "sežerou" (natáhnou, rozpoznají a pod.)
Doufám, že nenavádím k patentově chráněné věci? :-?
Mike -ale šak VOB je mpeg! Ne?! Akorát se mi některý softy kousnou na té koncovce .VOB! Odmítají to i když to do nich přesunu myší, tedy vyloučím , že by soubor v komunikačním otevřít soubor okně stejně neviděli (asi schválně?... :-? ) a po přejmenování souboru na .mpg to prostě natáhnou jako by se nechumelilo! :-D Některým název souboru vadí a některým neva jak se soubor jmenuje a natáhnou (dekodují) i .VOB :-) (už si nepamatuji konkrétně kterým-častěji to vadí těm placeným...-inu MPEG-2 není žádnej free kodek a je patentově a ostře chráněn!)