Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 85

Téma: Kvalita videa, plynuly datovy tok

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Ahojte vespolek,

    mam takovy problem, se kterym si dlouhodobe nevim rady a nevim, kde zakopany pes.
    Nejdrive vstupni informace:
    Kamera Panasonic, FullHd
    Pinnacle 14
    Pc Notebook, DualCore 2,5GHz, 4MB RAM, ATI Radeon

    Po sestrihani videa by mel vysledek skoncit na DVD
    Kdyz prehravam orig soubor MTS z kamery, je uplne spickovej, plynulej, myslim, ze ma datovy tok 15000kbs.
    Ale, vystupni video cuka, hlavne, kdyz cely obraz jede pri tzv švenkování, byt velmi pomalem. Tim, ze se prakticky meni cela plocha obrazu, a je jedno, jestli nastavim vystup na 1280x720 15000kbs, nebo 8000kbs anebo 720x400, anebo 640x??? (jezis no equivalent na 16:9) datovy tok 6000kbs pri formatu MPEG2. Kdyz to dam do DIVX, je to jen horsi. Obraz jakoby cuky v cca 0,5sec cyklu dokud se pohled kamery neustali. Pokud se pak neco pouze pohybuje v ramci zaberu (auto motorka), je to vcelku ok. Ale kdyz nahraju film z TV, natahnu ho do pinaclu, vystriham reklamy a vyexpeduji do divx 720x400 1500kbs, obraz je suprovej.

    Ja tedy Pinnacle uz nemuzu ani cejtit. Uz jsem to koupil, tak to mam. Nekdy to jde bezproblemu, nekdy to tuhne jen se nato podivam. Tusim problem prave v tomto SW. Ptam se ozde odborniku... zpusobuje cukani obrazu Pinnacle? Nebo muze zato PC? Pouzivam nevhodny format? Moc ty formaty nechapu. Diky za pripadnou pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    No počkej, ty nahráváš 1080i a pak to exportuješ jako 720p? Jestli jo, tak tam je zakopanej pes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    nojo, kamera nejde prepnout na mensi rozliseni a cele zpracovavat a expedovat ve fullhd to je strasne moc dat. a navic pak stejne vysledek jde na dvd, takze 720x400 (nebo 720x576 16:9) 6000kbs (coz je dvd kvalita)

    myslis, ze to bude ten problem?
    zas tam je jeste jeden aspekt... mam helmovou kameru HD, 1280*720, ze ktere taky nektere zabery pridavam. pak se to zas generovalo na vyssi rozliseni. to zas nebude koukatelne
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    nojo, kamera nejde prepnout na mensi rozliseni a cele [COLOR=red]zpracovavat a expedovat ve fullhd to je strasne moc dat[/COLOR]. a navic pak stejne vysledek jde na dvd, takze 720x400 (nebo 720x576 16:9) 6000kbs (coz je dvd kvalita)

    myslis, ze to bude ten problem?
    zas tam je jeste jeden aspekt... mam helmovou kameru HD, 1280*720, ze ktere taky nektere zabery pridavam. pak se to zas generovalo na vyssi rozliseni. to zas nebude koukatelne
    Tak si kup větší HDD, ale rozhodně neprzni záznam nějakým přepočtem do nižšího rozlišení. Tos pak klidně mohl koupit DV kameru, která v 720x576 přímo pracuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    tomu rozumim,... pak ale nechapu, proc chlapci od pinnaclu tuhle moznost nabizeji, kdyz je to nekoukatelny.

    kdyz to tady takhle konstruktivne rozebirame, tak zdroj(kamera) ma 25s/sec. mistr pinnacle ale v mpeg-2 nabizi vystup jen 29s/sec. kdyz jsem to ted proklikal, tak pouze vystup v DIVX nabizi nastavit snimkovani na 25. to asi bude problem, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    tomu rozumim,... pak ale nechapu, proc chlapci od pinnaclu tuhle moznost nabizeji, kdyz je to nekoukatelny.

    kdyz to tady takhle konstruktivne rozebirame, tak zdroj(kamera) ma 25s/sec. mistr pinnacle ale v mpeg-2 nabizi vystup jen 29s/sec. kdyz jsem to ted proklikal, tak pouze vystup v DIVX nabizi nastavit snimkovani na 25. to asi bude problem, ne?
    ...pak ho ale nemáš korektně nainstalovaný (Studio i odemčený kodek Mpeg2, defaultně je nastaven pro USA NTSC-prostředí...) a nediv se, že ti pak obraz v PALu škube.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    tomu rozumim,... pak ale nechapu, proc chlapci od pinnaclu tuhle moznost nabizeji, kdyz je to nekoukatelny.
    ja mám Pinnacle Studio 14 Ultimate. Je to síce shit SW, ale pozri si screeny v prílohe...Prvé 3 sa týkajú nastavení projektu, čiže aké video, v akom formáte, v akom rozlíšení a s akou fps budeš editovať. Ten posledný screen je zasa export videa, čiže v akom formáte , v akom rozlíšení, v akom dátovom toku a fps bude video uložené....

    Keďže tvoja kamera sníma 1920x1080/50i, použiješ nastavenie projektu z obrázku č. 3 a export použiješ z obrázku č. 4. Nie je možné vkladať do projektu video z helmovej kamery, ktorá sníma 720/30p, pretože dostaneš potom jeden strobo paškvil. Toto je nevýhoda 2 kamier s rozdielnymi fps a spôsobom záznamu ( interlaced vs. progressive )...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.png 
Zobrazení: 208 
Velikost: 78.2 KB 
ID: 9039   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.png 
Zobrazení: 203 
Velikost: 77.8 KB 
ID: 9040   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 03.png 
Zobrazení: 207 
Velikost: 78.5 KB 
ID: 9041   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 04.png 
Zobrazení: 208 
Velikost: 27.6 KB 
ID: 9042  
    Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 25-01-2011 v 22:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...pak ho ale nemáš korektně nainstalovaný (Studio i odemčený kodek Mpeg2, defaultně je nastaven pro USA NTSC-prostředí...) a nediv se, že ti pak obraz v PALu škube.
    ok, dalsi placnuti do vody. jenom prosim tema trosicku rozvest. co pro me znamena pojem USA NTSC? znamena to ... co? souvisi snad tato informace se snimkovanim?

    mam pinacle ultimate collection legalne, vse zaregistrovano, vse odemceno

    co se stane, kdyz rucni kamera dela 25 snimku a helmova 29 snimku? kdyz dejme tomu bude vystup... jeste jsem nasel MPEG4, at uz to znamena co chce, tam snimkovani nastavit jde... vystup bude 25s/s?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    To je ale hrozně moc vysvětlování, motáš všechno dohromady.... Když už to takhle kombinuješ, tak ti nezbude nic jiného než si to nastudovat. Kamerou asi snímáš prokládaně (1080i) helmovou prograsivně (720p) Tak si najdi rozdíl mezi prokládaným (interlaced) a neprokládaným (progressive scan) videem. Když to 1080i video zpracováváš v 720p projektu, tak se nejspíš automaticky deinterlacuje, což způsobí drobný strobo efekt. Zvlášť pokud používáš krátký čas závěrky na kameře (např. režim sport), tak to může být i dost trhané.
    Druhá věc je převod snímkových frekvencí, 25sn/vteřinu je norma tady u nás (vychází z PAL) a 29(30) vychází z NTSC (jiné části světa, např. USA, Japonsko). Samotný kvalitní převod je docela náročná záležitost, když prohledáš fórum je tu pár témat, ale aby výsledek stál za to, bude to hodně náročné na kvalitní a správně nastavený rendering.
    Prostě když to shrnu, pokud máš dominantní záznam z té kamery 1080i, tak nastav projekt a export podle ní. S tou helmovkou pak budeš muset zabojovat a někde (nejspíš v jiném programu) ji před stříháním nějak slušně převést na 25sn/sec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    ok, dalsi placnuti do vody. jenom prosim tema trosicku rozvest. co pro me znamena pojem USA NTSC? znamena to ... co? souvisi snad tato informace se snimkovanim?

    mam pinacle ultimate collection legalne, vse zaregistrovano, vse odemceno

    co se stane, kdyz rucni kamera dela 25 snimku a helmova 29 snimku? kdyz dejme tomu bude vystup... jeste jsem nasel MPEG4, at uz to znamena co chce, tam snimkovani nastavit jde... vystup bude 25s/s?
    To není žádné plácnutí do vody, ale zkušenost - co se pamatuji (měl jsem nainstalované kdysi Pi Studio 8), tak se licence Mpeg2 dokupovala zvlášť a odemykala, jinak bylo k dispozici jen 29,976 fps.
    Ale jinak ti už MIHI s Jarinem odpověděli dostatečně - zvláště to, že nelze obojí mixovat (bez předchozích úprav) v jednom. Tudíž to nemá cenu rozvádět. Najdi si základy tady v článcích nebo třeba na Wiki.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    nemyslel jsem to spatne, z me strany to bylo jen nakousnuti problemu a par odbornych vyrazu. po x prispevcich z toho nejsem stale chytrej. v kazdem pripade jsem vcera googloval, abych zjistil podrobneji informace k tomu, co jste tady jen naznacili, me to ale nepomohlo. uz ale vim, ze NTSC znamena 29,97 ss, PAL 25ss, coz jste sice uz vedeli, ale neprozradili. Taky jsem si precetl, ze MPEG4 pouziva modernejsi kodovani nez MPEG2. Tak jsem film vytvoril v MPEG4 snimkovani 25ss. A vite co? Je to furt nekoukatelny. Stale stejny problem cukani obrazu. Pravda je, ze jsem film vytvoril v HD nikoliv FULLHD. Takze ted posledni pokus a protoze to trva strasne dlouho, vysledek budu vedet odpoledne. Ale nedelam si zadne iluze.
    Mate jeste nekdo nejaky tip, co s tim?

    abych se nenechal jen vodit za rucicku ... zacinam tomu trochu rozumet. mam tu program, kteremu priliz nerozumim, ale ukaze co je soubor zac:
    rucni kamera: Kontajner TS, Video H264, Progressive, 25ss
    helmova kamera: Kontajner MOV, 5527kbs, Video H264, 1280x720, Progressive, 29,97ss
    pohne nas to z mista?
    Naposledy upraveno uživatelem vlastat: 26-01-2011 v 08:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    preboha, čo tu stále riešiš ? Veď si nastav Pinnacle podľa tých screenov, čo som tu dal a podľa toho postupu. Čo špekuluješ s MOV a inými somarinami. Tvoja hlavná kamera sníma 50i, čo je záznam interlaced, keď z toho spravíš progressive, tak to bude nahovno. Ako laik to nebudeš vedieť dokonale previesť.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    a jak jsi prisel na to, ze rucni kamera je 50i (at to znamena co chce, predpokladam 50ss interlaced) a kdyz se podivam jednim programem na soubor vytvoreny kamerou a ten rika: soubor je "25ss progresive". prosim, cemu jsem spatne porozumel? ukazuje ten program nesmysly, coz samozrejme muze byt, protoze proste vsechny fullhd kamery jsou 50ss interlaced?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    tá Panasonic kamera je aký typ ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    kamera je panasonic hdc-sd10
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FRAPS plynulý, wlmm i pinnacle ne
    Od tomaslizner v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-06-2011, 16:33
  2. Kvalita vyrenderovaného videa na LCD televizoru
    Od Traveler v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2010, 22:50
  3. spatna kvalita prehravaneho videa
    Od sider v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-11-2005, 19:18
  4. rozdilna kvalita uvodniho videa a menu
    Od Monti v sekci Mastering
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-10-2005, 17:26