Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456
Zobrazené výsledky: 76 až 85 z 85

Téma: Kvalita videa, plynuly datovy tok

  1. #76
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Tradičně se tu pletou dohromady dvě oblasti.

    Já popisoval první, kde nesouhlas mezi snímkovací a zobrazovací frekvencí způsobuje nerovnoměrnost pohybu. Takže když se člověk dívá třeba na závěrečné titulky filmu, tak nerovnoměrně poskakují. Řešením je správné nastavení, jak jsem popsal.

    Potom ale na řadu přichází druhá, že video má pouze 23.976 FPS, což z podstaty není plynulé (a je to tak správně, v kině filmy taky plynulé nejsou). Tento rovnoměrně trhaný pohyb "řeší" zmíněné MCFI algoritmy pro dopočítávání snímků, které z neplynulého filmu vyrobí uměle plynulé video.


    Faktem ale zůstává, že po správném nastavení dle #1 by TV měla jeden soubor zobrazovat stejným způsobem jak při přehrávání z USB, tak i při připojení PC přes HDMI. A to jak se zapnutým MCFI algoritmem, tak i bez.

    Pozor jenom na to, že v TV můžeš mít třeba nastaveno, že při přehrávání z USB se MCFI používá, zatímco u HDMI vstupu nikoliv. Potom můžeš pozorovat zmíněný rozdíl, ale ten je už jenom o přepnutí dané volby na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    by TV měla
    to je předpoklad ? pokud ano, rozhodně né fakt. nedělá to. Proto jsem začal psát ten příspěvěk
    a pak jsem též psal ,že jsem zkoušel připojit i 2 různé monitory.
    takže já bych vlastně udělal rovnítko, které mi potvrdíš ? že na počítači s monitorem nejde vidět plynulost v daném 23.976 videu jako na TV ?
    dodám jen, že dopočet u LCD monitoru není.
    Je tedy nějaké řešení ? zřejmě mi uniklo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    to je předpoklad ? pokud ano, rozhodně né fakt.
    To je zkušenost. Možná mi uniklo, o jaké konkrétní TV se bavíme - a asi je to jedno, nemám samozřejmě ozkoušené všechny modely na trhu. Ale u těch, co jsem doma měl, to nikdy nebyl problém a totéž asi můžu prohlásit za řadu dalších uživatelů okolo. Jak jsem psal, správné přehrávání 24p je alfou a omegou jakéhokoliv multimediálního řešení diskutovaného zde na fóru.

    Takže si to z zrekapitulujme:
    • máme film (.mkv) se standardním 23.976 FPS
    • použijeme přehrávač, který umí korektní přehrávání (OpenELEC/Kodi, MPC-HC, ...)
    • buď ručně, nebo prostřednictvím přehrávače, zajístíme, aby výstup grafické karty byl 23p (23.976)
    • na TV zkontrolujeme, že u HDMI vstupu reportuje signál 24 Hz (většina TV označuje 23.976 i 24.000 jednoduše jako 24)
    • máme korektní zobrazení s rovnoměrným pohybem
    • pokud chceme, aktivujeme na TV pro HDMI vstup MCFI algoritmus, a máme navíc i uměle plynulý pohyb


    Tohle je ověřený postup. Pokud nefunguje, buď člověk někde udělal chybu (např. MPC-HC může fungovat chybně kvůli nějakému nastavení, filtru, ... totéž platí obecně pro Windows, nejjednodušší je otestovat to na OpenELECu), nebo narazil na nějaký exotický hardware chovající se divně, nebo si utvořil mylnou představu, co očekává, a přitom správné chování je úplně jiné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    buď ručně, nebo prostřednictvím přehrávače, zajístíme, aby výstup grafické karty byl 23p (23.976)
    Já se snažím číst pozorně vše co píšeš, ale nějak se mi nedaří aplikovat tvůj návod do praxe i s ohledem na to co jsem psal a zkoušel a popisoval jsem to také.
    a) nejde mi primárně o to , aby obraz byl plynulý jen na televizi (i když ve variantě usb flashdisk+film a zasunout do TV - funguje plynule), ale i na monitoru !!!!!!!
    to, že využívám TV jako monitor u pc je věc druhá. Zkoušel jsem i dva monitory 24" to jsem také psal.
    b) vyzkoušel jsem kodi, MPC-HC i VLC, které mi přijde také dobré - prostě nikde žádné video není plynule pokud má 23,9 nebo 25fps, všiml jsem si toho až po tom co jsem to viděl přímo zasunutím sticku do TV a přehráváním, je to uplně jinej zážitek.
    c) u rekapitulace bod 3 mi není jasný co tím myslíš - když nastavím rozlišení v TV na 3840x2160 x 24hz tak to bliká a trhá i myš na ploše, použitelných je jen 60hz a i tak myš není synchronizovaná jako u 1080p o tom se ale bavit nechci na odezvu jsem si zvykl, měněním profilu - kino, dynamický, přirozený je nejlepší režim HRA tam myš reaguje nejrychleji.
    a to ,že jsem výstup na grafické kartě + rozlišení nastavoval na 24,25,29,59,60 jsem už psal.
    konkrétně se jedná o panasonic TV TX-40CX400E
    Naposledy upraveno uživatelem izuel: 13-10-2016 v 08:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Promiň, ale já fakt už nemám, co bych dodal. Pokud to ode mě není srozumitelné, načti si něco o problematice někde jinde - já pouze opakuju známá fakta, funguje to všude stejně.

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    když nastavím rozlišení v TV na 3840x2160 x 24hz tak to bliká a trhá i myš na ploše
    To je správně - 23.976/24 Hz je na přehrávání filmů, ne aby na tom člověk něco interaktivně dělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    a) nejde mi primárně o to , aby obraz byl plynulý jen na televizi (i když ve variantě usb flashdisk+film a zasunout do TV - funguje plynule), ale i na monitoru !!!!!!!
    Piseme to stale dokola. Monitory nerobia s obrazom ziadnu upravu (ziadny dopocet snimkov MCFI), takze to nejde. Jediny teoreticky sposob ako to spravit, je vytvarat tieto (medzi)snimky uz na urovni zdroja (PC / sw prehravaca).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    takze to nejde
    právě, že jde, pač kolega co stříhá video má dva monitory a na druhém měl výstup z toho střihového programu (nebyla to rozšířená plocha) a to video jelo plynule jako s dopočtem, tak sem si myslel, že to nějak pujde, takže dopočet ten algoritmus chápu, že tam vkládá snímky (je také ale možné, že ten druhý monitor měl také s nějakým dopočtem na plynulost) proč kolega marek píše cosi o výstupu s herzy když tam ty snímky chybí netuším.. takže pokud to nejde, tak nevím proč píše ,že jde. Za.bil jsem tím mnoho hodin, vážně bych chtěl vidět jak to někomu maká
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Je tu pořád Avatar uživatele RoPo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6,092

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    měl výstup z toho střihového programu
    Předpokládám, že měl zapojeno jako fullscreen z overlaye. Tam se to může chovat jinak a nemusí to být reálný výstup 24p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    proč kolega marek píše cosi o výstupu s herzy když tam ty snímky chybí netuším.. takže pokud to nejde, tak nevím proč píše ,že jde.
    Já celou dobu psal o nativním výstupu na TV. K monitoru jsem se vyjádřil hned na začátku - nevím, co na tom nebylo srozumitelné.
    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Pokud monitor umí jen standardní "počítačové" frekvence (59Hz, 60Hz, ...), tak nikoliv - pokud odhlédnu od komplexních nástrojů jako madVR, které dokáží video v reálném čase přizpůsobovat i "nevhodným" frekvencím displeje.
    Následně to ještě jednou zopakoval i vivid.sk.

    Každopádně nemám zapotřebí tématu věnovat svůj další čas, pokud hodláš reagovat tímhle způsobem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    Jediny teoreticky sposob ako to spravit, je vytvarat tieto (medzi)snimky uz na urovni zdroja (PC / sw prehravaca).
    A aby som doplnil este toto:

    - SmoothVideo Project (SVP)
    - Bluesky Frame Rate Converter
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 6 PrvníPrvní ... 456

Podobná témata

  1. FRAPS plynulý, wlmm i pinnacle ne
    Od tomaslizner v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-06-2011, 16:33
  2. Kvalita vyrenderovaného videa na LCD televizoru
    Od Traveler v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2010, 22:50
  3. spatna kvalita prehravaneho videa
    Od sider v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-11-2005, 19:18
  4. rozdilna kvalita uvodniho videa a menu
    Od Monti v sekci Mastering
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-10-2005, 17:26