Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 85

Téma: Kvalita videa, plynuly datovy tok

  1. #61
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Je divny,ze ti ta v5.5 na tom dvoujadru nebeha ... ja mam singla a zkousel jsem HDV (nikoliv full HD) a bezelo to vpohode ... zkus ten Canopus HQ kodek jak ti tady radi ... ten je opravdu super.
    Prepina se nekde v nastaveni projektu,jestli se nepletu. Nechce se mi to ted hledat
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    MartasKP
    HDV není tak náročný jak AVCHD.

    Když jsem psal o HQ, nemyslel jsem projekt, ale překonvertovat AVCHD video pomocí této utility AVCHD to Canopus HQ Utility v2.12.

    Červený proužek značí, že nepřehraje RT, takže HW je slabý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    356

    Josefíka - máš-li na mysli AVCHD converter (poslední ve v.3.31), tak ten byl výborný. ALE, nedal se naistalovat bez HW klíče, takže je zbytečné ho někomu kdo nemá legální verzi posílat.
    Stejně tak proxy mód ve v.6 není v trialu přístupný, funguje jen v plné verzi.

    Vlastat - Zkus naistalovat v.6, ta při instalaci sama odistaluje předchozí verzi, tedy u legální instalace, u trialu jsem to nezkoušel. Jinak jen na jiný operační system, protože je "zažraný" v registrech. Měl jsem na to multiboot když jsem používal trial.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od romana51 Zobrazit příspěvek
    Vlastat - Zkus naistalovat v.6, ta při instalaci sama odistaluje předchozí verzi, tedy u legální instalace, u trialu jsem to nezkoušel. Jinak jen na jiný operační system, protože je "zažraný" v registrech. Měl jsem na to multiboot když jsem používal trial.
    tak to bych rekl, ze asi bude problem. dat 20tkc, na to, abych zjistil, ze mam pomaly comp a mohl odinstalovat predchozi trialverzi. proto jsem chtel chtel zkusit 30denni trial. to je skoda.

    edit: zkousel jsem i hd video (1280*720), datovy tok 8000kbs a taky nejde. je to lepsi, ále nestiha. taky jsem si az ted vsimnul, ze nejde zvuk.
    Naposledy upraveno uživatelem vlastat: 30-01-2011 v 08:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    romana51
    Mám HDV, takže jsem si to zatím ani neinstaloval. A ten se dal natáhnout do HQ přímo z kamery. Jen vím, že to bylo součástí SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    tak jsem lidicky splasil trial 5,1 z obavy, aby 6,0 nebyl moc narocny na vykon ... preci jen mam NB ...

    otevrel jsem prvni projekt fullhd, 50i, tak jak nataci moje kamera, a nacucnul prvni sekvenci. bohuzel tedy to velmi problematicky prehrava netknutou sekvenci. trhane, urcite ne v realnem case. znamena to, ze NB nestiha? nebo se jeste da neco nastavit?
    i ty lisko podsita, mas tam spatne...............
    no nic ti rikat nebudu, nejsem zvedav na hloupe komentare jako minule ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    27

    no nevim, co tam mam spatne. prosel jsem v setupu vsechno. buffer malo/hodne, spravny projekt. docela skoda, tesil jsem se, ze se zbavim nestabilniho PS. hloupy je, ze se to ted neda odinstalovat.

    ps: "lisko podsita" ... tady mi nekdo nabizi soft s kartou pres PM a najednou se objevi "new user", pocet prispevku 1. a zacne to vychvalovat a ze by to byla super koupe. za jedno nevim, co bych delal s kartou, kterou nemam kam strcit, a za druhy je moznost soft vyzkouset v trialu, jestli mi to tady bude behat. nebeha, resp beha, ale pomalu. jestli mate nekdo tip, byl bych vdecny za kazdou radu, jestli ne, tak si jdu pro kbelik se studenou vodou a hadr a uchylim se zpet k PS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od vlastat Zobrazit příspěvek
    no nevim, co tam mam spatne. prosel jsem v setupu vsechno. buffer malo/hodne, spravny projekt. docela skoda, tesil jsem se, ze se zbavim nestabilniho PS. hloupy je, ze se to ted neda odinstalovat.

    ps: "lisko podsita" ... tady mi nekdo nabizi soft s kartou pres PM a najednou se objevi "new user", pocet prispevku 1. a zacne to vychvalovat a ze by to byla super koupe. za jedno nevim, co bych delal s kartou, kterou nemam kam strcit, a za druhy je moznost soft vyzkouset v trialu, jestli mi to tady bude behat. nebeha, resp beha, ale pomalu. jestli mate nekdo tip, byl bych vdecny za kazdou radu, jestli ne, tak si jdu pro kbelik se studenou vodou a hadr a uchylim se zpet k PS
    registrace je nova, to je pravda, ale proto ze se starym hdd odesla take veskera nastavena hesla k uctum na vsech forech, nejen zde. co ti kdo nabizi netusim, ja tam nic takoveho nikde nevidim (mozna blbe ctu) ale kdyz jsi se zeptal tak jsem pouze odpovedel. me to beha na obdobnym notebooku a dobre. co tam mas blbe je z toho co pises evidentni
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    AHoj vyhledal jsem toto téma i když autorovi bylo již dávno odpovězeno, nechtěl jsem vytvářet nové a prosím moderátora zda by tento můj příspěvek mohl umístit třeba do jiného vlákna, jestli je to trošku jinam, děkuji.
    Budu se to snažit nějak vystihnout a zřejmě i odskakovat od souvislosti k jiným upřesňujícím záležitostem.

    jde o přehrávání videa respektive jde možná o normální záležitost, nikdy jsem si toho pořádně nevšiml až do doby než jsem připojil usb flashdisk s filmem do TV, nechci psát konkrétní model, pač raději napíšu obecně a následně budu upřesněňovat, abych minimalizoval "flame"

    a) mám video 1920x1080p z foťáku - H.264 - AVCHD - 24fps - sony MTS
    b) film je jedno co je to za film též H.264 - mkv 1920x886 myslím není to přesně 1080 - 23.9 fps
    oba soubory nahraju-li do tv a přehrávám z usb rovnou v televizi implementovaným přehrávačem obraz je netrhaný (švenkování nelze takřka poznat) jako by byl více plynulý, je jasné, že "profily" v tv , které "dokrášlují" obraz -dynamický, přirozený, hra, sport atd.. jsou nějak dopočítávány televizí..a vkládáním pul snímků, nebo přidáváním se obraz tváří plynuleji. Kdo vyzkoušel zřejmě se nebude přít a neměl by.
    Omlouvám se, že objevuji již objevené, většinou přehrávám video z notebooku přes HDMI do TV a tak jsem byl spokojený

    přehrávám- li obě videa v počítači vyzkoušeno i různými monitory i danou televizí, švenkování a trhanost tam je, jako by chyběly snímky.. ukazoval jsem to i pár lidem, nevidí to, já ano a je to dost rušivé. Zkoušel jsem nastavovat různé výstupy na grafické kartě, hrát si s akcelerovaností videa grafikou, nastavil jsem už vše možné či nemožné.
    Prosím o radu, zda je nějak možné přehrávat videa stejně "pěkně" pomocí počítače+monitoru jako jsou rovnou v tv+usb flashdisk

    ps: zajímavé je, že když mi kamarád nahrával videa h.264 FHD s 60fps tak se mi to zdálo stejně plynule na pc+tv , jakmile na pc+tv (monitor) pustím video 24fps tak to "trhá" při rychlejším pohybu na tv+FD rovnou z tv, to jde plynule. (opakuji se ps je souhrn)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1,569

    Popisuješ problém, kdy snímková frekvence zdroje (videa) nesedí na obnovovací frekvenci displeje (monitor, PC), takže dojde k vypadávání nebo duplikování snímků. V podstatě se jedná o tu stěžejní oblast, která se tu všude okolo řeší při přehrávání filmů, potažmo výběru MMC/HTPC.

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    Prosím o radu, zda je nějak možné přehrávat videa stejně "pěkně" pomocí počítače+monitoru jako jsou rovnou v tv+usb flashdisk
    Pokud monitor umí jen standardní "počítačové" frekvence (59Hz, 60Hz, ...), tak nikoliv - pokud odhlédnu od komplexních nástrojů jako madVR, které dokáží video v reálném čase přizpůsobovat i "nevhodným" frekvencím displeje.

    Po připojení TV k PC jako jediného displeje požadovaného stavu dosáhnout lze, je ale potřeba správně nastavit výstup grafické karty v ovladačích, nebo použít software, který se o to umí postarat sám (Kodi, MPC-HC, ...). Filmovou frekvenci 23.976 Hz se ale grafické karty zcela bezproblémově naučily teprve před cca 3 lety.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,558

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    oba soubory nahraju-li do tv a přehrávám z usb rovnou v televizi implementovaným přehrávačem obraz je netrhaný (švenkování nelze takřka poznat) jako by byl více plynulý
    V tomto pripade mas zrejme len aktivny (default zapnuty v kazdej TV "po rozbaleni z krabice") MCFI algoritmus, ktory z "neplynuleho" 24p videa spravi plynulu telenovelu. T.j. dopocet snimkov. Nehladaj za tym problem v zdrojovom videu, 24 snimkov za sekundu nieje v svenkoch plynulych, teda ak to vidis na monitore "zamazane", vidis to korektne.

    Citace Původně odesláno od izuel Zobrazit příspěvek
    když mi kamarád nahrával videa h.264 FHD s 60fps tak se mi to zdálo stejně plynule na pc+tv
    Samozrejme, prave preto sa tych 60 (ergo 50 v EU) pouziva. Ked chceme mat material plynuly (vsetky sporty a "TV made" relacie, ktore ale postupne ubudaju), tak sa nataca pri 50/60 fps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    správně nastavit výstup grafické karty v ovladačích
    ahoj díky moc, mohl bys mě nějak navést přesně ? mám nvidia 970GTX, mediaplayer home cinema classic používám též, akceleraci mám zapnutou.
    podotýkám, že barevný prostor nepoužívám RGB, pač využívám rozlišení 4k a tam se to neprorve a prostor se využívá při 60hz - YCbCr420 - 32bit - 12bpc
    když připojím monitor 1920x1200 - 32bit - RGB tak to dělá stejně.

    ---------- Doplněno v 12:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 12:11 ----------

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    MCFI algoritmus, ktory z "neplynuleho" 24p videa spravi plynulu telenovelu
    co myslíš tím "telenovelu" ? popsal bys mi kde ten MCFI algoritmus vypnu a co dělá ? též děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    to s tím prostorem a 4k sem asi psát neměl abych nerozpoutal flame a to sem nechtěl, jen doplním, že můžu nastavit rozlišení 2560x1440 které jde na 30hz
    1080p mohu taky nastavit na 24, 30,60 hz stejně i 4k
    zkusím si pohrát s tou frekvencí, to mě nenapadlo, já furt hledal potíž v dekodování a interpretaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od tdlmarek Zobrazit příspěvek
    Filmovou frekvenci 23.976 Hz se ale grafické karty zcela bezproblémově naučily teprve před cca 3 lety
    Jo s tou frekvencí souhlasím, ještě na jaře, se nvidia vyflákla na ovladače a u 4k TV nešlo nastavit korektně rozlišení 1080p 60hz, obraz byl zelený..a nyní to po půl roce konečně funguje, ono je pravda, že nativní rozlišení je jiné, tak se tím zřejmě nezabývali hned.

    K těm herzům jsem byl neúspěšný nastavil a vyzkoušel jsem na GK nastavit v ovladačích :
    a) 4k - 3840x2160 - 23,24,25,29,30,59,60 hz a furt to sekalo
    b) 1080p - 23,29,50,60 - též sekalo
    co dělám špatně ?
    Naposledy upraveno uživatelem izuel: 12-10-2016 v 13:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    MCFI algoritmus, ktory z "neplynuleho" 24p videa
    aha, já už asi vím, jsme mluvili rozdílným jazykem já to nazval profily a ty algoritmus.. no je pravda, že dřív když jsem na TV nastavil režim "Kino" tak to bylo hezky plynulý i když to trošku zaškobrtlo, ale já tu telku zaktualizoval - firmware a ty profily uplně doprasily, že to kino teď škube méně ale není to jako předtím
    ps: ale podotýkám, že to trhá i u obyč 24" LCD monitoru - TN i IPS prvně jmenovaný 6ms (GTG)
    jediné co jsem nevyzkoušel je velkej CRT monitor 100hz u 1920x1200, ten už nemám .. tam by byla odezva ještě rychlejší a dopočítavat se tam nic nemusí..
    Naposledy upraveno uživatelem izuel: 12-10-2016 v 13:59
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 6 PrvníPrvní ... 3456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FRAPS plynulý, wlmm i pinnacle ne
    Od tomaslizner v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-06-2011, 16:33
  2. Kvalita vyrenderovaného videa na LCD televizoru
    Od Traveler v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2010, 22:50
  3. spatna kvalita prehravaneho videa
    Od sider v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-11-2005, 19:18
  4. rozdilna kvalita uvodniho videa a menu
    Od Monti v sekci Mastering
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 17-10-2005, 17:26