No doteď jsi jen nastavoval projekt, teď teprve přijde ta pravá zábava.)
U tý helmovky už bude trochu záležet na tom, co vlastně děláš, pro různé typy záběrů i použití může být vhodný jiný přepočet. V zásadě základní způsoby by byly:
- převod frame to frame - tedy záznam se u tohoto zpomalí (výhoda: rychlé, asi nejkvalitnější co se týká obrazu - nevýhoda: zpomalení obrazu)
- vyseknutí každého x-tého snímku (výhoda: rychlé - nevýhoda: nekoukatelné)
- blending - asi nejpoužívanější (výhoda: zachová původní rychlost i celkem plynulost obrazu; nevýhoda: blednováním se vytvoří dvojité obrysy pohybujících se věcí)
Další možnost je kvalitní převod využívající interpolaci a analýzu a dopočítávání pohybu - to je sice hodně kvalitní, ale pro tvoje potřeby asi příliš náročné na rendering. Záleží kolik toho potřebuješ zpracovat, jestli je to jen kousek i tahle možnost se dá.
Tohle asi studio nebude umět, tak se budeš muset poohlédnou po jiném sw pro přepočet.
Zkusil bych bych třeba ProCoder nebo něco podobného.
Samozřejmě až budeš nastavovat výstupní formát při přepočtu, tak zvol takový aby ti ho střižna nativně podporovala a počítač zvládal přehrávat.
rika nekomu z vas pojem powerdirector 9 ? shit? nebo ok? musim rict, ze nejsem z pinaclu nadsen. rad bych presel na neco rozumejsiho.
edit: jeste tedy koukam po jine helmove kamere. Mam zalusk na kameru, ktera dela PAL 1080p 25ss.
pujde to kombinovat s moji rucni kamerou? uz to bude moje 4-ta kamera a kazda stala nebo bude stat kolem 8 tisic. uz me kompatibilita trochu bere dech.
edit: me uz z toho trefi. zase se mi u exportu MPEG2 TS nejak uhnizdilo 29,97ss nejde to zmenit na 25ss. Ale 25 jsem tam vcera vecer mel!! doparoma, jak to zase zmenit na 25?? prosim... navody nerikaj samozrejme vubec nic.
Naposledy upraveno uživatelem vlastat: 27-01-2011 v 10:57
Osobně bych doporučil Edius Neo, od velkého bratra převzal hodně dobrých vlastností. Osobně míchám různá videa (Edius) a poměrně dobře se s tím popere.
zkousel jsem jiz hotovy projekt na 25ss. neslo to. dat novy projekt, vsechno zacit s cistym stolem. a v 25ss. to jde. pakarna
pinacle ... dokud nedelas nic slozityho... natahnout video, sestrihat, vyexpedovat, jo.
... ale zacnu davat titulky, logo, a nedejboze obrazove efekty, tak je to v pr.... mrzne to, mrzne to, mrzne to. nakonec to udelam, takze to jde. ale 250x restartuju PS anebo cely PC. vzdycky dam 2 nebo 3 prechody, anebo nekolikrat za sebou edituji titulky, a je kamarad v koncich a ja na inkfarkt. uz me to neba. at mi nakej borec od pinaclu ukaze, jak si to predstavovali. zrovna bych ho zatlouk do zidle.
Jak píše jarino1978...
Jestli to chceš dělat aspoň trochu seriózně vyzkoušej dema jiných střižen, uvidíš které ti sednou. Kromě Vegasu a Ediusu můžeš ještě zkusit Adobe Premiere nebo Final Cut.
ted mi tady nejaky nadsenec nabizi edius 5 i s kartou. ale mam notebook HP 2,5Ghz core duo, 4MB, ATI Radeon. Takze kartu nevyuziju. Bude to na tom behat? Video delam uz dlouho, muj milacek byla strizna on MS. jen tech formatu zvladala malo. tak PS. bojim se, ze to na tom NB bude delat neplechu
Však si vyzkoušej trial, od toho je...
A PS ses nebal? EDIUS ti bude vpohode na tom NTB behat ... mam single core a beha bez problemu a zkousel jsem i HDV ... BTW za ten EDIUS s tou kartou mas Neo2 (nevim,jestli se jeste prodava) ... Neo3 je taky reseni,ale prijde mi,ze je jeste vic orezana nez byla Neo2 ... kazdopadne je to HW nenarocna strizna a pro me prijemny rozhrani (vec nazoru) ... pro ani proti Corelu nic rict nemuzu,ale kazdopadne obe tyhle strizny ti budou behat vpoho
S tou Premcou bych byl mozna opatrnej ... ma vcelku uz velky HW naroky,koneckoncu jako vsechno od Adobe ... kazdopadne ti behat bude (nevim,jak se popere s tou integrovanou grafikou),ale u slozitejsich projektu a u HD by mohl byt problem a u CS5 nevim,jestli by te to nechalo vubec nainstalovat![]()
Naposledy upraveno uživatelem MartasKP: 28-01-2011 v 11:35