Jarek ber toto úplne neosobne.
Zhrniem: Tvoje zadanie bolo, že chceš žene urobiť nejaké multimedialne centrum pre sledovanie filmov a podľa zadania to malo brať káblovku a satelit. chcel si použiť DigiTV sat signál a nám neznámu káblovku (meno privdera si neprezradil doteraz a už si to vzdal!).
Z tohto zadania mi vychádza:
chceš prístroj, ktorý dokáže prijímať satelitný signál a káblovkový signál pre TV a zároveň mať možnosť signály zaznamenávať na HDD aby sa dal film neskôr pozerať.
Chceš zároveň, aby bolo možné prehrávať inak získané nahrávky - z DVD, blue ray, ripy a pod (toť dotaz!?)
zariadenie by malo byť jednoduché, spoľahlivé a dobre ovládateľné, pretože manželka - bez toho že by som ju chcel podceňovať - zrejme chce pozerať a mať filmový zážitok z projekcie a nie bádať pri každom použití ako čo zapnúť, čo s čím funguje, prečo sa seká HD záznam a pod.
Tvoja posledná otázka - bez urážky - typu "tv karty neumí rozluštit ten DigiTV signál" smeruje tam, že si dovolím usudzovať že v tomto smere sú tvoje informácie menej ako základné. TV karta signál nerozlušťuje to robí dekodovacia karta ktorá musí byť zastrčená v nejakej čítačke a čítačka pripojená k SAT prijímačovej karte.
Potom je tu hromada vecí o dekodovacích kartách, kryptovacích systémoch, ich kombináciách, použití kariet pre jeden alebo dva prijímače a pod, ktoré by si mal vedieť než začneš uvažovať o HTPC.
Osobne by som ti odporúčal pustiť sa úplne iným smerom:
1/ ak chceš ostať u DigiTV -> ale tam je nejaký filmový kanál, ktorý je dôležitý? (HBO vypli)
musíš zostať so svojim DigiTV prijímačom.
tuto cestu by som ja osobne úplne zavrhol
2/ ak chceš naozaj urobiť žene radosť podľa zadania:
- zmeň operátora na UPC Direct -> máš tam HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax1+2, Filmbox, Film+, Filmbox Extra, Universal. Takú ponuku nemá nikto iný.
- k tomuto nemusíš ani otočiť parabolu
- kúp si nejaký slušný CRW prijímač asi najlepšie twintuner s integrovaným HDD. Osobne by som odporučil Vantage 8000 alebo TechniSat Digicorder.
- kup multimediálnu krabičku, napr.
WD TV Live alebo Extreamer
A bez bádania, zisťovania, nervov, natrhnutého sobášneho listu máš behom týždňa plne funkčnú zostavu. Ak netrváš na super kvalite obrazu (ale máš teraz Digi? takže hocičo iné bude lepšie) tak by som kľudne zobral od UPC ich DVR/HDD prijímač.
A 3 krabičky možno sa budú ovládať jednoduchšie ako jedna s komplikovaným systémom - viď napr. univerzálne ovládanie alebo ak máš ako zvukový výstup Yamahu -> ich univerzálne ovládanie dokáže ovládať súčasne s AVR aj 4 zdroje obrazu alebo zvuku.
A je to!