Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Pár dotazů na WinFast DTV 2000 DS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Zdravím,
    koupil jsem si DVB-T kartu WinFast DTV 2000 DS a měl bych na případné majitele pár dotazů:
    * při zapnutí TV musím čekat snad půl minuty, než naskočí obraz
    * nefunguje mi DO. Ovladač jako takový sice funguje, ale karta nějak divně zpracovává signály které od něj dostává. Půlka tlačítek nefunguje vůbec a druhá půlka reaguje jako kdyby měly přiřazené úplně jiné funkce. A na změny v RCConfig vůbec nereaguje.
    * tahle karta má mít dva tunery - jak můžu nahrávat z jednoho a dívat se na druhý?
    * jde ve WinFast PVR2 nějak nastavit pro každou stanici nějakou předvolbu? Třeba [1] pro ČT1, [2] pro ČT2, [4] pro ČT4, ... Teď to mám jako 36-1, 36-2, 60-1, 60-2,...

    Předem díky za odpovědi.
    T.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    * jde ve WinFast PVR2 nějak nastavit pro každou stanici nějakou předvolbu? Třeba [1] pro ČT1, [2] pro ČT2, [4] pro ČT4, ... Teď to mám jako 36-1, 36-2, 60-1, 60-2,...
    Mělo by to být obdobné, jako u PVR_1 (obrázek). Klikneš na řádek programu, který chceš přemístit., celý řádek se zmodrá a ty klávesami šipek na PC klávsnici si to políčko přesuneš tam, kam chceš. Nebo myšítkem uchopíš ten zmodralý celý řádek a posuneš tam, kam chceš.



    * při zapnutí TV musím čekat snad půl minuty, než naskočí obraz
    Asi tam budeš mít v PC toho více, co potřebuje pro práci kodeky., a nebo tam budeš mít možná i nějaké kodekpacky. To pak chvíli trvá, než si to Windousy "ve své hlavě" přerovnají, co se po nich vlastně chce.
    Tuto kartu nemám, takže na zbytek dotazů odpověď neznám (měl jsem také Leadtek, ale jiný model)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Právě že takhle to u téhle karty nejde
    Vypadá to tam takhle:

    posunovat nahoru a dolů to jde, ale pořád musím zadávat to číslo před názvem stanice (pro ČT1 36-1)

    Předtím jsem měl starý analogový tuner Leadtek TV2000 XP Expert a s tou jsem byl 100% spokojený - všechno fungovalo naprosto perfektně...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Předtím jsem měl starý analogový tuner Leadtek TV2000 XP Expert a s tou jsem byl 100% spokojený - všechno fungovalo naprosto perfektně...
    Tak právě přesně ten jsem měl a byl super. Tak jsem si myslel, že v nových modelech zachovali výhody těch starších.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od .tom Zobrazit příspěvek
    Právě že takhle to u téhle karty nejde
    posunovat nahoru a dolů to jde, ale pořád musím zadávat to číslo před názvem stanice (pro ČT1 36-1)

    Předtím jsem měl starý analogový tuner Leadtek TV2000 XP Expert a s tou jsem byl 100% spokojený - všechno fungovalo naprosto perfektně...
    Máš to v pohodě, protože u digitálu to ani jinak nefunguje (I.M. psal o analogu, kde to šlo). A ten start mám stejně dlouhý, obdobně jako problémy s DO, které už ani nepoužívám.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pvr2.JPG 
Zobrazení: 179 
Velikost: 138.7 KB 
ID: 8954  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Zkusil jsem kontaktovat support Leadteku a ti mi poradili přehodit kartu do jiného PCI slotu, že to určitě pomůže... nepomohlo DO pořád nepoužitelné, zato mi ale poradili jak zprovoznit přepínání tak jak jej chci. V nastavení PVR2 stačí volbu "Přepnout kanály pomocí číselníku" změnit na "Podle sekvení kanálu". Tak jsem chlapcům do Leadteku napsal že jejich univerzální rada (přehoď karu do jiného slotu) nepomohla, tak třeba přijdou s jiným řešením...

    PS: tak mě napadá, šlo by zkombinovat mou starou kartu s tou novou? Že by stará obstarávala obsluhu DO a nová obraz a zvuk?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Ne, takhle by to opravdu nefungovalo .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    7

    Tak už jsem to vyřešil
    Leadtek mě s DTV 2000 DS opravdu zklamal, doufám že problém s DO opraví, jinak to byl můj poslední výroběk od této firmy.
    Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem zkombinoval starý a nový tuner (2 Ivo Mašek: jde to ). Starý analogový TV2000XP Expert řídí DO a nový digitální tuner obsluhuje zbytek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    2

    Před pár dny jsem koupil uvedený tuner, ale bohužel se mi ho zatím nedaří zprovoznit. Nelze naladit žádnou TV stanici. Nějaký levný Sencor, co máme připojený k TV, se signálem žádný problém nemá a ukazuje sílu signálu cca 80%. Dálkové ovládání zkusmo reaguje (zapnutí, vypnutí).

    OS: Win XP. Signál je ze STA. Zkoušeny ovladače z netu i z CD, obojí s negativním výsledkem

    Za případný tip, co s tím, předem děkuji.
    Naposledy upraveno uživatelem viki2: 10-06-2011 v 10:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    119

    Radit na dálku je vždy problém. Pokud jde o OS, pak doufám, že jde o XP+SP3 a doporučuji i doinstalovat aktualizace.
    Ke zprovoznění karty - sám jsem používal Leadtek DTV1000T a moc dobře vím, že pokud se instalace nepodařila, pak nejrozumnějším řešením bylo kompletně reinstalovat Okna. A pokud si dobře pamatuji, Leadtek býval dost citlivý na instalaci různých kodekpaků a podobných vymožeností. Ještě jsem vykulen z toho, co tady čtu o DO, na této kartě fungovalo velice slušně, jiné TV karty mohly tiše blednout a závidět. !!POZOR!! - karty Leadtek byly známé nutností provádět manipulace s čidlem DO vždy pouze při vypnutém PC, hrozilo nevratné poškození TV karty, jak je to dnes, netuším.
    Co bych v daném případě dělal - odinstalovat PVR2 a drivery, prozkoumat a vymazat vše co by ev. zbylo v adresářích, vyčistit registr Windows. Podívat se, jaké kodeky jsou nainstalovány a zvážit odinstalaci. Lépe než instalovat spoustu kodeků je dle mého názoru lepší nainstalovat přehrávač, který "umí" a kodeky má v sobě, třeba VLC. Poté bych zkusil kartu nainstalovat znovu. K instalaci použít drivery z www stránek Leadteku. Restartovat PC. Poté ve správci zařízení zkontrolovat, že je vše řádně instalováno a nejsou tam u něčeho vykřičníky. Pokud bude vše v pořádku, pak nainstalovat aktuální verzi PVR2. Po dokončení instalace doporučuji opět restartovat PC. No a pak spustit PVR2, projít sekci nastavení (nezapomenout uložit) a zkusit ladění. Pokud tam bude volba, pak zvolit nejvyšší citlivost. TV kanály lze vložit i ručně, stačí v okně ladění stisk pravého myšítka a ručně vložit frekvenci. V závislosti na dosažených výsledcích, pokud budou nadále problémy, zkusit kartu v jiném PC nebo provést reinstalaci Windows. Pokud nic nepomůže, reklamovat.
    Ještě mi napadá, pokud je zdrojem signálu STA, možná pokud by bylo možné zkusit jiný zdroj signálu. Dále by možná bylo vhodné mezi TV kartu a STA zařadit galvanický oddělovač http://www.omko.cz/tv-sat-prislusens...ke-oddelovace/
    Držím palce!!
    Naposledy upraveno uživatelem JirkaH: 10-06-2011 v 23:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    2

    Děkuji za obsáhlý a věcný příspěvek a zároveň se omluvám za svou hloupost. Na počítači byl nainstalovaný pouze SP1. Po instalaci SP2 začalo vše fungovat.
    (Je to už postarší stroj, využívaný jako náhrada DVD rekordéru a je tam naistalováno jen několik základních věcí, ani není připojený k síti, takže nikdy nebyl důvod tam něco instalovat navíc)

    Že je vyžadován min. SP2 je uvedeno i ve specifikacích karty, ale nevěnoval jsem tomu větší pozornost, protože dnes se už tato podmínka píše všude a většinou to jede i bez toho, případně program SP2 nebo 3 vyžadující jeho absenci zahlásí.

    Pár let jsem byl spokojeným uživatelem analog. tuneru Winfast PVR2000, proto jsem po zrušení analogu znovu zvolil Leadtek, tak doufám, že bude znovu bezproblémově fungovat jako jeho předchůdce (funkčnost DO neřeším, jsem zvyklý na ovládání bezdtrátovou myší).
    Naposledy upraveno uživatelem viki2: 11-06-2011 v 05:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    119

    Jsem rád, že jsem pomohl a že to bylo tak jednoduché. SP3 pro XP se dá stáhnout samostatně a obsahuje v sobě jak SP1, tak i SP2. Dá se pomocí nLite přímo zaintegrovat do instalačního disku, podobně jako různé potřebné aktualizace, ovladače ap. K těm aktualizacím - já jsem zjistil, že po vydání SP3 byla(y) vydána(y) aktualizace, která(é) mění chování správce zvuku, takže různé programy do nastavení ve Win již nezasahují.
    Přeji bezproblémový chod PC včetně TV karty.
    PS: WinFast PVR2000 mi odpočívá v šuplíku. Aktuálně používám pro příjem FM WinFast 2000XP Expert, pro DVB-T AirStar2PCI a TerraTec Cinergy 2400i DT, toto je dvoutunerová karta PCI-e, již se přestala vyrábět a prodávat.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. WinFast 2000 Expert
    Od Walker.Cordell v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 22:23
  2. Winfast expert 2000 TV RIP
    Od Miran25 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 06-03-2007, 15:05
  3. Winfast PVR 2000
    Od miloraj v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-01-2007, 20:16
  4. Winfast PVR 2000
    Od Jaggie v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-09-2006, 16:41
  5. Nahrávání Winfast 2000 XP
    Od Franta2 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 11-11-2004, 12:43