Proč jsem vůbec založil tohle vlákno ? Ze dvou důvodů - ten první je :
Mnoho zájemců o příjem TV programů ze satelitů se ptá :
Proč si mám pořídit příjem z více družic, například pomocí motoru, či více LNB přes DiSEqC přepínač ?
Stojí to vůbec za to ? Co zajímavého lze uvidět ?
Druhým je ten, že (jak se zdá) se firmware sat. HD přijímačů začíná stabilizovat, a že bychom se snad (kromě řešení problémů s různým firmware), mohli začít věnovat konečně i samotným televizním programům...
Doufám, že bychom zde mohli uvést pár zajímavých informací, které by nováčky v tomto oboru pro další kroky dostatečně inspirovaly...
Pro začátek uvedu takový malý přehled těch HD programů, které se mně osobně nejvíce zamlouvají (další můžete doplnit - a třeba i SD) :
42,0°E - Turksat 2A,3A - výborný TRT HD (11043 V 6400 - je v BISS) - nikdy nevíte předem, co zajímavého budou vysílat (tedy aspoň já to nevím - mají sice již EPG, ovšem pro nás naprosto nesrozumitelné), přesto už mne mnohokrát příjemně překvapili...obraz HD je perfektni a např. sportovní přenosy nádherné. Také jsem měl štěstí, že jsem viděl i úžasné koncerty, např. ze soutěže Eurovize, ale i jiné... - rozhodně doporučuji sledovat jako numero 1.
Jen doplním, že se dá sledovat i na 7,0°E - Eutelsat W3A (10847 H 30000), pokud není zrovna zakódovaný.