Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Jaky prehravac pro MKV s 23.976 fps video a 25 fps audio

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    Ahoj, u vice filmu jsem shledal ze k 23.976 fps video stope je pridano ceske audio pro 25 fps, tak jak je bez rekomprese. V mkv je potom u ceskeho audia nastaveno: "Default duration: 32.000ms (31.250 fps for a video track)". To by melo znamenat, jak jsem vygooglil, ze prehravac by mel audio resamplovat realtime aby sedlo k 23.976 video stope. Pokud audio zkonvertuji 25 -> 23.976 a audio v mkv vymenim, film se prehrava v pohode. Pokud je ale audio original pro 25 fps, nedari se mi najit prehravac, ktery by pri prehravani necukal bud videem nebo audiem. Nejlepe se s tim popere ArcSoft Media Theatre, ale stejne chvilemi dochazi k rusive synchronizaci v obraze. Znate nekdo nejaky prehravac ci kodek pack ktery to zvladne? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Nebud lenivy a korektne si audio spomal. (a co sa tyka digitalneho vystupu, nie je to technicky mozne, aby bol vystup v poriadku, tam ma ist z pricnipu passthru).

    I ked sw playere by s dekodovanim a realtime spomalenim nejaky extra problem mat nemali. MPC-HC to nezvladne ?

    P.S, ak pouzivas len cesku stopu, bude pre teba jednoduchsie nastavit rychlost videa na 25fps.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 15-01-2011 v 18:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    Nj., s tim passthru mas vlastne pravdu, to mi nedoslo, nicmene cz stopa je skoro vzdy AC3 a to do zesilovace naprimo neposilam. No ale proc to mkv nekdo takto vytvori, vzdyt vetsina lidi si to prekodovat neumi (i kdyz vetsine asi cukani nevadi, treba jsou lidi, kteri to vubec nevidi mozna tedy zrovna i tvurci techto mkv?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    No ale proc to mkv nekdo takto vytvori

    Pretoze to vyraba niekto, komu sa nechce s tym babrat. Pritom je to vec zadania 1 prikazu pri cmdline utilitke EAC3TO, i ked uznavam, ze to nejaky procesorovy cas trva.
    Ale keby to sw playere nezvladali, tak by to asi takto nerobili. Skusil si spominany MPC-HC, pripadne KMplayer, VLC ci ine playere? Aky je vysledok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    MPC-HC, VLC, wmplayer s kodeky atd., celt jsem ze ten parametr na synchronizaci audia v mkv prave jeste moc v prehravacich zahrnuty neni, tak jestli nekdo nezna prehravac ktery to uz umi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Geniuz : prevkapuje ma , co hovoris .. HW playeri s takym videom maju problem (DUNE to ale zvlada , aj v popcorne to riesili, ..) Ale SW playeri s tym nemali problem .. trebars VLC to hra bez problemov .. inak ja vsetko robim tak , ze video dam na 25 .. potom to aj pekne plynule hraje na telke .. nie kazda telka v pohode hra 23/24 fps videa ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    5

    No jestli to teda neni tim ze to hrajes na 25. Ja mam TV na 24Hz. Ve VLC mi beha chvilemi pres obraz pruh, tj. horni pulka obrazu je jeden snimek a spodni pulka obrazu je jiny snimek. Ale prece nemuze hrat 24fps video na 25Hz TV plynule, to ti spis nevadi prubezne male procukavani, protoze v tomto pripade to misto resamplingu audia musi dohanet video. Ale treba ten ArcSoft cukne jen jednou po nejake chvili. MPC zase cukne kazdou chvili nebo kdyz si hraju s EVR synchronizaci, tak dosahnu plynulosti videa, ale zase jsou vypadky v audiu. Kazdopadne neumej udelat poradnej soft.
    Naposledy upraveno uživatelem GeniuZ: 16-01-2011 v 08:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    DUNE to ale zvlada
    ...len by sa zaujimalo, aky RAW vystup posiela do optickeho vystupu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    vivid : to neviem netestoval som to .. ale kamarat mi hovoril ze to funguje .. i ked mozno len vtedy , ked dekoduje zvuk sam ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    Ono to ma v sebe aj dekoder? A z coho na co potom dekoduje. Ci len transcode AC3->AC3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    vivid : no ved vacsina prehravacov dekoduje aj AC3 aj DTS ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    aha, to ano, ale len na stereo analog (resp 2.0 PCM v SPDIFe) a to je relativne nanic, ak potrebujeme passthru. (neviem, preco som cital enkoder, preto ta reakcia vyssie)
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. jaky dvd prehravac
    Od radekradek v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-05-2011, 15:50
  2. Jaky novy DVD prehravac?
    Od Georginek v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-01-2010, 17:09
  3. Jaky levny DVD prehravac s USB a audio vystupem?
    Od sejvi v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-06-2008, 20:51
  4. jaky prehravac
    Od Terka v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 09:03
  5. jaky prehravac prehraje oddelene video + audio s HW
    Od Fantas! v sekci Editace videa
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 10-07-2005, 00:51