Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

snad nastavenim codecu

hoge (5)|1.3.2005 15:46
Precet sem si tady skoro vsechno, co se skoro vseho tyce. Vim a nasel sem plno super navodu a rad, ale stejne... Striham ve Vegasu, stahuju to pres i-link, ale presto, kdyz srovnam jednotlive zabery, jsou nektere z nich pixelojidni, nez jine (snad je to kamerou?). Kdyz si tedy vse sestriham kliknu na render as... Chtel bych filmik dostat na dvd, ale mpeg2 mi samo. nefacha (?), takze jedinou cestou je ulozit to do avi a pak do mpeg2 v nejakem jinem programku. Nastavim klasiku: 720X576, 25.000, lower a kliknu na video format: hodim tam divx 5.2.1., nezjistil jsem tady co je to nejlepsejsi... nastavim tedy High quality. Tusim co je to Avarage bitrate, ale nevim co by bylo pro me nejlepsi, stejne tak u bitrate modulation, to mam na 0, Encode mode precvakavam na multipass. Snad si myslim, ze mam vse, jak ma byt, ale presto vzesle avicko je mizerny.

Rychle pohyby jsou nekoukatelny, prolinacky jsou uplne mimo, vse roztekane a zlinkovane. Jak ma tedy vapadat dobre nastaveni codecu, nebo co delam blbe??? dix
Brko (201)|1.3.2005 18:30
Pokud máš Vegas 5, nainstaluj si i DVD Architecta, máš-li ho. Půjde ti i MPEG2. Pokud nemáš a používáš externí enkoder, je asi lepší frameserver z Debugmode - najdeš zde v downloadu. Ten ti z Vegasu umožní export do externího enkoderu bez ukládání do AVI.
BOBA (590)|6.3.2005 21:50
Brko: mohl bys mi poradit, kde dělám chybu? Když si chci Frameserverem převést projekt z Vegasu, tak se všechno tváří, že to jede, ale nejede :-) . Nevíš, kde bych mohl udělat chybu? Dík.
Brko (201)|7.3.2005 17:15
No při volbě Render as dám volbu Frameserver debugmode nebo tak nějak to tam je, nabídne uložení, určím si název a kam a dám ok. Objeví se další okno, kde jenom potvrdím Next, spustím např. Procoder a příslušný soubor s příponou AVI načtu.Objeví se mi všechny údaje o materiálu ve Vegasu, prostě to co Procoder ukazuje u zdrojového videa. No pak nastavím co potřebuju a spustím převod v Procoderu. Dělám i dvouprůchodově a vše frčí v pohodě. Zkoušel jsem i CCE a ten to žere taky. Fachá mi to i v TMPGEnc DVD source.
vlada (3470)|9.3.2005 00:27
hoge> Ten DivX potom překonvertuješ do MPEG-2? Pokud máš dost místa na disku, tak to vyexportuj zpátky do DV, potom si s tim hraj. To nastavení DivX máš podle mě blbě, řikáš, že nastavuješ multi-pass a nepíšeš, kolik jedeš průchodů. Já používam XviD, protože je IMHO lepšejší. jestli chceš poradit s nastavenim, koukni na moje [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Je to zatim nová testovací verze stránek, ale většina toho už funguje a tenhle návod by měl bejt zcela v pořádku.