Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: druha kamera ku FX1000

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    18

    Ahojte, potreboval by som poradit a to v nasledujucej veci.
    Mam doma kameru Sony FX1000 a chcel by som dokupit este jednu avsak neviem ktora by bola vhodnejsia. Chcel by som ostat pri znacke Sony. Obzeram nasledovne kamery
    : Sony HVR-Z5 HDV, Sony HXR-NX5,Sony HDR-AX2000.

    Skuste poradit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    http://www.camcorder-test.com/camcor...3b03a71e8.html

    Tak při přímém porovnání mi to subjektivně připadá tak, že nejvíce podobný look s velmi lehkým nádechem do zelena má NX5...

    Otázka je ovšem to, zda je to o čipu nebo nebo o pouhém obrazovém presetu.

    A vlastně nevím, zda tazatelovi jde výhradně o sladění obarzu.

    Tak radši radši zalezu do postýlky.
    Naposledy upraveno uživatelem Fricoolinek2: 15-01-2011 v 00:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    18

    ide mi oto aby som to vedel obrazovo zladit obraz kedze chcem natacat sucastne a robit prestrihy. A chcem aby bola o chlpok lepsia ako ta moja prva FX1000.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    363

    FX1000 má CMOS čip, tak proč nezkusit zrcadlovku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    Citace Původně odesláno od Valkyrja Entertainment Zobrazit příspěvek
    FX1000 má CMOS čip, tak proč nezkusit zrcadlovku?
    To je snad irelevantní, ne? CMOS má dnes vše kromě levných digi kompaktů a profi 2/3" HDCAMů...

    Navíc vyjma GH2 nemaj DSLR 1080/50i....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    Rabbit ko: nenapsal jsi co s tím chceš točit. Nejjednodušší je pokud jsou v kamerovém řetězci stejné kamery.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    Citace Původně odesláno od Valkyrja Entertainment Zobrazit příspěvek
    FX1000 má CMOS čip, tak proč nezkusit zrcadlovku?
    Nevíš na co to chce a navrhuješ mu zrcadlovku, která je na 90% klasického točení nanic??? Nebo tam je ten smajlík, jakože blbost a sranda...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od martin_54 Zobrazit příspěvek
    Rabbit ko: nenapsal jsi co s tím chceš točit. Nejjednodušší je pokud jsou v kamerovém řetězci stejné kamery.

    najma na kamerovanie svadieb a stuzkovich
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    FX1000 = Z5 (jen ta FX1000 nemá některé funkce Z5, jinak je to stejná kamera)

    stejně tak

    NX5 = AX2000

    ty Xka jsou většinou o něco ošizené orig. modely (Z1 = FX1, PD150 = VX2000, PD170 = VX2100 atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    332

    no většinou jsou ošizené i o XLR vstup - možná proto to X ...
    Jinak souhlas a asi bych doporučil také tu Z5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    363

    martin_54: Na 90% točení na nic? Se zrcadlovkou se pracuje úplně stejně rychle jako s kamerou (vyjímkou je nasazení nd filtru) a nehodí se pouze pro natáčení reportáží
    Na zbytek je ale super (filmy, videoklipy, dokumenty, svatby..).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    tak svatba je vlastně reportáž - syvm způsobem.

    Neni to prostě aranžovaná věc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    363

    Tak na svatbu jsem to myslel jako B-kameru. Myslím si, že není problém hodit DSLR na stativ a točit s tím celek a když bude čas, nebo na začátku svatby (úprava nevěsty, ženicha) si hrát s nízkou hloubkou ostrosti
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Plazma 42" jako druhá televize - váš tip?
    Od Debil041 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-05-2009, 21:03
  2. Druhá zvuková stopa do mkv a následně DVD
    Od Walker v sekci Editace audia
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-02-2009, 23:53
  3. Hdr-fx1000
    Od Pave1 v sekci Videokamery
    Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 13:53
  4. Druha stopa v Avidu
    Od tomas.opatril v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-03-2008, 17:02
  5. ENCORE druhá zvuková stopa
    Od ADDraj v sekci Mastering
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-03-2005, 05:15