Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Špatné prokládání videa po instalaci K-lite

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    Ahoj,
    Tak jsem si jako posledních několik let nainstalil na win 7 64bit balík kodeků - K-lite - a u prokládaného 50i videa z kamery se mi začal rozhazovat obraz - při rychlém pohybu se rozjížděly jednotlivé řádky a video bylo zubaté - eventuelně místo řádků to byly o trochu větší pruhy.
    Pohledal jsem a dočetl jsem se, že budu muset přeinstalovat celé win 7 (samotná odinstalace balíku nepomohla). Zkusil jsem ještě zakázat a následně povolit Media player 12, taky nepomohlo - tam ani nevím, jakýmzpůsobem se to odebírá přidává, jen to psalo cosi o konfigurování, ale instalační dvd to po mně nechtělo).
    Zkusil jsem vlc media player - ač mám vcelku výkonné pc (athlon čtyřjádro) tak program nepracoval korektně - při posunu po ose se nejdřív sekl a pak pokračoval, rozcházela se audio a videostopa.
    znovu jsem nainstaloval pouze ffdshow a zkoušel různě nastavovat, ale vůbec nic se nedělo, obraz pořád rozhozený.
    nakonec mě ještě napadlo přeinstalovat catalysty pro grafickou kartu ATI a najednou šlape video zase krásně hladce, tak jsem rád, že jsem byl ušetřen přeinstalace windows. (bod obnovy jsem zkoušel, ale nepomohl, nejspíš jsem nějaký balík přidával a odebíral i před bodem, z kterýho jsem obnovoval)
    jen nerozumím tomu, proč nejde media player uvést do původního stavu, když je tak snadný si to špatným balíkem kodeků pokazit. přijde mi divný kvůli opravě media playeru přeinstalovávat celý systém..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Zkus odebrat MediaPlayer (centr a spol) pomocí ovládacího panelu - odebrat programy - součásti systému.

    Zrestartuj a pak je zkus zase zapnout, jestli se to nespraví.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Zkus odebrat MediaPlayer (centr a spol) pomocí ovládacího panelu - odebrat programy - součásti systému.

    Zrestartuj a pak je zkus zase zapnout, jestli se to nespraví.
    No "zkoušet" to touto primitivní cestou sice může, ale to mu jen "zmizí z očí", nikoli z registru OS. Ten krám se prakticky nedá odebrat bez chirurgického zásahu, když tam jednou je. Někde jsem na to měl návod (ne od M$), který klíč(e) přepsat, možná to zítra někde najdu. Už jsem to před x-lety dělal.
    Nejspolehlivější je reinstall OS se zakázanou instalací WMP...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Je to jediná věc, která mě napadla (krom přeinstalace windows).

    Jsi si 100pct jistý, že to nemůže opravit ten problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Je to jediná věc, která mě napadla (krom přeinstalace windows).

    Jsi si 100pct jistý, že to nemůže opravit ten problém?
    XXpct jistý si budu, až ti sem dám ten návod, nicméně já to tehdy dělal přesně ze stejného důvodu (tehdy to bylo WMP9) versus jiné dekodery (Pinnacle, Canopus) - od té doby mám v OS jen "povinný" mplayer2.exe (což je starý MediaPlayer6 z WinNT) a mám klid - přehrává to taky vše - WMP k životu nepotřebuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Hmm, já má v PC lecos a nehádá se to (ani s WMP). Kodecpack ovšem ani jeden.

    Prostě to nevíš na 100pct, tak proč to nezkusit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No zkusit to může, ale ničeho nedocílí, protože ten guláš už tam jednou je a zůstane, dokud si ho ručně neopraví v DirectShow MeritSystemu (nebo reinstalací) - nevadí ani tak ten Player sám "per se", jako to, co udělal ten instalátor. Stačí se kouknout na hodnoty Meritů v tabulce kodeků a filtrů ve starém dobrém GSpotu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Ano, šance je malá. Ale třeba si s tím WIN7 poradí (když vše ostatní kromě WMP funguje jak má).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Ano, šance je malá. Ale třeba si s tím WIN7 poradí (když vše ostatní kromě WMP funguje jak má).
    Dyk jsem ti to jasně napsal - musíš to co chceš přepsat na hodnotu 0xXXX hexa a více = Use Always a změníš to hned (pravým clickem a Re-register), ale nebudu to radit začátečníkovi, který neví kam šáhnout...

    Přesně tímto stejným způsobem se zneškodňuje i ten šmejd Nero a jeho (nechtěné) příslušenství, co se nas*re všude s nejvyšší důležitostí a máš po vtákách.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 11-01-2011 v 23:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    57

    Pave1 - já to odebral přes tu správu funkcí - odebrání proběhlo, naskakovala tam nějaká konfigurace v procentech, tak těžko říct, co se v systému vlastně dělo.

    StD - tak nějak - pokud nevím, o co jde, tak nějaký přepisování v registrech nehrozí - tzn. jsem byl smířen s tou reinstalací systému, ale zachránily mě ty catalyst od ati, který to nějak zázračně opravily - jako laik bohužel nevím jak

    holt poučení pro příště, že body obnovy nejsou jen tak pro legraci - pokud by tohle bod obnovy řešil a já počítám, že jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Nemec79 Zobrazit příspěvek
    Pave1 - já to odebral přes tu správu funkcí - odebrání proběhlo, naskakovala tam nějaká konfigurace v procentech, tak těžko říct, co se v systému vlastně dělo.

    StD - tak nějak - pokud nevím, o co jde, tak nějaký přepisování v registrech nehrozí - tzn. jsem byl smířen s tou reinstalací systému, ale zachránily mě ty catalyst od ati, který to nějak zázračně opravily - jako laik bohužel nevím jak

    holt poučení pro příště, že body obnovy nejsou jen tak pro legraci - pokud by tohle bod obnovy řešil a já počítám, že jo?
    Ano, popřípadě záloha HDD s funkčním OS (image) a obnovit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Osobně používám image instalace, je to spolehlivé a rychlé řešení problémů. Jinak v systému se nevrtám, nejsem ten typ (kupodivu mi wokna fungují, jak mají, ale instaluju jen co opravdu potřebuju, na blbnutí mám noťas .-) ).
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-11-2011, 14:08
  2. AVCHD lite od panasonicu
    Od fibi v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 20:01
  3. Odstraneni prokladani u home-videa
    Od Saxel v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-11-2005, 19:12
  4. Lite-on 1673s
    Od Slůně v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 25-03-2005, 22:17