Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 51 z 233 PrvníPrvní ... 41495051525361101151 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 751 až 765 z 3491

Téma: Ferguson Ariva 200 HD

  1. #751
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Setting pro Arivu 200 HD pro 37 družic s firmware V1.07B1patch aktualizován 22.4.2011 v 15:00 hod. - (Celkem 2.502 TV programů + 85 rádií).
    Jsou přidány poslední úpravy u Skylinku, a provedeny různé aktuální změny u různých družic (i u 1°W).
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 22-04-2011 v 14:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #752
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    36

    Ahoj, mám takovou specialitku. Zjistil jsem, že již FW 2.08B4 umožňuje současné nahrávání a přehrávání již jiné nahrané nahrávky. Ovšem za předpokladu, že ta přehrávaná nahrávka nemá příznak $ (zakódovaná). To se objevuje u většiny nahrávek, přestože ve skutečnosti zakódované nejsou. Můžu je hodit třeba na notebook a tam normálně přehrát.
    A teď otázka. Nevíte náhodou někdo, jak ten příznak, že je $ odstranit. Předpokládám, že to bude uloženo někde v souboru info3.dvr, ale zatím se mě nepodařilo na to přijít.
    Předem díky. Zdenek
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #753
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    397

    losos:
    Je dost pravděpodobné, že se ti ty chyby vytratily např. tím, že jsi provedl restart s vypnutím zadním vypínačem !
    To asi nebude úplne ono. Ako som písal, 5 mesiacov som išiel bez problémov. Potom sa začali kopiť problémy. Niekedy pomohol reštart so zadným vypínačom ale ten istý alebo na druhý deň sa problém objavil znovu.
    V1.07B1patch som nahodil v sobotu 16.4.2011 (ten tvoj zo 16.4.20110), zatiaľ všetko šlape OK ale ešte je skoro hodnotiť kedže aj V1.06B7p sa ku koncu zlepšoval a odstupy medzi problémami boli čím ďalej tým dlhšie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #754
    Je tu pořád
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    1,500

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Nezáleží na jakýho občana, ale pro jaký region.
    no objednal to chlapec z moravy pre seba, tak snad pre cesky region ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #755
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Region si volíš sám při zaregistrování karty a můžeš klidně jako občan ČR uvést region SK nebo opačně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #756
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SlavoF
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    835

    region (ako občan SK, trvalé bydl. je uvedené SK) si volím vždy ČR , logicky, markízi a jojky a podobné pitominy sú aj na terestriále
    a region sa dá aj zmeniť
    veď prechodné bydl. môžem mať aj v ČR a služby využívať tam, ne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SL.JPG 
Zobrazení: 286 
Velikost: 19.1 KB 
ID: 10528  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #757
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ako sa da zmenit region ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #758
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SlavoF
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    835

    určite to ide pomocou "Žádosti o změnu registrace"
    http://www.skylink.cz/web/document/download_file/63.pdf
    http://www.satcentrum.com/clanky/380...zmenu-regionu/
    možno aj jednoduchšie, ale to neviem či a ako
    moja skúsenosť: oscanované tlačivo mailom a je to otázka 1 dňa
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #759
    Je tu pořád
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    1,500

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Region si volíš sám při zaregistrování karty a můžeš klidně jako občan ČR uvést region SK nebo opačně.
    no dobre, predpokladam ze to je cesky region, jak sa to da zistit ?
    som si objednaval zato kartu na cecha, aby som mal ceske programy .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #760
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    397

    Citace Původně odesláno od losos Zobrazit příspěvek
    Pro ace960
    V každém případě ti doporučuji přejít na firmware V1.07B1patch, je nejlepší a nejspolehlivější !
    Nahodil som 16.4.2011 (ten tvoj zo 16.4.20110) a 20.4.2011 som chytil prvé ne-nahranie (nahrávanie nastavené na každý deň). Potom som chytil "zakodóvano" alebo "žádný signál" aj po zapnutí alebo počas prepínania kanálov ako pri 1.06B7p. Zatiaľ stačilo vypnúť do standby a zapnúť alebo niekedy len prepnúť na iný kanál, buď kódovaný alebo nekódovaný. Budem vdačný za rady ako ďalej.

    ==
    edit:
    Ďalšie ne-nahranie bolo dnes poobede. Konkrétne ide o seriál Pohotovosť na TV Nova. Pritom od nahratia FW 1.07B1p 2 časti tohoto seriálu a programy z iných kanálov nahralo (2x Ninja Faktor z Prima Cool, 2x Superstar z TV Markiza).
    Naposledy upraveno uživatelem ace960: 21-04-2011 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #761
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    O nahrávání z časovače a příčinách neuskutečněných nahrávek jsem zde již psal vícekrát.
    Všechny poznatky jsem shrnul do "Jak na to u Arivy...". Tam to najdeš.

    Nejjistější je : před posledním vypnutím do Standby před očekávanou nahrávkou z časovače mít Arivu na té družici a programu, který se má nahrát a vypnout Arivu i zadním vypínačem na půl minuty. To proto, aby byla jistota, že Ariva bude mít správně nastavené hodiny a datum. Před konečným vypnutím do Standby raději zkontrolovat, zda zápis v časovači nedoznal během přesunů po různých družicích nějakou změnu.
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 22-04-2011 v 11:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #762
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    397

    Tvoje texťáky mám pekne prejdené, aj pred nahratím FW 1.07B1p som si ich dôkladne prečítal. Družice mám nakonfigurované dve (23.5E a 19.2E) ale praktiky používam len jednu (23.5E pre základný Skylink). Pred vypnutím do standby nechávam na programe, kde má najbližšie nahrávať (predtým to 5 mesiacov nebolo nutné). Vypínať každý deň zadným vypínačom to už je na mňa moc, aj ked som inak s Arivou spokojný (okrem tohoto aktuálneho problému). Zápisy v časovači ostávajú bez zmeny (príčina zmeny kvôli presune na inú družicu by u mňa nemala byť, kedže som stále na jednej družici). A opakujem, že prvých 5 mesiacov som takéto problémy nemal, Arivu som vypol do standby, ani som nenechával na programe, odkiaľ malo potom nahrávať.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #763
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Víc neumím poradit - ještě snad zkusit nahrát firmware, či setting, přes křížený kabel RS-232 a Ariva Upgrader 551 - to prý zajistí vyčistění flash paměti. Zkusit to můžeš, určitě to neuškodí.

    P.S. - právě jsem opět aktualizoval setting pro 37 sat a V1.07B1p - 22/4/2011 - 15:30 hod... (jen malé změny, přibylo něco v BISS...).
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 22-04-2011 v 14:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #764
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    397

    Tak momentálne už neviem vôbec rozbehať čokolvek z 23.5E, kódované aj nekódované. Nepomáha ani vypnutie/zapnutie zadným vypínačom (x-krát). Keď prepnem na nejaký kanál na 19.2E tak to ide OK. Krížený sériový kábel nemám tak som skúsil pre-flash-ovať aspoň cez USB 1.07B1p ale nepomohlo to.

    Nie je problém v monobloku LNB žeby skapínala LNB časť nasmerovaná na 23.5E? Ale keď pozriem v nastaveniach antény tak intenzita/kvalita signálu je pre túto družicu 90/76, to isté píše aj pre jednotlivý kanál, keď stlačím tlačidlo EDIT.

    ==
    UPDATE:
    Robil som nejaké zúfalé hókusy pókusy a zistil som nasledovné. Dúfam, že mi niekto na základe týchto informácií poradí čo ďalej.
    1. Ariva mi predtým fungovala podľa lososovho texťáku settingy.txt: "Pro A1 je nastaven Port1, pro A3 Port2". Skúsil som to zo srandy prehodiť (A1-port2 a A3-port1) ale nenastala žiadna zmena. Očakával som, že funkčná Astra1 prestane fungovať ale stále fungovala ďalej, na nefunkčnú Astra3 to nemalo vplyv. Neznamená to, že monoblok LNB (časť diseqc) je nejaký zaseknutý na Astra1, resp. na porte 1?
    2. Zobral som Arivu aj s mojou Skylink kartou ku rodičom, ktorí majú tiež monoblok pre Skylink. Ariva tam fungovala pre Astra1 aj Astra3. Takže Ariva vyzerá byť OK. Skúsil som Arivu znovu doma, či sa niečo neutriaslo cestou v aute ale doma zase nešla. Z tohoto usudzujem, že Ariva a karta by mali byť OK a problém bude niekde inde.
    3. Na parabole mám v hrdle držiaka to LNB, čo smeruje na Astra 3. LNB, čo smeruje na Astra 1 je od toho prvého naľavo (ako je na obrázku v prílohe). Skúsil som do hrdla držiaka dať to LNB čo bolo pôvodne v lufte, či naň nechytím Astra 3 ale to mi nešlo (porty v nastavení antény som prehodil). Je toto úplne zlý test? Vrátil som uchytenie LNB do pôvodného stavu vrátane nastavenia portov v Arive a Astra 1 sa hneď chytila, Astra 3 nie. Na držiaku paraboly mám od pôvodnej inštalácie porobené značky polohy, k pohybu paraboly nedošlo.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: monoblok.jpg 
Zobrazení: 175 
Velikost: 23.0 KB 
ID: 10571  
    Naposledy upraveno uživatelem ace960: 22-04-2011 v 20:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #765
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    201

    Citace Původně odesláno od ace960 Zobrazit příspěvek
    Tak momentálne už neviem vôbec rozbehať čokolvek z 23.5E, kódované aj nekódované. Nepomáha ani vypnutie/zapnutie zadným vypínačom (x-krát). Keď prepnem na nejaký kanál na 19.2E tak to ide OK. Krížený sériový kábel nemám tak som skúsil pre-flash-ovať aspoň cez USB 1.07B1p ale nepomohlo to.

    Nie je problém v monobloku LNB žeby skapínala LNB časť nasmerovaná na 23.5E? Ale keď pozriem v nastaveniach antény tak intenzita/kvalita signálu je pre túto družicu 90/76, to isté píše aj pre jednotlivý kanál, keď stlačím tlačidlo EDIT.

    ==
    UPDATE:
    Robil som nejaké zúfalé hókusy pókusy a zistil som nasledovné. Dúfam, že mi niekto na základe týchto informácií poradí čo ďalej.
    1. Ariva mi predtým fungovala podľa lososovho texťáku settingy.txt: "Pro A1 je nastaven Port1, pro A3 Port2". Skúsil som to zo srandy prehodiť (A1-port2 a A3-port1) ale nenastala žiadna zmena. Očakával som, že funkčná Astra1 prestane fungovať ale stále fungovala ďalej, na nefunkčnú Astra3 to nemalo vplyv. Neznamená to, že monoblok LNB (časť diseqc) je nejaký zaseknutý na Astra1, resp. na porte 1?
    2. Zobral som Arivu aj s mojou Skylink kartou ku rodičom, ktorí majú tiež monoblok pre Skylink. Ariva tam fungovala pre Astra1 aj Astra3. Takže Ariva vyzerá byť OK. Skúsil som Arivu znovu doma, či sa niečo neutriaslo cestou v aute ale doma zase nešla. Z tohoto usudzujem, že Ariva a karta by mali byť OK a problém bude niekde inde.
    3. Na parabole mám v hrdle držiaka to LNB, čo smeruje na Astra 3. LNB, čo smeruje na Astra 1 je od toho prvého naľavo (ako je na obrázku v prílohe). Skúsil som do hrdla držiaka dať to LNB čo bolo pôvodne v lufte, či naň nechytím Astra 3 ale to mi nešlo (porty v nastavení antény som prehodil). Je toto úplne zlý test? Vrátil som uchytenie LNB do pôvodného stavu vrátane nastavenia portov v Arive a Astra 1 sa hneď chytila, Astra 3 nie. Na držiaku paraboly mám od pôvodnej inštalácie porobené značky polohy, k pohybu paraboly nedošlo.
    Ked to islo u rodicov,tak je chyba pri parabole.Skus len tak zo srandy spustit neaky program na 19,2 a potom rukou zakri ten LNB na 19,2.
    Ak program vypadne,tak je parabola okej nadstavena a uz to bude len ten monoblock.Ale ked tam mas znacky a parabola je na mieste,tak potom teoreticky skutocne odisiel v monoblocku Diseqc.Neprepina na druhy LNB.
    Az mas moznost skus tam odskusat ine LNB ked aj sigl.Musi ti ist aspon ta 23,5 Astra 3A.
    Este mozes skusit jemne 2 az 3 krat po nam poklepat ale jemnejsie ci tam nie je studenak.Uz som mal aj takyto pripad.
    Naposledy upraveno uživatelem Scorpion7: 22-04-2011 v 21:30
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Naladění Ferguson Ariva 200 HD
    Od duff74 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1760
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 19:23