Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: DVD přehrávač nepřehrává zvuk

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele hala53
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Mám přehrávač DVD Toshiibu, filmy mi v pohodě přehráva, ale včera jsem narazila na zádrhel. U filmu Hříšný tanec 2 mi jde zvuk jenom v anglickém menu, ale když přepnu na češtinu je to úplně hluché. Zvuk je 5.1 DTS u té češtiny. Myslíte, že to česky nepůjde přehrát vůbec?Nešlo by to něčím překonvertovat v počítači? Díky za každou radu, jsem začátečník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    nepises jestli je to stolni player nebo ti to nehraje v pc, jestli stolni tak pripis typ a jakej mas pripadne receiver, jestli v pc tak jakej pouzivas prehravac
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele hala53
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Jedná se o stolní přehrávač, ale nevím přesně typ, musím se podívat doma
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    tak to nejspis nemas dts dekoder, jak preklopit dts na dd mas hned o topic niz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1842
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele hala53
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    8

    Díky, zkusím to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    hala53> To DVD je originál nebo kopie? Pokud je to kopie, tak je dost pravděpodobný, že někdo ten DTS zvuk vyhodil, protože zabíral moc místa. U originálního DVD je divný, že by tam byla jenom stopa v DTS a nebylo tam AC3 (Dolby Digital). Taky je ale možný, že někdo udělal kopii a nechal tam EN zvuk v AC3 a CZ zvuk jenom v DTS. Pokud Tvůj přehrávač DTS neumí, musíš to v počítači překomprimovat. Pokud oželíš menu a extras, tak to neni nic moc složitýho.
    Stačí pomocí DVDDecrypteru vytáhnout z toho DVD obraz (*.M2V) a zvuk (*.DTS, *.AC3). Vybereš zpracování streamů a zvolíš pro všechny "demux". (viz. moje stránky a ripování DVD) Zvuk potom překomprimuješ z DTS do AC3. Podle mě by mělo být nejjednodušší dekomprimovat DTS do WAVu v programu foobar2000 a ten WAV potom pomocí BeSweet zkomprimovat do AC3. Celý dohromady to potom zase spojíš pomocí programu MuxMan, kterej Ti z video souboru a audio souborů vytvoří zpátky DVD. Nakonec to vypálíš třeba v Neru.
    Akorát si nejsem jistej jak na titulky. DVDDecrypter je umí sice vytáhnout, ale nevim do jakýho formátu. MuxMan je chce ve formátu SUP. Zkusím ještě na tohle téma nšco zjistit.
    Pokud se Ti nebude dařit zprovoznit nebo najít některý z těch programů, které zmiňuju, zkus se kouknout na moje stránky.

    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Tak s titulkama to je takhle - pokud dáš u nich "demux", tak to asi nikam nepovede. Když je ale necháš ve VOBu - volba "Direct Stream Copy", tak se z toho potom dá udělat .SUP soubor, který požaduje MuxMan. SUP z VOBu umí vytáhnout buďto IfoEdit nebo SubRip. Zrovna sranda to sice neni, ale nic extra složitýho taky ne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    Jak to dělá Ifoedit? Subrip znám, ale s CRT je někdy piplačka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    mirekv> Nemyslel si místo CRT OCR? IfoEdit nepoužívá OCR, ten formát SUP sou obrázkový titulky pro DVD. Návod na IfoEdit je na http://www.doom9.org/mpg/ifoedit-dvdauthor.htm, tak se podívej, pokud Tě to zajímá.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    samo OCR! Zrovna se tu někde vedla debata o monitorech, tak jsem to nějak smíchal. Na Ifoedit se podívám, vůbec jsem nevěděl, že to umí, ono to OCR je docela otrava.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele tlamik
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    24

    no presne tohle jsem resil v tomhle foru https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=1842
    taky vlastne slo o film Hrisny tanec 2, kde je cesky zvuk jenom v DTS.
    Jak to demuxnout a zase muxnout resi tenhle clanek :
    http://www.videohelp.com/forum/viewt...&highlight=ac3
    podle nej jsem uspesne vyhodil madarske DTS a misto anglickeho AC3 jsem tam hodil ceske ac3, takze ve finale je zvuk jak v DTS tak v AC3
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    tlamik> Ten návod je víceméně to samý, co jsem tu psal, akorát sem to vzal tak trochu ve zkratce. Já bych demuxoval rovnou v DVDDecryptoru a ne až v IfoEditu a na závěr bych to spojil v MuxManovi opět místo IfoEditu. Je to v podstatě celkem triviální záležitost. Akorát musí člověk rozumnět trochu videu, kodekum kontajnerum atd., aby věděl, co to vlastně páchá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Potřeboval bych poradit ... možná někde dělám chybu. Mám DVD s DTS a chtěl bych to předělat na ac.3-5.1
    Demux jsem provedl v DVD decrypteru. VLC mi ten zvuk přehraje ale to je tak asi vše. Zkoušel jsem to předělat ve FOOBARU 2000, v BeHappy, DAudioK, Beesveetu,HyperCube .... ten se tvářil, že by to zvládnul předělat do 6 mono Wavů, ale když se při renderingu přehoupnul přes 100% a jel dál do záporného času, tak jsem to stopnul a jednotlivé kanály byly prázdné, přestože se tvářily, že je tam 500Mb. Jediné co jsem zvládnul v pohodě je Ac.3 stereo v DVD audio Ripper 4. Pročetl jsem spoustu návodů a nic. Poradí někdo jak to předělat na 6 kanálů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    BOBA, kvoli comu to chces preravat?? do AC3 2.0 ti to spravi aj ProCoder, dalej co ma narychlo napada, tak DTS vie aj Nuendo, a este jeden postup, ale ten neviem ci je este niekde tu v diskusii a to pomocou SonicFoundry SoftEncode, ale tiez krkolomnym sposobom.

    EDIT snad si to dobre pamatam s tym SF, ze vie nacitat DTS, inak asi toto
    http://forum.doom9.org/showthread.ph...ghlight=azidts
    http://forum.doom9.org/showthread.php?t=74052
    Naposledy upraveno uživatelem stayman: 06-04-2008 v 00:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @BOBA: Hoď mi zítra někam to DTS do "úschovny". Zkusil bych to natáhnout do SoftEncode. Jinak závadičkou může taky být Copyright bit nebo Intel-byte order...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. mplayer nepřehrává streamy
    Od serak_shw v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 15:04
  2. nepřehrává wmv
    Od stanix v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-12-2006, 16:56
  3. neprehráva mi zvuk
    Od marian1 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-06-2006, 11:34
  4. Preco mi WMP neprehrava DVD???
    Od stando007 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-12-2005, 21:27
  5. Pinnacle nepřehrává video
    Od Vkar v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-09-2005, 15:49