Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: "Zdokonaleni pohybu","Motion plus"=zhorsovace obrazu???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    63

    Ahoj,

    mam asi pul roku LED Samsung UE32C6620 a poustim do ni pres HDMI trvale full hd (obraz 1080i je hezci prepocitany, nez original 576p) ze satelitu Vantage 8000S a ted nevim, jestli jsou ty ruzne "vylepsovace" obrazu spis jen zbytecne navic zaplacene "zhorsovace" ??? ;-(

    Kdyz zapnu "Zdokonaleni pohybu", tak hodne klesne kontrast a i barvy jsou takove "vyblite" a nejsem schopen zadnym nastavenim udelat tak hezky obraz, jako kdyz je tato funkce vypnuta.

    Kdyz zapnu "Motion Plus" (zkousel jsem ruzna nastaveni), tak titulky, co roluji horizontalne normalni rychlosti (tzn. ze se staci i precist), tak maji porad mirne rozmazanou pravou stranu (asi jak LCD nestiha...) a u tech hodne rychlych se to stejne cele "klepe".
    Pri zapnute funkci jsem si akorat vsiml, ze kdyz rychle "svenkuje kamera", tak se zobrazi logo stanice nekolikrat a ze obraz byva casteji trhanejsi, takze mi to take prijde spis jako "zhorsovac obrazu" ;-( ...

    Co se tyka zobrazeni 16:9 a 4:3, tak pouzivam 4:3 jako "Leter Box", ale vsiml jsem si, ze kdyz na TV zapnu radeji jako "Prizpusobeni obrazu + posun" (tzn., ze 16:9 mam pres celou obrazovku a 4:3 s cernymi okraji v cele velikosti), tak to zobrazi na okrajich i casti obrazu, ktere by jinak videt nebyly (asi 1 az 2 cm jinak skryteho obrazu na okrajich navic a je to dobre videt treba na monoskopu STV3).
    Tak ted mi jde o to, ze "standardne" se tedy cast obrazu vlastne orezava a tim musi TV take obraz vlastne prepocitavat a tim zhorsovat ?
    (roztahovani obrazu uz se precejen nedeje analogove pomoci vychylovani, jako u CRT ...)

    Jdou tedy tyto funkce (pro "zdokonaleni" pohybu) opravdu rozumne pouzivat (a jak) a mel jsem smulu na horsi kus TV, anebo jsou to opravdu jen marketingove a zbytecne navic zaplacene "zhorsovace obrazu" ??? ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Zdravim, mam tv lcd Samsung B650 cez rok, Motion Plus som po niekolkych testovaniach nadobro vypol a nepouzivam to. Raz bol obraz ako telenovela potom zase chvilu trhal, pohybujuce objekty v zabere sa na hranach rozmazavali, skusal som aj kablovu digitalnu tv aj fullhd. Povypinal som asi vsetky "zlepsovaky". Napr. pri zapnutej digitalnej redukcii sumu som si pri dvd vsimal vznik obrysov na svetlych plochach, takze aj to som vypol. Podla mna su to len software-ove zhorsovaky povodneho zdrojoveho videa
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jarod72pm
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    841

    tak s tím rozlišením z horšího lepší neuděláš to převzorkování sice efektní (ruchy a různé šumy zůstavají i ve vyšším rozlišení)ale právě nekteré funkce TV můžou ten obraz rozbít,většinou se to řeší formou kompromisu že nastavíš TV na daný signál tak aby vypadal co nejlíp a podobné fičurky pro vylepšení je někdy potřeba vypnout v tom nevidím problém.
    To že tam ta funkce je neznamená že ji musíš nutně použít tedy uprav to tak aby obraz vypadal a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    63

    Jo jasne, ze lepsi obraz z horsiho prevzorkovanim neudelam, ale vypada to opravdu lepe a hlavne ruzna loga a pismena jsou prevzorkovana opravdu hladce a vypadaji opravdu jako z HD, zvlast pokud jsou na tmavem podkladu - na svetlem to trochu dela artefakty anebo treba cervena Nova Cinema je trochu kostrbata. Pokud ale vysilaji na satelitu obraz Bit Rate alespon v 37500, tak nekdy bych u kvalitnich filmu na prvni pohled skoro myslel, ze jsou v HD.
    Muzu v satelitu nastavit aby se automaticky prepinal obraz na TV podle skutecneho rozliseni, to ale zdrzuje pri prepinani z HD na SD a naopak a treba kdyz mela hlasatelka pruhovane tmave sako, tak v original rozliseni delalo neprijemne moare, zatimco prevzorkovane bylo opravdu pruhovane a vypadalo mnohem lepe.

    Jo a jeste problem moare - mam obrazovku 32" a nektere HD se neprijemne "chveje" treba jemna trava, vousy a pod., ale jen nektere porady - vypada, jako kdyz to maji "preostrene", ale snizeni otrosti nepomaha.
    Ostrost mam jinak nastavenou podle zprav na Nova HD tak, aby to bylo ostre, ale urcite to preostrene nemam, protoze treba tam je ten obraz v pohode.
    Nebo to chveni a moare na vetsich obrazovkach, nez je 32" nedela ?

    Jinak "Zdokonaleni pohybu" mam radeji vypnute od zacatku (mozna tu frekvenci nestihaji LCD krystaly...), ty filtry radeji take (na digitalu to spis jen "vygumuje" detaily) a prave ted po pul roce jsem zjistil, ze i ten "Motion plus" je asi nejlepsi vypnuty, takze opravdu nevim, jestli jsou tam ty funkce jen proto, aby ta televize mohla byt drazsi a jen mne zajimalo, jestli mam tu smulu, ze je nemuzu pouzivat jen ja, anebo jestli to nekomu (kvalitne) funguje a jak to potom tedy vlastne nastavit, abych si obraz spis nezhorsoval ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    všetci majitelia Vantage HD majú krásny obraz , pretože je to obrazovo najkvalitnejší STB.
    Čo sa týka Motion + , tak záleží od toho, ako ho dokázali odladiť ( t.j. FW, procesor ). U mňa napr. viditeľné zlepšenie ostrosti v pohybe, ja ho mám vždy ON. Mám síce starší typ, ale čo sa pamätám, dosť trvalo Samsungu, dokiaľ spravili vyzretý FW pre môj typ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    63

    Tak jsem jeste trochu experimentoval a "Zdokonaleni pohybu" asi opravdu pouzivat nejde, ze se pak na ten obraz kvuli tomu "divnemu barevnemu kontrastu" neda divat.

    U "Motion Plus" je asi precejen prinosem alespon vlastni nastaveni se zaostrenim 10 a redukci vibraci radeji na 0.
    To zaostreni opravdu udela slabsi a citelnejsi pismenka treba u rolujiciho textu na stanici Z1, ale ty vibrace vetsinou nepomuzou stejne uplne a spis mi prijde, ze nektere texty uz jsou tak "divne vysilane" - treba jsem pozoroval, ze chvilemi bylo jedno, jestli je odstranovani vibraci zapnute anebo vypnute a ty texty samy chvili vibrovaly a chvili nevybrovaly, at jsem menil nastaveni, jak jsem chtel.
    Pak jsem schvalne pozoroval ruzna nastaveni pri sportu, treba pri krasobrusleni jsem nepozoroval skoro nic, ale na biatlon v HD uz to trochu vliv melo.
    Zaostreni melo vliv, ze se lepe daly precist napisy na dresech pohybujicich se zavodniku a trochu pomohly i vibrace, ze se to tak "nechvelo" (treba ruce a nohy zavodniku s hulkami), ale pro sledovani beznych poradu (zpravy a filmy) mi prijde nechat zapnute jen to zaostreni na 10 a vibrace na 0, ze jinak je ten obraz potom celkove takovy "mekkci" a hur videt drobne detaily.

    U toho Vantage mne take mrzi, ze fw s EMU (mam motor, takze se jeste neco najde) maji horsi obraz, nez ty posledni oficilani a momentalne je asi kvuli kvalite obrazu nejlepsi "kompromis" 025802 bez EMU, ktery mi alespon dovoli libovone sledovat a nahravat z T1 a T2 ze silhajiciho dual twin na 23 a 19 stupnu.
    Nevis prosim, co ve Vantage znamena to tusim "Picture freeze" v nastaveni videa, u ktereho nikde zadne zmeny nepozoruju ? (omlouvam se ostatnim za O.T., ale precejen to mozna souvisi s kvalitou obrazu i v TV ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    vsp vsp je offline
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    710

    k cemu je EMU, kdyz uz rok nic emulovat nejde?

    Ty ilegalni softy stejne vetsinou vydava sam vyrobce a driv nebo pozdeji bude aktualizovan o nejnovejsi drivery... Apropos, ve vantage je standardni STi Cipset jako v mnoha jinych lowend STB?

    To pak je "kvalita obrazu" dosazena jen softwarovym vypiplanim obrazu? To by se mohli i ostatni vyrobci poucit, jak se to ma delat...

    hlavne nezapinej vylepsovadla obrazu soucasne v TV a v STB
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,541

    Citace Původně odesláno od vsp Zobrazit příspěvek
    k cemu je EMU, kdyz uz rok nic emulovat nejde?
    Este tam ostali nemci na astre, ktory pouzivaju stane Nagra2 (vysielaju v DVB-S2).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    63

    Tak koukam, ze to opravdu muze nekdy obraz zlepsit a nekdy zhorsit.

    Treba bezi do strany rolujici se titulky bez chveni a kdyz se na pozadi v okne zmeni obraz (treba HD zpravy na TV Nova), tak se obcas ten text "zadrhne", nebo se v tom okenku nejakemu autu toci kola a rolujici text najednou naopak zacne vibrovat ;-(
    Pokud je vypnuto, tak se mi pri rychlobrusleni nezobrzuje obcas logo stanice nekolikrat.
    Pohybujici se objekty jsou tedy hezci se zapnutym, ale staticke naopak s vypnutym (jsou ostrejsi), takze si asi jeden jen tak nevybere, jestli radeji zapnout, anebo vypnout ;-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jarod72pm
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    841

    Taky hodně záleží od značky TV a dodaného signálu! Pokud ti přijde SD v nízkém datovém toku pak se můžeš posr.. ale nenaděláš nic a naopak pokud je signál dostatečně kvalitní může TV trochu pomoct i když lepší je otestovat veškeré možnosti nastavení,nemám problém třeba u LG si zapnout trumotion naplno ,redukce šumu nízké a digitální redukce šumu vypnout a některé programy to "vylepší" nutno brát z rezervou ale i tak se dá ,některé ale naopak třeba u HD Nova dokážou už tak "HD" obraz i poškodit.Pokud jde o možnosti vylepšení obrazu satelit/TV tak raději satelit nechám jak je a došteluju na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  2. Jake MMC s HDD "server" + druhe jako "stanice"
    Od Cigisek v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 10:51
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-12-2010, 08:52
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 11:03
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08