Precti si poradne o cem psal a pak zjistis, ze jeho mnou vybrana veta s tim absolutne nesouvisi.
plazma Panasonic
plazma Samsung
plazma LG
LCD Sony
LCD LG
LCD SHARP
LCD Hyundai
LCD Samsung
LCD Panasonic
LCD Philips
LCD Grundig
LCD Sencor
LCD Toshiba
LCD Changhong
LCD ECG
Precti si poradne o cem psal a pak zjistis, ze jeho mnou vybrana veta s tim absolutne nesouvisi.
Neustálé théma černá mi připadá srovnatelné se spotřebou. Nechám se rád poučit. Proč zásadně u Plazmy se uvádí statický a u LCD/LED //až na výjimky// dynamický kontrast? ( Vím, že ani sebelepší TVP na reálnou přírodu kontrastem zdaleka nestačí ).To další, kontrast je dán poměrem Č/B. Nesplním-li zásadní podmínku 11% B, 59% G, 30% R nemohu dosáhnout ČB, tudíž nemohu dosáhnout max. kontrast. Mne dostupná info v kolorimetrickém trojůjelníku uvádí cca 1/3 u LCD možnosti oproti PLAZMĚ a CRT. Jinak můj článek byl veden jako souhlas majiteli PLAZMY kterou si nechal profesionálně seřídit. Dále, mám porovnání i u PLAZEM, kdy hodně černá působí více při filmech, naproti ne zcela černá vyníká při záběrech sportu a přírody. Nic není dokonalé. //( pro porovnání mám k dispozici profes. 50" monitor PIONEER ).
Má reakce jako souhlas GARB 7 ohledně profes. seřízení.
Víte Karle v první řadě si musíme ujasnit o čem tady diskutujeme.Naše téma je téma subjektivní.
Vy píšete o přirozeném obrazu,ale co to je.Vy se domníváte,že existuje nějaký objektivní
přirozený obraz?To je samozřejmě nesmysl,vy nazýváte pouze přirozeným obrazem obraz,který
se vám líbí.Zajisté mohu teoreticky diskutovat o tom,jestli má tráva svou "přirozenou" zelenou
barvu,ale prakticky je to nesmysl,protože nikdo neví jakou barvu měla ve skutečnosti při natáčení
filmu.
Proto nejlepší obraz je ten,který se nám nejvíc líbí.Co si musíme ujasnit.
Já tyto názorové problémy znám s "laděním" audio řetězce.Už 25 let se s několika kamarády
dohadujeme,který zvuk je ten správný.Objíždíme High-End výstavy se svýma naposlouchanýma
CD-čkama.A ještě nikdy jsme se neschodli.Jeden má málo basů,druhý ostré výšky,třetí málo
detailů atd.
Je to trochu jako kdyby jsme se dohadovali kdo znás má nejhezčí manželku.Ale k věci.
Jak už jsem psal,audio řetězec se může "dolaďovat" praktický celý život,ale co ladíte na televizi
půl roku to opravdu nechápu.
Aby jsme si ještě rozumněli,já mluvím o nekvalitním materiálu,nikoliv signálu.Tím mám na mysli,že
mám výborný SAT signál,ale materiál,který je tímto vynikajícím signálem přenášen stojí mnohdy
za h....o.Většinou jsou největší rozdíly ve filmech.Přenos ze studia je většinou v pořádku a na HD
je výborný.
Tomu příliš nerozumím,proč by mi měl nějaký techik,který má určitě také svůj subjektivní názor
na kvalitu obrazu,nastavovat mou televizi.Každá televize má nějaké nastavení od výrobce a já
potom můžu zkoušet,jestli se mi jiné nastavení nebude líbit více.Už i má žena vnímá obraz jinak než já.
Ale její názor musím vzít v úvahu,pokud se tedy chceme společně dívat na televizi.Ale názor
technika mě vůbec nezajímá,ten se se mnou dívat nebude.Už jsem kolikrát použil různá
oficiální nastavovací DVD-čka,ale při normálním programu jsem to stejně zase přeladil.
To je jako kdybych si vybíral manželku podle toho,jak se líbí kamarádům.
Jsem trochu zmaten.Jestli jsem něco za těch 25 let "ladění" audia pochopil,tak je to fakt,že
technické údaje nehrají a to platí i u video techniky.Samozřejmě údaje jsou výborné pro první
základní seznámení s přístrojem,ale nakonec se dívám na televizi a ne na technické parametry.
Co je tedy vlastně důležitější,perfektní technické parametry nebo subjektivní dojem.
Vy by jste si snad koupil televizi,která by měla nejlepší technické parametry,ale nelíbil by se vám její obraz?
Za prvé,co to je profes.seřízení.Za druhé,když budu mít subjektivní pocit,že se obraz po
profes.seřízení zhoršil,tak se na to budu dívat dál?Protože profes.seřízení je to správné seřízení?
Profes.seřízení je také pouze hledání nastavení parametry v menu,nebo to snad znamená
otevření televize a zásah do hardwaru?Pokud je to ta první varianta,tak na co potřebuji technika,
když si bude hrát s ovladačem,jako to mohu udělat sám?
Zajisté,ale každý člověk je jiný,někteří lidé dokonce přebírají názory jiných,protože si nedokáží
utvořit názor vlastní.
Úplně vidím tu situaci před sebou.Ano pane techniku,myslím že máte pravdu,vy jste přece
profík,tak když říkáte,že tento obraz je to nejlepší co z televize jde dostat,tak to bude pravda.
Přesně tohle se stalo mý mámě. Je jí 72 let, takže TV a podobným věcem vůbec nerozumí. Její CRT televize se odporoučela z tohoto světa, a tak si zakoupila tv Samsung (to jí poradili příbuzní, co též bydlí tam, kde máma - já bydlím 160km daleko).profík,tak když říkáte,že tento obraz je to nejlepší co z televize jde dostat,tak to bude pravda
Po nějaké kratší době mi volala, jak jí příbuzenstvo poradilo (do té doby jsem vůbec netušil, že se chystá koupit TV) - no už bylo vymalováno a Samsung měla doma. Měla tam technika z obchodu, odkud jí přivezli tu TV a ten jí seřídil obraz. No a máma si mě telefonem stěžovala, že ten obraz je divnej, musí mít pořád stáhlé žaluzie a i tak toho moc nevidí. Takže jsem po nějaké době při jarní dovolené tam zajel a na to seřízení jsem jen třeštil zrak. To neseřizoval technik, ale barvoslepý se šedým zákalem současně a ještě snad šilhal. Celý jsem to musel překopat ke spokojenosti. Samozřejmě, když jsem zajel do menu, tak jsem viděl, jak to ten odborník totálně rozšteloval.
....ale já už pár desetiletí říkám: Co si sám neudělám, to nemám.
kdyby jsi vcas informoval mati o svem konicku, jiste by se obratila na tebe
Ale ja to same vnimam u sveho okoli, vetsina je proste "zblbla" reklamni masirkou a tim kdo co ma doma.
Ale to ona ví. Jenže s těmi staršími lidmi je problém. Prostě najednou něco nejde a teď honem co s tím. Tak zavolala bráchovi (ten na tom s věkem není o moc líp), a tak "moudré" hlavy rozhodly a druhý den se jelo honem rychle vybírat. mě se zavolalo, až když už byl klid a TV doma. To je u starších lidí naprosto normální (a to jinde se dějou horší vylomeniny)kdyby jsi vcas informoval mati o svem konicku, jiste by se obratila na tebe
Dobrý den pane Mašek. Vlastně mi dáváte zapravdu, TVPod ČB po barvy a GAMU nemůže seřizovat každý. Musí dobře barevně vidět - zde se bere v úvahu oko PRŮMĚRNÉHO POZOROVATELE. Za další, vědět co vlastně dělám a další postup. Nikdá nemohu TVP seřizovat na FILM, odlišně barevně KODAK, FUJI,atd. Nutno mít profesionální záběry na které se mohu spolehnout ( monoskop je na barvu O.). Kvalitně na rozdíl to stačí nelze seřídit na jedno posezení. ALE, 40% mužů oproti 2% žen má skutečně snížen barvocit. S takovými opravdu nemá smysl ani diskutovat. Který chlap se zajímá o barvy jako ženy při nákupu látky? ( bordo, lila,pomeranč, meruňka atd-.). Zdali pak zde píšíci si dali změřit zrak na barvy???? Mám k dispozici jednoduchý barevný test a bez nadsázky, bezchybně je opravdu málokterý muž.(hlavně mezi R a G. Modrou zvládne téměř každý a bez porovnání ji pokládá za bílou. A to je hlavní problém, PLEŤOVÁ BARVA má malý obsah modré, ta potom převažuje. Myslím, že v zájmu objektivity by zde píšíci měly postoupit barevný test. To, že to někomu vyhovuje je jeho věc, já bych se v takovém případě barevné diskuzi nezůčastňoval. To nelze brát jako napadání, vrozená vlastnost. A Váš případ, ač 72 letá paní vidí zřejmě barevně lépe než mnozí mladší. Mě je ještě více, po odstr. šedého zákalu opět OK. Ještě Hezký pozdrav. M.Dv. senior.
Aký máte názor na tieto 2 TV:
Panasonic TX-L42E30E vs. Sony KDL 40HX800
Dakujem.