Všechny OLED TV jsou 100Hz/120Hz už z principu. Neváhej a jdi do OLED. I do základního modelu.
plazma Panasonic
plazma Samsung
plazma LG
LCD Sony
LCD LG
LCD SHARP
LCD Hyundai
LCD Samsung
LCD Panasonic
LCD Philips
LCD Grundig
LCD Sencor
LCD Toshiba
LCD Changhong
LCD ECG
Všechny OLED TV jsou 100Hz/120Hz už z principu. Neváhej a jdi do OLED. I do základního modelu.
@kralovicek: Asi nie som znalejší. Môj názor je, že radšej OLED. Ľudské oko rozdiel vo frekvencii nezaznamená, ale rozdiel medzi OLED a QLED/ nanoCELL áno. Ak je to ale otázka ceny, tak aj dobrý QLED (Direct LED, nie Edge) ja fajn.
Na čom ale podľa mňa okrem týchto technológií najviac záleží, sú anti-odrazové vlastnosti obrazovky v našich presvetlených obývačkách. Odporúčam si prečítať toto: https://www.rtings.com/tv/tests/pict...tte-and-glossy
Naposledy upraveno uživatelem Yco: 30-11-2020 v 10:50
@vivid.sk, beriem na vedomie. Videl som to už v príspevku od @cujou2. Dík.
Tzn OLED, jen se ještě smířit s rizikem možného vypálení. Diky
Prosím je nějaká TV ve velikosti 75" která má HDMI 2.1, reálných 100Hz, umí 4K/60Hz
třeba i 4K/120Hz
a posloužila by k hraní her? Co třeba KD-75XH8096
Dík za odpověď
Naposledy upraveno uživatelem pehe: 13-02-2021 v 21:49
Na hraní her i podle podpory různých vylepšení barev a imputlagu atd si vyber mezi LG nano90(91) nebo Samsung Q70T případně Q80T , Sony tíhne spíš víc k sledování TV -Filmů.
Tak OLED udělala v posledních letech pokrok v softu který obsluhuje tyto panely , a většina modelů už dnes disponuje čištěním panelu před vypnutím , právě kvůli eliminaci statického obrazu (logo atd) , ceny už jdou naproti uživatelům ale ne každému OLED sedne takže se slušně prodává klasika LED technologie s různou kvalitou panelů a jejich vylepšení pro kontrast a černou barvu(s lokálním stmíváním či vypínáním zon nebo mikro led pro lepší kontrast s černou barvou).
Děkuji za odpověď zkusím kouknout tedy na Samsung. Kdybych ale vzal 65" tak jsem koukal na tuhle LG 65NANO95 ale někde se píše že má 50Hz? Díky
Tak mám na výběr mezi těmito cena je tak nějak stejná.
Samsung QE6580TA cca 30K
LG OLED65BX cca 35K
LG 65NANO95 cca 34K
Bohužel větší TV je už moc drahá takže musím 65"a nové telky co budou na Jaře asi budou drahé
![]()
Dekuji
Naposledy upraveno uživatelem pehe: 14-02-2021 v 12:17
Já bych LG 65NANO95 neřešil (50Hz ano má) a raději se podíval po 65NANO91 jak už jsem psal ,tam je 100Hz panel.
Naposledy upraveno uživatelem jarod72pm: 14-02-2021 v 15:43 Důvod: oprava textu
verze 90 vs 91 je rozdíl pouze v nožičkách buĎ jedna velká centrální 91 nebo dvě spíše u kraje 90![]()
ja by som si pár dní počkal a kúpil najlepší kauf tohoto roka : Xiaomi Mi TV Q1 75 "https://www.mi.com/de/mi-tv-q1-75/
*SAMSUNG 65 F6400 + SAMSUNG 46M86BD+ INTEL NUC2 - XBMC + PS3+ XTREAMER PRO + PANASONIC LUMIX GH4 + VANTAGE HD 6000 + X TREND ET6500 + AV RECEIVER ONKYO TX-SR 508E + YAMAHA NS SERIES +SW JAMO
*****IGNORE LIST : PaJaSoft , mmmm., panasonic650/700, *****
@pehe, ak nie je problém s cenou, tak na filmy rozhodne OLED. Ja som si pred nedávnom kúpil PANASONIC 55OLED805 a som maximálne spokojný.
pozn.: Pre Samsung som sa nerozhodol aj preto, lebo mi v TV servise hovorili, že zo servisného hľadiska sú technicky viac ok LG a Philips. (Asi tam Samsung vidia častejšie, neviem.) Servisák mi rovnako aj hovoril, že QLED je z jeho pohľadu rovnaké ako LED, len sú používané modré diódy s nejakou filtráciou. Neštudoval som to, výrobcovia sa navzájom porovnávať nechcú, tak neviem. Ale viem, že s OLED som maximálne spokojný.