Janys788: tak na slušnou 65" tv bude 40t málo . Nejlépe obejít prodejny a podívat ono 100 lidí 100chutí a každému se líbí něco jiného . Za sebe doporučím Sony KD-65XE9305 pokud se dá sehnat .Pokud ne jetu XF9005 ,který je kvalitou hodně podobný.
plazma Panasonic
plazma Samsung
plazma LG
LCD Sony
LCD LG
LCD SHARP
LCD Hyundai
LCD Samsung
LCD Panasonic
LCD Philips
LCD Grundig
LCD Sencor
LCD Toshiba
LCD Changhong
LCD ECG
Janys788: tak na slušnou 65" tv bude 40t málo . Nejlépe obejít prodejny a podívat ono 100 lidí 100chutí a každému se líbí něco jiného . Za sebe doporučím Sony KD-65XE9305 pokud se dá sehnat .Pokud ne jetu XF9005 ,který je kvalitou hodně podobný.
Ja som tiež dal na radu vivid a kupil som:
https://televize.heureka.cz/lg-oled65b7v/
ale 55-ku. Páni, ale to ste ešte nevideli. Obraz ako britva. K tomu dm 900 4K.
Zdravim
Jsem tu staronový, ale ztratil jsem login tak jsem se musel znovu zaregistrovat. Jeste jsem neprocetl vse, ale zeptam se
je moc velka tragedie koukat po TV Philips? Docela mne zaujala 65ka za rozumny peniz a laka mne Ambilight
https://www.alza.cz/65-philips-65pus7303-d5316088.htm
V Dtestu vyhravaji LG a Samsung a pri letmem ohledani zde jsem zahlid Philips nebrat. Mate nazor?
Ano znam "nejsem tak bohaty abych kupoval levne veci".
Diky Stribro2018 (kdysi Stribrnak)
Naposledy upraveno uživatelem Stribro2018: 28-09-2018 v 15:35
Dobré ráno.
Sháním novou televizi v cenové relaci okolo 20 tisíc a doufám, že byste mi mohli poradit. Televize bude viset na zdi, ideální úhlopříčka 50", ale pokud bude o něco menší, tak nevadí. Sám preferuji VA panel, ale nebráním se žádným jiným návrhům. Preferoval bych kvalitu obrazu, ale především musí telka umět pustit to, co po ní chci:
- Připojené bude PC s KODI a velkou knihovnou filmů a seriálů.
- Z PC se budou také prohlížet fotografie pořízené full frame digitální zrcadlovkou, takže bych byl rád za co nejlepší kvalitu obrazu v dané cenové relaci a rozlišení 4k.
- Dále bude připojen DVB-T, chtěl bych podporu nadcházejícího DVB-T2 a H.265, pokud to ještě není standard.
- Bude se sledovat IPTV Sledovanitv.cz, takže je nutné aby televize podporovala jejich aplikaci. Tzn. Samsung, LG, Panasonic, nebo Android TV.
- Možná občas nějaká hra, ale to není priorita.
Ještě bych měl další dotazy: jak je to s Freesync? Už se dostal do běžných televizí?
Rád bych ji připojil taky na starší hodně dobrý zesilovač s analogovým vstupem (cinche nebo jack?). Je to vůbec ještě možné u nových TV, nebo bych se měl poohlédnout i po novém zesilovači?
Je mi jasné, že za 20 tisíc to nebude to nejlepší. Hledám prostě to nejlepší za danou cenovku. Pokud bude nějaká hodně dobrá nabídka, šel bych s cenou i výš. Ideálně pokud se najde třeba něco ve slevě, klidně i starší model by asi nevadil. Jakékoliv poznatky uvítám.
1) freesync: Samsung v aktualnych modeloch, zoznam najdes tu
2) analogovy vystup je dnes mrtvy (v TV). Jedine cez externy DAC. Dnes je standard SPDIF/Optical Toslink (pripadne metalicky ekvivalent cez HDMI-ARC).
Díky za informaci. Budu tedy hledat dál a přidám k tomu i nějaký nový zesilovač
Dobrý den, sháním levnou TV (81 až 102cm) na každodenní sledování televizních pořadů. V dané lokalitě mají problémy s příjmem televize, tak mi prosím doporučte něco, na co bude spolehnutí. U staré TV zkoušeli set-top box pro DVB-T2, ale chtějí raději rovnou novou TV.
Požadavky:
1) 81 až 102 cm
2) Levná nebo standard, jde jen o sledování seriálu a TV filmů z veřejné TV
3) Bude stačit Full HD (1920 x 1080 px)? 4K je asi zbytečné, že?
4) DVB-T2, podpora kodeku H.265 HEVC
4) Typy: Sencor SLE 40F14TCS? Nebo Toshiba 40L2863DG? Nebo je něco rozumenjšího? Kolem 5-8 tisíc?
Děkuji za rady.
Pokud vylozene nechci Android TV, jakou by jste doporucili? Televize na pozemni/satelitni vysilani (hlavne sport) + filmy.
Rozpocet max 35 tis. velikost 55"
Mas nejake konkretne dovody? (nie je nutne android vyuzivat, v zmysle aplikacii, TV musi mat aj adekvatne kvalitny HW)
alternativne:
https://televize.heureka.cz/panasonic-tx-55fx780e/
Tak mezi duvody patri...odpor k Androidu vseobecne...a za dalsi jsou konkretni poznatky z ruznych testu...ze se seka, zamrzne atd. Nemam zadnou zkusenost...ale co jsem cetl tak obrazove skvele ale ten system to trochu srazi...
A co takhle Samsung QE55Q7FN? Cenove by to splnovalo muj limit, kdyz vezmu v uvahu specialni nabidku co mam s porovnanim s tim Panasonic?
Samsung je jedna z dalsich alternativ, ale SONY 55xf9005 (s Androidom) za rovnaku cenu je lepsi. Myslim hardwarovo lepsi, s direct LED a funkcnym FALD. Ak nekupis Philips s androidom, ten system nebude mrznut ani padat a bude to viacmenej pouzitelne. Alebo mozes TV pouzivat len ako zobrazovac k externemu zdroju signalu, vtedy neprides s androidom do styku vobec.
Ja osobne by som velmi neprihliadal na SW pri SMART TV, pretoze skor ci neskor sa zo SMART TV, stane "len" TV. Pokial vsak TV nebude fungovat dobre ako samostatny zobrazovac externeho zdroja (ktory vymenis/nahradis kedykolvek), tak ti super SMART funkcie nepomozu.
Ako ceresnicku na torte dodavam, ze SAMSUNG (ale aj LG) napriklad tento rok odobral zo svojich TV podporu DTS, mnohi uzivatelia ale neplanuju externy zdroj signalu, pre prehravanie filmov. Cim sa dostavame k predchadzajucemu odseku - kupuj TV, ktora ma dobry HW, ktoru vies pouzivat s inymi zdrojmi signalu. SMART funkcie su len docasne a skor ci neskor skonci ich podpora (tie, ktore su pre online content).
Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 05-11-2018 v 20:31
Tak o tom budu muset jeste popremyslet...neco na tom co pises bude...pocitam filmy budu prehravat z externiho hdd
Ahoj vivid. Tak som sa po nejakom čase vrátil.
Stále vyberám a čítal som aj tu, ale nenašiel som niečo čo by mi vyhovovalo v zmysle cena-velkosť.
Pozorovaciu vzdialenosť mám 2,7 metru, ale 55 palcov sa mi zdá dosť veľa a preto sa dívam skor na 47-50 palcové. (Avšak ak by bola dobrá 55ťka, tak do nej kludne pojdem)
Inak s Androidom nemám problém a myslím, že by mi možno pár vecí vyriešil. Cena ideálne pod 20 tisíc (CZK) ale úprimne ak by niečo stálo za to a bolo to za 25 kCZK, tak tomu dám šancu. Ešte si asi počkám na január/február a pokles cien, ale....
Ďakujem
Vybírám Tv do kuchyně 24" FHD?, HEVC, do 5tis
Předtím jsme měli 22" Samsung (R.I.P.) a více než 24" manželka nechce. Je to jen na občasné koukání. 32" by byla opravdu moc
Příjem bude DVB-T2 takže převážně Full HD programy ČT, občas SD programy ostatních muxů.
Má cenu kupovat dnes HD ready TV ? Výběr by se dost rozrostl...
Televize bude na zdi.
Na výběr to bratru moc není ve FHD:
Podle filtru 24" FHD, HEVC jen 4 identické kousky czc.cz a alza
Tedy Philips 24PFS4022
Philips 24PFS5603 bílý, vypadá lépe
Hyundai FLN 24T439
Toshiba 24L1863DG
28" ve Full HD nejsou, až 32" ...
Když přihodím i HD ready, tak mám 19 TV více a jsou i 28". czc.cz
Rozdíl v šířce TV 24" vs 28" je "jen" cca 8 cm, ale máme TV rohu u okna, tak těžko říct.
Máte někdo nějaký z těch kousků?
Naposledy upraveno uživatelem Cpt.Nevr: 12-11-2018 v 15:40
Vybírám TV, která mi plně nahradí starou Smart tv LG (ještě před WEB OS)
současný setup:
LG 42LM620S
NAS: Synology DS216j, Plex server se zapnutým DLNA serverem
NAS nemá dostatečný výkon aby zvládal externí SRT titulky přes plex app. to právě řeší ten DLNA server přes který mi ta telka bere titulky perfektně
Máte někdo zkušenost čím nahradit abych mohl pokračovat ve stejném provozu??