ES6800, akorát pohlídat clouding.
plazma Panasonic
plazma Samsung
plazma LG
LCD Sony
LCD LG
LCD SHARP
LCD Hyundai
LCD Samsung
LCD Panasonic
LCD Philips
LCD Grundig
LCD Sencor
LCD Toshiba
LCD Changhong
LCD ECG
ES6800, akorát pohlídat clouding.
a co 6710 to je vlastně co? třeba 65xx akorát bílej rám? A chápu dobře že od65xx je tedy lepší než et5e? Clouding?
Naposledy upraveno uživatelem babista: 21-04-2013 v 13:22
Na D modelu se to v defaultu chova takto dementne, protoze vetsina lidi pry nechce cerne pruhy ... Ale jde nastavit Automaticky format a pak se to prepina jak ma. Myslim ze na F modelu to bude uplne stejne... A na prodejne se nenamahaji to nastavit, pokud vubec vedi vo co go, vetsina lidi a to an na infolince treba upc (outsourcovana infolinka) nevedela vo co go...
Chtěl bych se zeptat zda se dá v servisním menu zjistit počet hodin, kolik tv hrála?
Existuje nějaká degradace led televizí např. po 1000 odehraných hodinách?
Předem díky
Ad 1) většinou ano
Ad 2) ano, ale 1000 hodin pro LCD nic není, přesné číslo ale nelze říct (ale bude řádově vyšší). Navíc si TV v čase samy upravují parametry, aby to eliminovaly.
Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 23-04-2013 v 13:51
U samsungu to jde jednoduše zjistit v servisním menu položka "paneltime" Mně tam svítí 2598hodin po cca rocea bez problémů (LED serie D5500)
a k žíadným zmenám v obraze nedošlo? ani k zmene nastavenia obrazu?
Mám 60" na cca 3,5m a je mi malá. Je to jedna z posledních CCFL podsvícených a se zpracováním SD nemám problém. Vím že třeba ČT24 nebo Prima Zoom nevypadá zblízka hezky, ale z těch 3,5m se to kostičkování stírá resp.ho tolik nevnímám. HD televizní vysílání z těch 3,5 metru samozřejmě vypadá lépe, ale kouknu-li se zblízka, tak je to pěkná mazanice. Pustím-li si však Blu-ray (a né jen nějaké 2GB emkávéčko), tak to si sedací vak přisunu klidně na 2m před TV a pořád je obraz super. Nahrávání, timeshift, sledování TV na tabletu nebo sledování na jiné TV mi řeší Windows Media Centrum.
A co bych doporučil - mám sice Samsung ale je tam Sharp panel a šel bych do něj znovu, takže se pokoukávám po modelech přímo od Sharpu - LC-70LE835E nebo LC-80LE645E. Jinak včera jsem na veletrhu MOBITEX byl na stánku s realizací obývacího pokoje a tam měli nového 80" Full HD Sharpa LC-80LE857E. Seděl jsem od TV asi 3,5 metru. Už to není Full LED podsvícení, ale jenom EDGE, nicméně na nějaké bližší prozkoumávání nebyl čas, vyzkoušel jsem jen pozorovací úhly a bylo to srovnatelné s tím, co mám doma. Osobně bych šel do loňských modelů, snad půjdou s cenou dolů až uvedou modely nové.
Hlasitost reklam mě také se... štve, ale jelikož se většinou dívám na nahraný pořad či timeshift, tak to přeskočím.
Na Sharpe funguje automatická hlasitosť bez problémov.Treba si ale dať pozor na clouding a kúpiť panel s aspoň 400Hz.Ja mám 200Hz a niektoré rýchle scény nestíha.A čo ma vytáča je DO, ktorým treba s presnosťou snipera mieriť na tv.Zlatý Panasonic.
Myslel som clouding na prijateľnej úrovni,edge led bez cloudingu je samozrejme sci-fi.
než to tu sklouzne k nějakým výrokům, kteří je pak budou chtít vzít zpět a ono už to nebude možný, tak ohledně těch "frekvencí":
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sn%C3%A...3%A1_frekvence
V současné době jsou dostupné max. 200Hz LCD tv v nejvyšších řadách. 800Hz a tomu podobné hodnoty vyjadřují PMR (Perfect Motion Rate), CMR (Clear Motion Rate) atp. S obnovovací frekvencí panelu (snímků) to nemá nic společného.
Řešilo se to dostatečně dlouho už tady:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...-rate-u-LED-TV
No ale podľa Jarina nic také neexistuje!
Ahoj prosím Vás mužů se někde dočíst něco o Philips 46PFL5527K/12 je to 100hz jak je to s pohyby atd. Teď ji mají v akci v Okey za 16tisíc díky