Zdravim, chcel by som vas poprosit o radu pri vybere. Pozeral som viacere temy no nenasiel nic aktualne s podobnymi poziadavkami.
Pozorovacia vzdialenost 3m, takze min. 55". Mam staru plazmu a velmi ma rusi jej piskanie, velmi dlho drzi obraz, ked nieco nastavujem v menu a kedze u nas asi pojde dost casto, trochu mi vadi aj spotreba. Preto (hlavne to vypalovanie obrazu, niektore loga stanic su uz permanentne) by som chcel LCD. Rozpocet... rad by som, aby to nebolo viac ako 2k €, ak to bude naozaj opodstatnene, nieco by som mozno prilozil. Zvukova stranka ma v podstate nezaujima, pokial bude ARC fungovat. 3D je okrajova zalezitost, pre vyber nepodstatna.
Kedze sa na TV bude pozerat aj z uhlov, je moja preferencia IPS panel. Tymto som skoncil pri Panasonicu a LG. Viem, ze IPS ma horsiu ciernu, no neviem ci to je velmi dolezite. V uplnej tme TV nepozerame, casto sa pozera cez den. Panasonic TX-L55WT50E (moj kandidat, napriek par problemom) sa da teraz kupit pod 1600€, co mi uz nepride taka zla cena. LG 55LM960 je uz o dost drahsie a podla recenzii to tiez nie je ziadna vyhra.
Ako zdroj budu hlavne DVD, BluRay disky, nejake mkv stiahnute z netu (je to u nas legalne a platim za to pri kazdom zaznamovom zariadeni, dobre filmy si kupujem) a SkyLink s HD.
V podstate som po citani recenzii nadobudol dojem, ze sa neda kupit televizor ktory by bol dobry. Bud bzuci/blika, alebo nema ciernu, alebo nema pozorovacie uhly... To je to naozaj take zle? Som v podstate rozhodnuty ist zajtra pre ten Panasonic, povedzte mi prosim ak robim chybu. Ci myslite, ze sa este budu ceny znizovat? Dakujem.