Uz davnejsie som sledoval vyvoj "Quantum Dot" technologie a zda sa, ze ju pouzilo prave Sony.
plazma Panasonic
plazma Samsung
plazma LG
LCD Sony
LCD LG
LCD SHARP
LCD Hyundai
LCD Samsung
LCD Panasonic
LCD Philips
LCD Grundig
LCD Sencor
LCD Toshiba
LCD Changhong
LCD ECG
Uz davnejsie som sledoval vyvoj "Quantum Dot" technologie a zda sa, ze ju pouzilo prave Sony.
no pozrel som aj tie vylepsenia panasonic 2012 o vlakno nizsie a blika to furt a este mi z toho vyplyva, ze ak tu sony robili reportaz tou istou kamerou tak blika aj to nove LED sony ..... bohuzial
vcelku zaujímavé čítanie o tej Crystal LED Sony. Skôr by som vsadil na niečo takéto, ako na nejaké OLED atrapy...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...php?p=21467978
V prílohe pozorovacie uhly.
Naposledy upraveno uživatelem jarino1978: 11-01-2012 v 19:59
To zas bude LED vs OLED stejně jako byla PLASMA vs LCD. Každopádně ten prototyp vypadá zajímavě. Rád bych to viděl naživo. Snad na IFA 2012.
Otazka zni, o kolik bude pravy LED levnejsi nez OLED, pak to mozna bude mit smysl.
Len aby to neblikalo .....
To jsem si taky říkal když jsem před čtyřmi lety kupoval Panáka PZ85. No a teď prostě nemám důvod měnit. TV šlape pořád perfektně a jediné co bych zlepšil je úhlopříčka, což chci řešit projektorem na filmy. Ale když vidím, jakými bugy trpí současné TV, potom ani nemám chuť měnit. To ta moje je zlatá.
K cemu ty krasne promo RGB LED a OLED hracky, kdyz ani v roce 2012 neni dostatecny HD zdroj pro PDP a LCD TV. Kolik pak asi lidi v CR a SK ma kvalitni zdroj signalu?Znam mnoho lidi co maji doma placku za 30tis a divaji se na SD tak pak naco RGB LED a OLED? TV jsou ve slepe ulicce po strance obrazove kvality.
Kazdy se honi za funkcemi.
Já myslím, že dostatečný HD zdroje jsou a je pouze na lidech, jestli si je obstarají. Když si pořídím satelit, nebo kabelovku potom mám přístup k HD materiálu docela slušný. Blu-ray už je dnes za solidní ceny a na netu se HD válí tuny. Je to spíš o tom, že lidé se o to moc nezajímají a koukají na SD aniž by to bylo nutné - to je ale každého věc, jaké informace si zjistí.
Ještě jedna perlička - už jsem se setkal se spoustou lidí, kteří mají pouze příjem DVB-T mpeg2 a myslí si, že koukají na HD, protože přeci v televizi před začátkem pořadu říkali: program je vysílán v HD rozlišení.
Tak UPC má HD programů asi 13 nebo 14. Ovšem z toho těch sktečných HD (nikoli překopaných z SD) bude asi tak 5 až 7 (zahraniční kanály).nebo kabelovku potom mám přístup k HD materiálu docela slušný.
To u takové Deutschland Kabel (tady kousek za kopečkama) už jsme v jiném světě (ten Východ a Západ je tu od roku 1946 stále stejný)