Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Druhý televizor

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Mám kabelovou televizi a koupili jsme druhý televizor, který jsme připojili pomocí nějaké rozdvojky k tomu prvnímu (takže jde kabel ze zdi k rozdvojce k prvnímu televizoru a odtud pokračuje další kabel k druhému). Na obou televizích došlo k výraznému zhoršení obrazu (zrní to). Nevím, co s tím, poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od marklukes Zobrazit příspěvek
    Mám kabelovou televizi a koupili jsme druhý televizor, který jsme připojili pomocí [COLOR=red]nějaké rozdvojky[/COLOR] k tomu prvnímu (takže jde kabel ze zdi k rozdvojce k prvnímu televizoru a odtud pokračuje další kabel k druhému). Na obou televizích došlo k výraznému zhoršení obrazu (zrní to). Nevím, co s tím, poradíte?
    To sis odpověděl víceméně sám. Event. k tomu přičíst ještě mizerný kabel a amatérské zapojení konektorů, což bývá obvykle taky příčinou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Moc nechápu, jak jsem si odpověděl (rozdvojku mi doporučili v konzumu s televizema)...


    Uploaded with ImageShack.us
    Naposledy upraveno uživatelem marklukes: 02-01-2011 v 21:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Už jenom ta účastnická šňůra na vstupu do rozbočovače je humus, protože kromě útlumu jako prase má prakticky nulový stínění. A smysl toho rozbočovače (mimochodem úplný noname z Číny, byť aspoň v kovovým provedení), kde je F konektor redukovaný na IEC, taky moc nechápu - logičtější by bylo dát rozbočovač na F konektory přímo k účastnické zásuvce a vést sólo koaxiální kabely (ne prádelní šňůry!) do TV. Nebo aspoň rozbočovač na F konektory k první TV a kabeláž udělat celou novou a pořádně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    JSem laik, takže nepoznám, jestli kabel, co mi prodají v krámu je humus nebo ne, jestli má útlum nebo stínění. Můžu se zeptat, co je to F konektor a IEC?
    Šlo by nějak prosím pro úplného laika popsat, co dělat, aby to přestalo šumět? Pokud bych šel koupit nová kabel, tak bych stejně nevěděl co chtít´, abych nekoupil stejný šunt, jaký mám. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To, co je nahoře na obrázku s tou převlečnou matkou, je F konektor. To ostatní na obrázku jsou IEC konektory. V první fázi bych vyměnil ten kabel od zásuvky k rozbočovači - ovšem za klasický koax. typu Belden H125, na který si necháš někde v prodejně dát koncovky (celokovové nebo aspoň kvalitně stíněné). Pokud jde o ten rozbočovač, tak to už by bylo moc složitý vysvětlování jak ho nahradit za F provedení (když to nikdy nedělals). Možná by taky stálo za to, aby ten rozvod k druhé TV udělal někdo z kabelovky, kterou máš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Jo, zkusím ten nový kabel. Díky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    541

    prva a zasadna chyba je ta ze signal rozbocuje x-metrov od zasuvky v stene .to je podla mna ta najvacsia chyba..rozbocovac treba napichnut priamo do zasuvky ucastnickej
    -samozrejme to kovove cudo co sa tvari ako hybridny rozbocovac.tak nim urcite nie je...dalsia vec na vymenu...
    -a co sa tyka kablov...myslim ze nema doma plazmu za 100 tis a v druhej izbe dalsiu ...staci koax.bezny na montaz sat.
    -dalsia chyba je v tom prechode z F na iec..nechapem naco...dalsia kopa odporu..kup si koncovky za 3 sk klasicke a tie si napajkuj na ten koax..
    ta rada s fkami je asi zbytocna ked ma rozbocovac a aj iny asi nekupi-s iec koncovkami...naco prechody...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    jak píše Pitomec, několik metrů Beldenu (koax. kabel), kvalitní rozbočovač s Fkama, na ten Belden našroubovat (nalisovat) Fka, na druhé strany (u TV) dát IEC konektory (redukce)...

    problém taky samozřejmě může být v zásuvce a ve špatném signálu, takže zajít (zavolat) do kabelovky a případně si nechat přeměřit zásuvku nebo rovnou nechat udělat druhou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    503

    Pan asi mysli analogovou kabelovku,protoze u Dvb-C si myslim, ze je to skoro jedno,jestli je kvalitni koax a rozbocovac.Mluvim z vlastni zkusenosti,protoze kdybych tu dal fotku na muj provizorni a letity bastl(kdysi jsem to provizorne na zkousku zapojil vsim co jsem doma nasel a pak uz to zustalo),tak bych si asi od vas dost schytal.
    marklukes:Pokud prejdes na digitalni prijem(tva kabelovka ho nema,nebo spise TV nema Dvb-C tuner?)tak nemusis nic menit.U pozemniho Dvb-t bych to asi vymenil, ten je vice nachylnej na silu signalu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Moc jedno to není, protože sice nevidíš šum a event. nějaké rušení, ale zato se objevují výpadky, které činí obraz a zvuk nepoužitelným. A žes měl štěstí a ten signál "nějak prolezl", to buď jenom rád (on ten důvod může být i v tom, že analog se v kabelovce většinou šíří na nižších frekvencích než digitál, takže i všechny nekvalitní spoje apod. se projeví víc. Zase má signál menší útlum).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    503

    No sila signalu je vetsinou 100% a vypadky,ani nevim co to slovo znamena.Ja uz to chtel tolikrat dat doporadku,ale bohuzel(nebo spis bohudik) se ridim timhle"Co jede, do toho radsi nevrtat".
    P.S.Uroven bit.chyby vetsinou 0.Vic to neukazuje,slape to takze me vic ani nezajima. Je to primo v TV,set-top-box nemam.
    Naposledy upraveno uživatelem Karel129: 03-01-2011 v 15:21
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Síla signálu, navíc ukázaná na set-top-boxu, je celkem bezpředmětný údaj, protože se z toho nedozvíš ani chybovost a další věci. Ale hlavně, že to funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Nefunkční druhý HDMI výstup
    Od Splash v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-04-2011, 13:18
  2. Magio a druhy set top box
    Od pulec10200 v sekci DVB-C
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 18:15
  3. Druhý LNB k satelitnímu kompletu
    Od marcelko v sekci DVB-S
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 09:26
  4. Jak na neznámé druhy písma?
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 23:21
  5. Druhý HD v PC pro editaci videosouborů
    Od wendy v sekci Editace videa
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 10-12-2004, 13:23