Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Matrox MXO2 podporuje DNxHD !

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SmirickyT
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    380

    Matrox v prosinci oznámil novou verzi softwaru ke svým boxům MXO2 a nyní je možné (na Macu) nabírat video do DNxHD kodeku v quick time kontejneru .mov

    Takže nahrajete do DNxHD, přimontujete přes AMA a můžete editovat.

    Úplná integrace s Avidem to ještě není, protože není možné to MXO2 použit jako náhledovou kartu z Timeline (na to je třeba Mini), a co jsem četl na CreativeCow, je otázka jak se to popere s Timecodem, ale i tak je to super pokrok a osobně to vítám.

    Ostatně jak mám Avid rád, tak jsem nikdy jsem nebyl přiznivcem tří MXF souborů s divnejma jménama po natažení do aplikace. Jeden pro video, dva pro audio. Dodnes mám raději jeden File kterej přehrarju i bez střihový aplikace.

    Jako dalši krok tipuju verzi Media Composeru 5.5 nebo 6 kolem Dubna 2011, kdy to bude přimo podporovat ten Hardware.

    http://www.matrox.com/video/en/press..._2.1_shipping/
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SmirickyT
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    380

    Otázkou opět zůstává uplatní se ještě "nabírání"?
    Většina novejch kamer je "File based", čili souborová.
    Takže si člověk prostě stáhne soubor s videem do počítače, ať už jde o P2, SxS karty, RED Hdd, nebo video v AVCHD na SD kartě či Harddisku.

    Takže nám zůstává staré HDV kdy by to šlo nabírat z kamery jako je Canon G1 přes HD-SDI, nebo to to AVCHD, kdy by se to místo konverze ze souboru mohlo nabírat např. z NX5 taky přes HD-SDI do počítače do DNxHD/Prores/Cineform. Nebo z malý kamery HV30 přes HDMI.

    Pokuď to Avid povolí přimo v MC tak by to šel ještě použít na připojení HD-SDI monitoru na kritický barevný korekce, ale jinak.

    Je to vlastně v dnesšní dobé ješťě zapotřebí? Co myslíte?

    Docela by mé zajímal rozdíl mezi souborem AVCHD Sotwarově překodovaným do DNxHD/ProRes/Cineform, nebo jeho přímým nahráním z už komprimovaného zdroje v kameře přes výstup.

    Pavle ty jsi někde psal, že výsledky z G1 přes HD-SDI jsou přece jenom lepši než A1 přes Fireware.

    Jinak to MXO2 mini co na něj upozorňuješ umožňovalo jenom náhled z osy, nic víc. Teď to i uloži do souboru, ale vlastní aplikací Matrox Ventura. Nahrávat do Avidu z něj přimo furt nepude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    profi svet ide stale na HDCAM SR , takze naberacia karta ma zmysel .. profesionalny system nemoze byt bez toho ... ale filebased svet je samozrejme tiez velky okrub zaujemcov ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Výstup z G1 z HD-SDI je lepší, pokud ho nahraješ na nějaké externí nahrávátko v lepší kvalitě, než je HDV (pak ano).

    Co se týče mini02, tak je to fungující a dostupná HW především na náhled na barevné korekce, RT downkonverze do SD apod. Za ty prachy je to zlatý (nabírání je věc jiná, MC má AMA bin, takže tady je pro kartovky možnost rychlého zpracování bez nabírání, podle typu karet případně i bez kopírování).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SmirickyT
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    380

    Mě se zároveň líbí, že je tu multiplatformní FCP/Premiera/Avid. Ne jako Mojo DX, který je za desetkrát větši cenu jen k Avidu. Zvažuju to Mini a asi si ho pořídím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SmirickyT
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    380

    Dneska jsem se rozhodnul, že to Mini koupím. Asi bez Max. 800 dolarů uź je moc. 450 oukej. Raději vytížiím proceror, když už jsem za něj zaplatil.
    Někdy během přiśtího roku to pořiďim. Jediné že by Avid uvolnil novou vezri co spolupracuje s těma větśima MXO s SDI, tak bych koupil to vétši.

    Už mám dva 23 palcový monitoy jedno TN na Timelinu (mám tady v US) a jeden IPS na barvy (na to se mi práši v čechách). To bude zapojený do tohodle Matroxu.

    Dám sem védět až to budu mít. Vy to máte v Telce, dělal jsi s tím osobně, Pavle?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    V TV používáme větší udělátka, ale jeden známej to má doma a podle něj to pracuje ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-03-2012, 17:44
  2. HyperDeck SSD nahrava do DNxHD
    Od SmirickyT v sekci Videokamery
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-03-2012, 09:25
  3. karta Matrox RT.X2, podporuje i CS3?
    Od Johny Akbuk v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-03-2011, 13:12
  4. Avid DNxHD codec -Adobe Premiere Pro 2.0
    Od batthead v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 14:04
  5. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-07-2005, 14:35