DVD Architect - kapitoly
Prosím odborníky o radu,
ohledně kapitol v DVDA.
Nedokážu přijít na editaci resp. nastavení konce jednotlivých kapitol.
Přidání kapitol, nastavení začátků, editace tlačítek jednotlivých kapitol zatím "možná" zvládám, - až na ty konce.
Za případnou odpověď předem děkuji.
M.H.
ohledně kapitol v DVDA.
Nedokážu přijít na editaci resp. nastavení konce jednotlivých kapitol.
Přidání kapitol, nastavení začátků, editace tlačítek jednotlivých kapitol zatím "možná" zvládám, - až na ty konce.
Za případnou odpověď předem děkuji.
M.H.
[quote=StayMan by €RikŁ€]Hehe, ved konce su vlastne zaciatky tej dalsej :-E[/quote]
--------------------------------------------------------
No, na to jsem přišel, ale... sakra..., tak jinak.
V tomhle softu nemužu vytvořit kapitoly nezávisle na těch ostatních, pouze určitý části?
--------------------------------------------------------
No, na to jsem přišel, ale... sakra..., tak jinak.
V tomhle softu nemužu vytvořit kapitoly nezávisle na těch ostatních, pouze určitý části?
To jinak som uz nepochopil, kapitoly su tam ako kapitoly, bonusy su tam ako bonusy, film je ako film atd. ...tak ako na DVD.
čo na tom nechapeš ?
Vložíš film dvakrát naň poklepeš aby bol na celé okno , dolu na timeline
ti vyskočí filmový pás vybereš si konce kapitol - dáš vložiť značku M MMMMMM potm na tlačítko uložiť značky - tj. tá disketa s jednou hnedou vlajkou.
V štruktúre dvd obyčajne vľavo hore si prepni na úvodné menu tj. tam
kde máš film v okienku označ ho aby okolo neho bol ten rámik a pravým tlačidlom myši daj pripoiť menu výber scény tj. zelený krížik no a program
ti automaticky vygeneruje ďalšie okno zo submenu kde budeš mať výber scén poňatno ?
Kua toľko som už dlho nepísal :-D
Vložíš film dvakrát naň poklepeš aby bol na celé okno , dolu na timeline
ti vyskočí filmový pás vybereš si konce kapitol - dáš vložiť značku M MMMMMM potm na tlačítko uložiť značky - tj. tá disketa s jednou hnedou vlajkou.
V štruktúre dvd obyčajne vľavo hore si prepni na úvodné menu tj. tam
kde máš film v okienku označ ho aby okolo neho bol ten rámik a pravým tlačidlom myši daj pripoiť menu výber scény tj. zelený krížik no a program
ti automaticky vygeneruje ďalšie okno zo submenu kde budeš mať výber scén poňatno ?
Kua toľko som už dlho nepísal :-D
mike_h - mozna, ze mas na mysli toto: vytvorit z jednoho filmu vice verzi (nebo useku) a aby kapitoly v tech verzich byly unikatni, jine, udelas to tak , ze nactes ten film 2x (nebo vicekrat) z exploreru pod stejnym nazvem, u kazde verze vytvoris kapitoly jak chces a das das link do menu
[quote=ai]mike_h - mozna, ze mas na mysli toto: vytvorit z jednoho filmu vice verzi (nebo useku) a aby kapitoly v tech verzich byly unikatni, jine, udelas to tak , ze nactes ten film 2x (nebo vicekrat) z exploreru pod stejnym nazvem, u kazde verze vytvoris kapitoly jak chces a das das link do menu[/quote]
Perfektně jsi mě pochopil,
tohle jsem přesně potřeboval slyšet (si přečíst).
Tušil jsem, že budu muset trochu experimentovat s hlavním filmem, ale myslel jsem si, že výše popisovaný problém vyřeším (konkrétnější, lepší,....) editací jednotlivých kapitol.
....takže dík moc
Perfektně jsi mě pochopil,
tohle jsem přesně potřeboval slyšet (si přečíst).
Tušil jsem, že budu muset trochu experimentovat s hlavním filmem, ale myslel jsem si, že výše popisovaný problém vyřeším (konkrétnější, lepší,....) editací jednotlivých kapitol.
....takže dík moc
No ked to chces mat ako samostatne sceny (fiktivne), teda predovsetkym ze mozes dokonale zadavat navigaciu, tak je to tak asi lepsie, kopirovat a pomocou tych bodov IN (=zaciatok) a OUT (=koniec) oznacit tu scenu ako kapitolu, inak stacia tie kapitoly si vytvorit jednoducho pomocou "M". :-)
Možná, že je odpověď skrytá někde ve fóru, ale nekamenujte mě, že se znovu ptám, začínám s DVD Architectem:
Video z kamery si nastříhám pomocí Vegasu po kapitolách (jinak se člověk v tom chaosu na timeline nevyzná) a vyrendruji jako samostatné mpegy. Když je pak chci použít jako kapitoly na DVD, musím tedy ty samostatné mpegy spojit (TMPGENC?) v jeden velký film a v něm znovu označit kapitoly? Nebo existuje elegantnější postup?
Video z kamery si nastříhám pomocí Vegasu po kapitolách (jinak se člověk v tom chaosu na timeline nevyzná) a vyrendruji jako samostatné mpegy. Když je pak chci použít jako kapitoly na DVD, musím tedy ty samostatné mpegy spojit (TMPGENC?) v jeden velký film a v něm znovu označit kapitoly? Nebo existuje elegantnější postup?
Jenomže já nechci mít celý film v jednom projektu Vegasu, protože toho je hodně a nevyznal bych se v tom. Ledaže bych udělal další projekt, do kterého bych naskládal výsledné mpegy, označil si kapitoly a vyrendroval jako jeden film. Pokud dodržím parametry videa, tak nepřijdu o kvalitu. Tak jsi to myslel?
Co mas ako zdroj? AVI ci MPEG? Inak je v podstate jedno, ci to nasukas do Architecta ako sceny (neznasam take DVD :(( ), alebo ako jeden suvisly zaznam s kapitolami, ale nevidim dovod, preco by si nemal prehlad, ked este navyse si tie jednotlive sceny tym "M" aj nazves este vo Vegase... \/
Já si taky raději nějaký vlastní dokumen, když už tedy někdo mermomocí che po mě DVDvideo kompatibilní... a ocení to, nařežu v AVI ve VD na jednotlivý scény, např:
1.úvod.avi
2.akce.avi
3.pád.avi
4.vylití piva.avi
5.závěr.avi
Tyto zeditované (jen vystříhávám ve VD nbeze ztráty kvality) avi soubory pak chytnu myšou a doslova hodím do mého SONIC MyDVD authoringového softu a už tam sami naskáčou i butony s těmito názvy! :-D Poopravím, dám pozadí (best je černé nebo se svým logem třeba, žádnej barevnej cirkus..., eventuelně hudba, zaškrtnu play all a make DVD! :-D A du na pivo :BB:
1.úvod.avi
2.akce.avi
3.pád.avi
4.vylití piva.avi
5.závěr.avi
Tyto zeditované (jen vystříhávám ve VD nbeze ztráty kvality) avi soubory pak chytnu myšou a doslova hodím do mého SONIC MyDVD authoringového softu a už tam sami naskáčou i butony s těmito názvy! :-D Poopravím, dám pozadí (best je černé nebo se svým logem třeba, žádnej barevnej cirkus..., eventuelně hudba, zaškrtnu play all a make DVD! :-D A du na pivo :BB:
Mám to v mpeg2 MainConcept, ale není problém rendrovat do DV AVI (až na místo na disku). Problém je v tom, že bych chtěl spojit dvě věci: odděleně editovat kapitoly ve Vegasu a na DVD mít možnost spustit celý film i jednotlivé kapitoly. Když jsem to udělal z několika samostatných souborů, tak mi nefungují tlačítka >> a << pro přesun na vedlejší kapitolu (protože každá je v jiném souboru). Možná vyzkouším ten Sonic, jestli s tím nedokáže něco udělat.
ODSakEda
A ku comu je to dobre? :-?
camel59
To si si potom spatne porobil commandy, co ma robit architect po skonceni/zacati tej sceny.. Inak funguje vsetko v Architecte, az na zopar nepodstatnych drobnosti, navyse vysie som pisal, ako dostanes "kapitoly" ako sceny z jedneho jedineho suboru. :-)
A ku comu je to dobre? :-?
camel59
To si si potom spatne porobil commandy, co ma robit architect po skonceni/zacati tej sceny.. Inak funguje vsetko v Architecte, az na zopar nepodstatnych drobnosti, navyse vysie som pisal, ako dostanes "kapitoly" ako sceny z jedneho jedineho suboru. :-)
Commandy mám dobře, ale PowerDVD to asi špatně chápe a nesprávně interpretuje tlačítka Next a Previous (na rozdíl od DVD). Povedlo se mi to v Architectu dát jakžtakž do kupy, ale i tak to není příliš dobré, protože:
- kapitoly se číslují jen v rámci souboru, takže na displeji je stále kapitola 1
- nezobrazuje se správně čas kapitoly a filmu
- při přechodu na nový soubor cosi uteče a začne se přehrávat až pár sekund od začátku klipu, což v případě hudby působí rušivě.
Jsou to drobnosti, ale raději to spojím do jednoho souboru a udělám z toho jeden film. Takže poslední dotaz, jak to spojit? Ubere mi Vegas na kvalitě, když do něj mrsknu několik mpegů, označím kapitoly a zrendruji je dohromady (se stejnými parametry projektu)? Nebo použít na sloučení jiný program a kapitoly si udělat v Architectu?
- kapitoly se číslují jen v rámci souboru, takže na displeji je stále kapitola 1
- nezobrazuje se správně čas kapitoly a filmu
- při přechodu na nový soubor cosi uteče a začne se přehrávat až pár sekund od začátku klipu, což v případě hudby působí rušivě.
Jsou to drobnosti, ale raději to spojím do jednoho souboru a udělám z toho jeden film. Takže poslední dotaz, jak to spojit? Ubere mi Vegas na kvalitě, když do něj mrsknu několik mpegů, označím kapitoly a zrendruji je dohromady (se stejnými parametry projektu)? Nebo použít na sloučení jiný program a kapitoly si udělat v Architectu?
StayMan - No nevis nahodou jak nastavit akci pri vyskoku z filmu? Aby se automaticky nespoustelo menu...
camel59
Ak to vie, trebars...
Fantas!
A ako to chces? Kde ma teda skocit (a pri akej funkcii na DO), ked nie do menu? Vsetko sa da nastavit v pravom okne...
Ak to vie, trebars...
Fantas!
A ako to chces? Kde ma teda skocit (a pri akej funkcii na DO), ked nie do menu? Vsetko sa da nastavit v pravom okne...
Stayman - Pokud me hraje film a dam vyskocit do menu,tak aby doslo ke spusteni ne menu, ze ktereho byl pusteny, ale do treba menu2...
Ale to asi nepujde... :-((
Ale to asi nepujde... :-((
V zalozke "Remote button" -> "Destination" vyberies menu a este ked zadas "Destination Button" tak tam ostane oznacene tlacitko...
[quote=StayMan by €RikŁ€]V zalozke "Remote button" -> "Destination" vyberies menu a este ked zadas "Destination Button" tak tam ostane oznacene tlacitko...[/quote]
Je to možný? Zrovna s tímhle jsem se o víkendu trápil, jak udělat, aby při výskoku z určitého klipu do menu, bylo vyselektováno tlačítko tohoto klipu (a ne prvního v pořadí). Nepodařilo se mi to :-( Přitom kdybych mrknul do fóra, už to tu bylo. :((
... promiňte můj výlev ...
Je to možný? Zrovna s tímhle jsem se o víkendu trápil, jak udělat, aby při výskoku z určitého klipu do menu, bylo vyselektováno tlačítko tohoto klipu (a ne prvního v pořadí). Nepodařilo se mi to :-( Přitom kdybych mrknul do fóra, už to tu bylo. :((
... promiňte můj výlev ...
Tak jsem si myslím dostatečně pohrál s Architectem, abych zjistil, co umožňuje a co ne (respektive. co umožňuje formát DVD). A rozhodl jsem se takto:
1) každou kapitolu filmu mám ve zvláštním projektu Vegasu, který vyrendruji do AVI DV
2) výsledné AVI spojím do jednoho velkého souboru
3) tento AVI vložím do Architecta, nadělám kapitoly a nechám vyrobit DVD.
Takto mi budou dobře fungovat kapitoly se všemi informacemi na stolním plejeru.
Mám jen dotaz ke kroku 2), čím spojit AVI? Ve Vegasu to jde v pohodě, navíc si už tam mohu nadefinovat kapitoly, ale nedochází ke ztrátě informace při druhém renderingu? (vypadá to že ne, běží to velice rychle a výsledné video vypadá dobře). Jinak některé joinery formát DV z Vegasu nějak neznají.
1) každou kapitolu filmu mám ve zvláštním projektu Vegasu, který vyrendruji do AVI DV
2) výsledné AVI spojím do jednoho velkého souboru
3) tento AVI vložím do Architecta, nadělám kapitoly a nechám vyrobit DVD.
Takto mi budou dobře fungovat kapitoly se všemi informacemi na stolním plejeru.
Mám jen dotaz ke kroku 2), čím spojit AVI? Ve Vegasu to jde v pohodě, navíc si už tam mohu nadefinovat kapitoly, ale nedochází ke ztrátě informace při druhém renderingu? (vypadá to že ne, běží to velice rychle a výsledné video vypadá dobře). Jinak některé joinery formát DV z Vegasu nějak neznají.
Ak je to AVI ako DV, tak bez rekompresie ( v nahladovom okne pri renderingu by nemalo sa zobrazit nič = ciernocierna tma :-D )