Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

DVD Architect - kapitoly

mike_h (4)|26.2.2005 22:30
Prosím odborníky o radu,
ohledně kapitol v DVDA.
Nedokážu přijít na editaci resp. nastavení konce jednotlivých kapitol.
Přidání kapitol, nastavení začátků, editace tlačítek jednotlivých kapitol zatím "možná" zvládám, - až na ty konce.
Za případnou odpověď předem děkuji.
M.H.
stayman (12393)|26.2.2005 23:14
Hehe, ved konce su vlastne zaciatky tej dalsej :-E
mike_h (4)|26.2.2005 23:25
[quote=StayMan by €RikŁ€]Hehe, ved konce su vlastne zaciatky tej dalsej :-E[/quote]
--------------------------------------------------------
No, na to jsem přišel, ale... sakra..., tak jinak.
V tomhle softu nemužu vytvořit kapitoly nezávisle na těch ostatních, pouze určitý části?
stayman (12393)|26.2.2005 23:28
To jinak som uz nepochopil, kapitoly su tam ako kapitoly, bonusy su tam ako bonusy, film je ako film atd. ...tak ako na DVD.
Jano (592)|26.2.2005 23:38
čo na tom nechapeš ?
Vložíš film dvakrát naň poklepeš aby bol na celé okno , dolu na timeline
ti vyskočí filmový pás vybereš si konce kapitol - dáš vložiť značku M MMMMMM potm na tlačítko uložiť značky - tj. tá disketa s jednou hnedou vlajkou.
V štruktúre dvd obyčajne vľavo hore si prepni na úvodné menu tj. tam
kde máš film v okienku označ ho aby okolo neho bol ten rámik a pravým tlačidlom myši daj pripoiť menu výber scény tj. zelený krížik no a program
ti automaticky vygeneruje ďalšie okno zo submenu kde budeš mať výber scén poňatno ?
Kua toľko som už dlho nepísal :-D
mike_h (4)|26.2.2005 23:49
Jasně, blbě jsem se zeptal -omlouvám se.
Je mi to jasný -přesně jak píšete-.
Ještě jednu dík.
ai (2993)|27.2.2005 01:58
mike_h - mozna, ze mas na mysli toto: vytvorit z jednoho filmu vice verzi (nebo useku) a aby kapitoly v tech verzich byly unikatni, jine, udelas to tak , ze nactes ten film 2x (nebo vicekrat) z exploreru pod stejnym nazvem, u kazde verze vytvoris kapitoly jak chces a das das link do menu
mike_h (4)|27.2.2005 07:14
[quote=ai]mike_h - mozna, ze mas na mysli toto: vytvorit z jednoho filmu vice verzi (nebo useku) a aby kapitoly v tech verzich byly unikatni, jine, udelas to tak , ze nactes ten film 2x (nebo vicekrat) z exploreru pod stejnym nazvem, u kazde verze vytvoris kapitoly jak chces a das das link do menu[/quote]
Perfektně jsi mě pochopil,
tohle jsem přesně potřeboval slyšet (si přečíst).
Tušil jsem, že budu muset trochu experimentovat s hlavním filmem, ale myslel jsem si, že výše popisovaný problém vyřeším (konkrétnější, lepší,....) editací jednotlivých kapitol.
....takže dík moc
stayman (12393)|27.2.2005 12:55
No ked to chces mat ako samostatne sceny (fiktivne), teda predovsetkym ze mozes dokonale zadavat navigaciu, tak je to tak asi lepsie, kopirovat a pomocou tych bodov IN (=zaciatok) a OUT (=koniec) oznacit tu scenu ako kapitolu, inak stacia tie kapitoly si vytvorit jednoducho pomocou "M". :-)
camel59 (49)|6.4.2005 12:48
Možná, že je odpověď skrytá někde ve fóru, ale nekamenujte mě, že se znovu ptám, začínám s DVD Architectem:

Video z kamery si nastříhám pomocí Vegasu po kapitolách (jinak se člověk v tom chaosu na timeline nevyzná) a vyrendruji jako samostatné mpegy. Když je pak chci použít jako kapitoly na DVD, musím tedy ty samostatné mpegy spojit (TMPGENC?) v jeden velký film a v něm znovu označit kapitoly? Nebo existuje elegantnější postup?
stayman (12393)|6.4.2005 12:59
Vo Vegase si uz porob kapitoly (oznac "M") a vyrenderuj to ako cely mpeg !!!
camel59 (49)|6.4.2005 13:15
Jenomže já nechci mít celý film v jednom projektu Vegasu, protože toho je hodně a nevyznal bych se v tom. Ledaže bych udělal další projekt, do kterého bych naskládal výsledné mpegy, označil si kapitoly a vyrendroval jako jeden film. Pokud dodržím parametry videa, tak nepřijdu o kvalitu. Tak jsi to myslel?
stayman (12393)|6.4.2005 15:40
Co mas ako zdroj? AVI ci MPEG? Inak je v podstate jedno, ci to nasukas do Architecta ako sceny (neznasam take DVD :(( ), alebo ako jeden suvisly zaznam s kapitolami, ale nevidim dovod, preco by si nemal prehlad, ked este navyse si tie jednotlive sceny tym "M" aj nazves este vo Vegase... \/
ODSakEda (2278)|6.4.2005 16:07
Já si taky raději nějaký vlastní dokumen, když už tedy někdo mermomocí che po mě DVDvideo kompatibilní... a ocení to, nařežu v AVI ve VD na jednotlivý scény, např:
1.úvod.avi
2.akce.avi
3.pád.avi
4.vylití piva.avi
5.závěr.avi

Tyto zeditované (jen vystříhávám ve VD nbeze ztráty kvality) avi soubory pak chytnu myšou a doslova hodím do mého SONIC MyDVD authoringového softu a už tam sami naskáčou i butony s těmito názvy! :-D Poopravím, dám pozadí (best je černé nebo se svým logem třeba, žádnej barevnej cirkus..., eventuelně hudba, zaškrtnu play all a make DVD! :-D A du na pivo :BB:
camel59 (49)|6.4.2005 16:54
Mám to v mpeg2 MainConcept, ale není problém rendrovat do DV AVI (až na místo na disku). Problém je v tom, že bych chtěl spojit dvě věci: odděleně editovat kapitoly ve Vegasu a na DVD mít možnost spustit celý film i jednotlivé kapitoly. Když jsem to udělal z několika samostatných souborů, tak mi nefungují tlačítka >> a << pro přesun na vedlejší kapitolu (protože každá je v jiném souboru). Možná vyzkouším ten Sonic, jestli s tím nedokáže něco udělat.
stayman (12393)|6.4.2005 19:28
ODSakEda
A ku comu je to dobre? :-?

camel59
To si si potom spatne porobil commandy, co ma robit architect po skonceni/zacati tej sceny.. Inak funguje vsetko v Architecte, az na zopar nepodstatnych drobnosti, navyse vysie som pisal, ako dostanes "kapitoly" ako sceny z jedneho jedineho suboru. :-)
camel59 (49)|8.4.2005 09:13
Commandy mám dobře, ale PowerDVD to asi špatně chápe a nesprávně interpretuje tlačítka Next a Previous (na rozdíl od DVD). Povedlo se mi to v Architectu dát jakžtakž do kupy, ale i tak to není příliš dobré, protože:

- kapitoly se číslují jen v rámci souboru, takže na displeji je stále kapitola 1
- nezobrazuje se správně čas kapitoly a filmu
- při přechodu na nový soubor cosi uteče a začne se přehrávat až pár sekund od začátku klipu, což v případě hudby působí rušivě.

Jsou to drobnosti, ale raději to spojím do jednoho souboru a udělám z toho jeden film. Takže poslední dotaz, jak to spojit? Ubere mi Vegas na kvalitě, když do něj mrsknu několik mpegů, označím kapitoly a zrendruji je dohromady (se stejnými parametry projektu)? Nebo použít na sloučení jiný program a kapitoly si udělat v Architectu?
stayman (12393)|8.4.2005 09:30
[quote=camel59]použít na sloučení jiný program a kapitoly si udělat v Architectu[/quote]
camel59 (49)|8.4.2005 10:03
Dík, a co doporučuješ? TMPGEnc?
Fantas! (3016)|8.4.2005 11:20
StayMan - No nevis nahodou jak nastavit akci pri vyskoku z filmu? Aby se automaticky nespoustelo menu...
stayman (12393)|8.4.2005 15:50
camel59
Ak to vie, trebars...

Fantas!
A ako to chces? Kde ma teda skocit (a pri akej funkcii na DO), ked nie do menu? Vsetko sa da nastavit v pravom okne...
Fantas! (3016)|8.4.2005 16:03
Stayman - Pokud me hraje film a dam vyskocit do menu,tak aby doslo ke spusteni ne menu, ze ktereho byl pusteny, ale do treba menu2...
Ale to asi nepujde... :-((
stayman (12393)|8.4.2005 16:15
V zalozke "Remote button" -> "Destination" vyberies menu a este ked zadas "Destination Button" tak tam ostane oznacene tlacitko...
Saxel (2279)|11.4.2005 09:25
[quote=StayMan by €RikŁ€]V zalozke "Remote button" -> "Destination" vyberies menu a este ked zadas "Destination Button" tak tam ostane oznacene tlacitko...[/quote]
Je to možný? Zrovna s tímhle jsem se o víkendu trápil, jak udělat, aby při výskoku z určitého klipu do menu, bylo vyselektováno tlačítko tohoto klipu (a ne prvního v pořadí). Nepodařilo se mi to :-( Přitom kdybych mrknul do fóra, už to tu bylo. :((
... promiňte můj výlev ...
stayman (12393)|11.4.2005 11:18
Mozem ti dat aj na mna ICQ.. :-D
Fantas! (3016)|11.4.2005 11:35
To StayMan - sem snad slepy, nebo co...No jo menu sem si vuuul nerozklikl... :-!!! ._Diiiik!
camel59 (49)|14.4.2005 10:41
Tak jsem si myslím dostatečně pohrál s Architectem, abych zjistil, co umožňuje a co ne (respektive. co umožňuje formát DVD). A rozhodl jsem se takto:

1) každou kapitolu filmu mám ve zvláštním projektu Vegasu, který vyrendruji do AVI DV
2) výsledné AVI spojím do jednoho velkého souboru
3) tento AVI vložím do Architecta, nadělám kapitoly a nechám vyrobit DVD.

Takto mi budou dobře fungovat kapitoly se všemi informacemi na stolním plejeru.

Mám jen dotaz ke kroku 2), čím spojit AVI? Ve Vegasu to jde v pohodě, navíc si už tam mohu nadefinovat kapitoly, ale nedochází ke ztrátě informace při druhém renderingu? (vypadá to že ne, běží to velice rychle a výsledné video vypadá dobře). Jinak některé joinery formát DV z Vegasu nějak neznají.
stayman (12393)|14.4.2005 10:46
Ak je to AVI ako DV, tak bez rekompresie ( v nahladovom okne pri renderingu by nemalo sa zobrazit nič = ciernocierna tma :-D )
camel59 (49)|14.4.2005 10:55
StayMan
Máš pravdu, je tam Pitch Black :-) . Toho jsem si vůbec nevšimnul. Dík za radu, máš u mně jedno virtuální pivo. :BB:
stayman (12393)|14.4.2005 11:08
To sa ale ozeriem :-D