Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Mpeg2 a timestamps

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1

    Zdravim. Mam stazene dva videoklipy a pri prehravani se mi obraz vzdy ve stejnych mistech trha - zkousel jsem to prehravat na ruznych prehravacich, kazdy si s tim poradil trochu jinak, ale to trhani tam porad je.
    Nakonec jsem je vyzkousel otevrit VirtualdubemMOD. Ten video otevrel, ale vypsal mi varovani ze:
    MPEG: Anachronistic or discontinous timestamp found in videostream 0 at byte position "blabla" (may indicate improper join)

    Pri prehravani ve VirtualDubu uz video NEtrhalo. Coz je super, ale potreboval bych ty falesny znacky nejak z toho videa odstranit - nejlepe bez rekomprese. Nenapada nekoho jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9

    Otestuj v mpeg2-vcr funkci MPEG GOP Fixer.
    http://www.womble.com/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele amonre
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    33

    Ahoj,
    narazil jsem ted na podobny problem. Pomohl ti to ten programek vyresit? Ted jsem si ho stahnul ale zatim cekam, zda mi prijde nejaky registracni klic, nebo tak neco.
    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ..střihat na klíčovém snímku!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele amonre
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    33

    Ja ani tak nemyslel ten problem s trhanim, jako tu varovnou hlasku ve virtualdubmodu: MPEG: Anachronistic or discontinous timestamp found in videostream 0 at byte position "blabla" (may indicate improper join)

    Nekde na anglickem foru jsem nasel navod, ze mam vymazat uvedene snimky, coz je sice fajn, ale pokud jich je 10, tak se mi do toho rucne nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak si to na zkoušku udělej několikrát a různě - uvidíš, co mu bude "chutnat" -- Mpeg2Cut...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    amonre
    Nekde na anglickem foru jsem nasel navod, ze mam vymazat uvedene snimky, coz je sice fajn, ale pokud jich je 10, tak se mi do toho rucne nechce.
    Nemohl by jsi sem hodit link?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele amonre
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    33

    Paris
    Nemohl by jsi sem hodit link?
    Bohuzel jsem tenkrat prosel tech konferenci strasny mraky a opravdu neni v mysch silach to znovu najit. Resi to ale ProjektX, nebo PVAStrumento (trivialnejsi), ktery zaznam opravi tj. rozdeli zvukovou a obrazovou stopu a provedou synchronizaci. Kdyz pak soubor nactu do Virtual Dubu, je vse v poradku. Chybova hlaska se uz nevyskytuje ani u zvuku, ani u obrazu a vse je synchronni. Jediny problem je se synchronem, kdyz zvuk komprimuju VBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Použil bych tohle vlákno... zas mi virtualdubMOD hodil oblíbenou hlášku o Anachronistic or discontinuous timestamp při natažení mpegu z televize. Obvykle to dělá když je chybka v nahraném mpegu, třeba kvůli krátkému výpadek signálu (pár kostiček, zachrčení, škubnutí obrazu a jede se dál). Což o to, klidně bych těch pár framů vymazal, ale jak podle "byte position 66598861, from 13627531 to 13890841" najdu dotyčné místo? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    GSpot - a hledej "brouku". BTW, to číslo "od-do" jsou čísla Frames, to jako nápověda. A máš to tam graficky znázorněné, stačí jen scrollovat...
    https://www.tvfreak.cz/forum/attachm...1&d=1170841186
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-01-2009 v 07:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    GSpot - a hledej "brouku". BTW, to číslo "od-do" jsou čísla Frames, to jako nápověda. A máš to tam graficky znázorněné, stačí jen scrollovat...
    https://www.tvfreak.cz/forum/attachm...1&d=1170841186
    Díky, GSpot pár chyb ukázal, ale chyba bude ještě někde jinde. Pozice které ukázal GSpot se jeví jako OK. Zato na začátku jsem našel místo kde chybí kousek zvuku v reklamě, v mpegu to pak pokračuje v pořádku, ale při převodu do avi se zvuk o cca 2 s posune. V tom místě přitom GSpot žádnou chybu nehlásí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Bodejť by ne, když mu tam chybí "interleave audio" informace - navíc když to dál przníš do AVI... To jako k čemu?? Na strašení dětí? Nech "as is", prostříhat, uložit.
    Ovšem původní dotaz zněl na Timestamps. Tak si to nejprve pořádně sestříhej, nikoli ve VDM (VirtualDubMod aka VenericDiseaseManiac), ale ve Womble MVW - výsledek demuxovaný prožeň ReStreamem (přeuložit s vynulováním Timestamps GOPů a zrušením Sequence EndCodů). Teprve potom se s tím dá něco dělat, má-li to být ke koukání. A na jednoduchý Mux a DVD-authoring ti stačí IfoEdit zdarma.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-01-2009 v 19:28
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    nj, já vim, je to zhůvěřilost. ale zabírá mi to moc místa. nehodlám tomu věnovat tolik péče, za to záznam z TV nestojí. oseknul jsem původní mpeg bez rekomprese a pak převedl už bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...ale i tak tam máš porád ten původní zmetek (timestamp) furt. Když něco dělám, tak pořádně - taky pracujuji s TVzdroji, ovšem nikoli CZE - a jen to, co stojí za UCHOVÁNÍ, jinak je to ztráta času a jak už tady nesčíslněkrát připomínal Pitomec (kde je mu konec?) - na to co chceš pořiď DVD-rekorder - nahrát, zkouknout, smazat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. v com editovat(hd-mpeg2) a ukladat do HD-MPEG2 ?
    Od sojer27 v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 08-01-2007, 12:24
  2. MPEG2 + Avi
    Od pee.tr v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-01-2006, 10:29
  3. Mpeg2 z DVD
    Od ahc v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2006, 14:02
  4. ako spraviť z MOV -> MPEG2 (mpeg2+wav)
    Od axel v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-03-2005, 20:12
  5. Mpeg2 s DVB
    Od jany v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-11-2004, 21:01