Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: prevod Hi8 do digitalneho formatu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    Potreboval by som poradit aka je najrozumnejsia cesta previest stare zaznami na paskach Hi8 z kamery do digitalneho formatu.
    to znamena:
    - aky minimalny hardware na to treba
    - cez aky software je to najlepsie robit.
    - do akeho formatu to previest

    vdaka za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    nějakou Digi8 kameru, která zvládne přehrát i Hi8

    nebo Hi8 kameru + digikameru (digirekordér) s video vstupy

    SW - střihový (Pinnacle, Vegas, Premiera...), na stahovaní do PC program WinDV

    formát? záleží na co to člověk chce, pokud "vytvořit" archív, tak převod např. na miniDV pásky, jinak na disk DV AVI nebo mpeg2
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    nějakou Digi8 kameru, která zvládne přehrát i Hi8

    nebo Hi8 kameru + digikameru (digirekordér) s video vstupy

    SW - střihový (Pinnacle, Vegas, Premiera...), na stahovaní do PC program WinDV

    formát? záleží na co to člověk chce, pokud "vytvořit" archív, tak převod např. na miniDV pásky, jinak na disk DV AVI nebo mpeg2
    ok dolezite je pre mna dostat z pasok Hi8 ten analog na HDD do pc ... potom to uz spracujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    nasiel som hw prevodnik od pinnacle - PINNACLE Dazzle Video Creator Platinum ... uvadzaju, ze by mal byt uplne idealny na to co potrebujem. Mate niekto s tym skusenost ? Oplati sa to ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Kvalita toho převodníku určitě nebude dosahovat kvalit třeba Canopusu ADVC-1394 nebo té D8 kamery s možností reprodukce Hi8/Video8 nahrávek a navíc USB propojení moc důvěry taky nebudí. Stejně jako nízká cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Kvalita toho převodníku určitě nebude dosahovat kvalit třeba Canopusu ADVC-1394 nebo té D8 kamery s možností reprodukce Hi8/Video8 nahrávek a navíc USB propojení moc důvěry taky nebudí. Stejně jako nízká cena.
    no to asi nie to je pravda ale ta cena je tiez inde. Ja to potrebujem jednorazovo.
    Hmm mozno by bola cesta kupit digitalnu kameru co ma analogovy vstup .. netusim ci nieco take existuje ale nejaka kamera by mohla mat prevodnik v sebe a asi bude kvalitnejsi ako ten pinnacle_ Alebo mozno aj tie dvd recordery maju .. idem pozriet .. Je toto cesta ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Kamera s analogovým vstupem už asi moc běžná nebude. Každopádně pokud to máš jednorázově, tak je možná lepší si to nechat od někoho udělat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Citace Původně odesláno od leko Zobrazit příspěvek
    Alebo mozno aj tie dvd recordery maju .. idem pozriet .. Je toto cesta ?
    Ja som pouzival DVD Recorder na vytvorenie DVD (neplanujem editaciu v PC) z MiniDV kamery a pripojenie bolo cez FireWire. Otazka znie ako jednoducho sa z takehoto DVD da exportovat MPEG aby sa to dalo editovat. Zozen si znameho co ma DVD Recorder a snad ti to jednorazovo nahra a mozes sa s tym potom pohrat. V kazdom pripade daj vediet vysledok ked to co si vyberies ti umozni editovat to uspesne v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Ja som pouzival DVD Recorder na vytvorenie DVD (neplanujem editaciu v PC) z MiniDV kamery a pripojenie bolo cez FireWire. Otazka znie ako jednoducho sa z takehoto DVD da exportovat MPEG aby sa to dalo editovat. Zozen si znameho co ma DVD Recorder a snad ti to jednorazovo nahra a mozes sa s tym potom pohrat. V kazdom pripade daj vediet vysledok ked to co si vyberies ti umozni editovat to uspesne v PC.
    Člověče, zamyslel jsi se nad tím, co jsi napsal? Já ti tedy nerozumím. Jestli za A) něco přes ten FireWire vstup načtu, tak to musí být nějakým enkoderem a za určitého nastavení zaznamenáno. Poté následuje B), kdy už tam něco mám a nemusím nic exportovat, ale zpracovávat. Každý podle své chuti.

    Já tedy mám i1394/Firewire i na PC, tak nepotřebuji ten rekorder se standardizovanými nastaveními pro zápis, ale stejně... Brzdi.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 13-12-2010 v 07:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    tak já když něco potřebuju z analogu do digit. (a není to Hi8 na to mám Digi8 kameru), tak používám Sony DSR-11, má analogové vstupy (cinch,svideo) a firewire...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    tak já když něco potřebuju z analogu do digit. (a není to Hi8 na to mám Digi8 kameru), tak používám Sony DSR-11, má analogové vstupy (cinch,svideo) a firewire...
    hmm takze podal toho co napisal tak staci mat Digi8 kameru a ona ma digitalny vystup ? Takze prehra hi8 pasku analogovu a ma v sebe prevodnik a na vystup pusta video v digitalnom formate ? V akom ? Taka kamera sa v dnesnej dobe da v celku lacno zohnat urcite lacnejsie ako vacsina tu navrhovanych rieseni. Dokaze to kazda digi8 kamera ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Člověče, zamyslel jsi se nad tím, co jsi napsal? Já ti tedy nerozumím. Jestli za A) něco přes ten FireWire vstup něco načtu, tak to musí být nějakým enkoderem a za určitého nastavení zaznamenáno. Poté následuje B), kdy už tam něco mám a nemusím nic exportovat, ale zpracovávat. Každý podle své chuti.

    Já tedy mám i1394/Firewire i na PC, tak nepotřebuji ten rekorder se standardizovanými nastaveními pro zápis, ale stejně... Brzdi.
    Ja som sa zamyslel... len tebe asi niekto stupil na otlak a zabudol si citat.... Comu nerozumies ?

    A) encoder je v DVD Recorder a ten ma svoje nastavenia (napriklad SLP, EP, XP, XP+ atd)

    B) ked uz to mas na DVD tak na editaciu potrebujes vyexportovat (vymen si sem slovo co mas najradsej aj budem pouzivat toto) z DVD formatu MPEG stream ktory dokaze nejaky soft spracovat...

    este nieco potrebujes vysvetlit ci uz si pochopil aj ty ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od panasonic650 Zobrazit příspěvek
    Ja som sa zamyslel... len tebe asi niekto stupil na otlak a zabudol si citat.... Comu nerozumies ?

    A) encoder je v DVD Recorder a ten ma svoje nastavenia (napriklad SLP, EP, XP, XP+ atd)

    B) ked uz to mas na DVD tak na editaciu potrebujes vyexportovat (vymen si sem slovo co mas najradsej aj budem pouzivat toto) z DVD formatu MPEG stream ktory dokaze nejaky soft spracovat...

    este nieco potrebujes vysvetlit ci uz si pochopil aj ty ?
    No od tebe nepotřebuji vysvětlovat NIC - prznit si video DVDrekordérem může jenom takový jouda jako ty. Ale když ti to stačí k životu, budiž. Otázka threadu je postavena tak široce, že za "digitální formát" se dá považovat i tvá odpověď, nicméně koukat na ten výsledek bych se tedy nechtěl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Citace Původně odesláno od leko Zobrazit příspěvek
    hmm takze podal toho co napisal tak staci mat Digi8 kameru a ona ma digitalny vystup ? Takze prehra hi8 pasku analogovu a ma v sebe prevodnik a na vystup pusta video v digitalnom formate ? V akom ? Taka kamera sa v dnesnej dobe da v celku lacno zohnat urcite lacnejsie ako vacsina tu navrhovanych rieseni. Dokaze to kazda digi8 kamera ?
    tak záleží jaká je to kamera, chce to pohledat po bazarech, např. vím o použité Sony DCR-TRV310E za nějakých 6tis. která zvládá Video8/Hi8/Digital 8...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    nicméně koukat na ten výsledek bych se tedy nechtěl.
    Chvalabohu ani nikdy nebudes
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Převod formátu .m2ts
    Od Roman Jašek v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-02-2012, 15:44
  2. Prevod AVI DV2 do Mac formatu
    Od Saddako v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-01-2012, 08:23
  3. převod formátu
    Od Fany53 v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2010, 16:43
  4. Sony HDR-FX1 HDV prevod formatu
    Od Mailo34 v sekci Videokamery
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 14:49
  5. Převod formátu - trp.
    Od dalizije v sekci DV/HDV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 15:45