Jáký nastavujete render. z Vegasu pro použití na YouTub ? Jde mi o to , aby to bylo co nejvíce kvalitní, ale aby to šlo přehrát věčina lidem s pomalejším připojením.
Jáký nastavujete render. z Vegasu pro použití na YouTub ? Jde mi o to , aby to bylo co nejvíce kvalitní, ale aby to šlo přehrát věčina lidem s pomalejším připojením.
Proč render z Vegasu? Na to je mnohem lepší Canopus ProCoder.
Já to vyrenderoval na HDD do DV (protože i primární záznam z kamery byl DV) a v ProCoderu pak překlopil do MPG nebo WMV.
Pitomec: Nevidím jediný důvod, proč z vegasu rovnou nerenderovat do wmw nebo quicktime s vyšším datovým tokem (na internet cca 8 - 10Mbps).
Když myslíš, že má Vegas kvalitnější encodér než Canopus, tak prosím, jak je libo![]()
Můžete prosím přiblížit rozlišení a datový tok aby video bylo co možná nejkvalitnější a bez kosteček? Někdo na Youtube dává velmi podařené videa ale dopátrat se kodeku a rozlišení s datovým tokem je problém.
Jaký je zdroj ? Nejlépe je to vyexportovat do H.264.
Naposledy upraveno uživatelem dalizije: 06-12-2010 v 17:58
najlepšie je na youtube poslať master aj za cenu dlhšieho prenosu
tak zatím to zkouším DV převést do .mp4 1280x720 v H264 datový tok 3000kb
kousek jsem skusil a vypadá to na solidní kvalitu teď natáhnout a uvidíme jak to bude vypadat.
Pitomec: Na PC je asi nejlepší cineform a na MAC ProRes.
Canopus ProCoder používám v práci a žádný převratný výsledek nevidím.
Quicktime je dobrá a spolehlivá klasika - například všechny filmy na Red One umístěné na vimeo.com jsou v quicktime.
luxus
jarod72pm: 3000 je dost málo na 720p
p.s: omlouvám se za double post
To, ze to je quicktime preci nic neznamena, dulezite je co je uvnitr.
Tazatel ma SD rozliseni a chce to dat do HD rozliseni ? Jake jsou pravidla na Youtube, da se mu rici, ze to ma enkodovat jen do SD ? Pak v tom momente tam posli DV , original, jestli ne, tak neco jineho. Jestli chce i HD, tak si myslim, ze si musi to HD sam vyrobit a uploadovat, jinak nepocitam, ze to nejak Youtube bude kouzelne upscalovat, nebo ano? Jestli ne, zalezi tedy na jeho upscalingu, daji se delat i trochu zazraky, zalezi na videu.
upscale DV videa: http://www.ulozto.cz/5126292/upscale.pred.avi.rar