Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 34

Téma: Mastering DVD s defaultními titulky

  1. #16
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    na vytváření titulků používám Subtitle Workshop, je tam možnost uložit titulky ve formátu pro Adobe Encore DVD...uloží to jako TXT, potom se jenom musí změnit formát (z nějakého na UTF8 tuším)...vytvořit projekt v AE, vložit film v mpeg2 + titulky v TXT, dát oboje na timelinu, určit písmo + barvu + velikost titulků, zapnout titulky jako aktivní při přehrání (jdou potom vypnout přes ovladač) a hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pavel_tempx2 Zobrazit příspěvek
    ...vložit film v mpeg2 + titulky v TXT, dát oboje na timelinu, určit písmo + barvu + velikost titulků, zapnout titulky jako aktivní při přehrání (jdou potom vypnout přes ovladač) a hotovo
    Brrrr, muxovat do Program Streamu! Z takový představy snad dostanu vyrážku...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od utopenec Zobrazit příspěvek
    díky, zde screen z pgcedit
    1. zkopiruj si do mysi toto, bez uvozovek: "51 00 00 00 C0 00 00 00"
    2.klikni na ten prvni radek, kde je set gprm(0)=(mov)0, tim ho jen zvyraznis do modra
    3.klikni pravym na mysi a dej Paste after

    to ti zkopiruje prikaz , ktery nastavi titulky na "on", kdykoliv nekdo zacne prehravat film, samozrejme, ze to jde vypnout na dalkovem ovladaci, nebo zase i zapnout, proste prepinat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Super, díky všem - především Ai a StD. Udělal jsem, jak si řekl, uložil, z hardu přes softwarovej přehrávač bez problému funguje, jenom ještě prosím, když to budu pálit, ve složce Video_TS se mi objevila PgcEdit_backup, zde jsou uloženy ty změny? Musím ji též vypálit na DVD nebo můžu smazat? A ještě prosím pokud máš nějaké info na studium ovládání a možností programu jako je pgcedit, moc děkuju a zdravím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Tak asi jen nějaká záloha změn - jak napovídá název , DVD funguje aj bez toho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od utopenec Zobrazit příspěvek
    ...A ještě prosím pokud máš nějaké info na studium ovládání a možností programu jako je pgcedit, moc děkuju a zdravím
    To je snad ještě u wencaS -e, ne? Ten na to dělal češtinu. Mimochodem, nedávno se tu po letech zase ukázal...

    http://www.wencas.cz/pgcedit
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    to Ai : prosím tě na počítači je to funkční, DVD přehrávač (LG) ale defaultně titulky nepřehrává. Záleží tedy také na značce, nějakém vnitřním nastavení přehrávače. Máš s tím nějaké zkušenosti, jak to jde na jiných přehrávačích?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    ještě poznámka na compu to funguje jak má při přehrávání přes powerDVD
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    PwrDVD není zrovna "referenční" přehrávač. Zkus něco staršího, případně MediaPlayerClassic, ten je na titulky také echt citlivý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    no a na závěr na DVD přehrávači panasonic to jede jak má, čímž končím své působení v tomto vlákně neboť problém jak je vidět je ještě mnohem složitější . Ještě jednou všem díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Prehravat by to melo, ten LG si zrejme sam upravuje co asi uzivatel by si pral, coz vzdy nedopada dobre, nebo proste tam maji chybu v jejich fw. Je to proste chyba prehravace. Prehravac by mel dodrzovat DVD strukturu.

    Pokud na tom DVD jsou titulky, tak by uzivatel mel o nich vedet,
    bud tedy z hlavniho menu nebo strucna zminka na zacatku filmu z forced subtitles treba. Prave z tohoto duvodu, kdy nektere prehravace hraji hokej .Ja bych se primlouval to dopsat v tom menu. To menu bude first play z infem a moznosti spustit film a nastavit titulky defaultne to budes mit on nebo to vypnout , co me tak napada treba ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Souhlasím, pro sebe bych to také tak udělal
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    212

    Omlouvám se, že vytahuji tohle staré téma, ale nechci zakládat nové o tom samém.
    Mám v PC uložené DVD filmy s titulky, které jsem chtěl přehrávat přes MMC. Přehrát sice jdou, ale nedokážu spustit titulky. Filmy nemají žádné menu kde by se daly zapnout a MMC je taky neumí samostatně zapnout.
    Zkoušel jsem ty DVD upravit, jak je tu popsané od ai. Jenže struktura která se objeví v pgcedit je jiná, u některých filmů je jen jeden řádek. U jiných je to sice podobné popisu, ale stejně to nefunguje. Po vložení "51 00 00 00 C0 00 00 00" a následném uložení se už film nespustí.
    Nemohl by mě někdo zkušenější poradit, kam přesně ten řádek vložit? Nebo poradit jinou, pokud možno jednoduchou metodu jak je implicitně zapnout?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Jak otevres ten pgcedit podivej se do leveho sloupce a najdi si tam ten film. To je radek, kde je napsano title, podivej se jaky je cas napsany vedle toho, tak poznas, ze to je tvuj film. Na to klikni a pak vpravo do sekce precommands zkopiruj ten radek, samozrejme nevim co tam je presne za kod. Vyzkousej v PC. Pokud to nejede tak postni snimek co PGCEdit pise v tom pre-commands, vsechny radky a nekdo ti rekne kam mas ten svuj radek umistit. Tam treba mohou byt podminky a skace se do filmu z ruznych radku, nebo tam je skript , ktery zase prenastavi titulky nez jak jsi nastavil pokud to mas v tom skriptu vyse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    212

    Tak jsem to dělal a nechytám se. V prvním obrázku ani ve druhém. Druhý je už s tím přidaným řádkem a stejně titulky v MMC nejdou.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: f1.jpg 
Zobrazení: 130 
Velikost: 65.4 KB 
ID: 23839   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: f2.jpg 
Zobrazení: 144 
Velikost: 48.4 KB 
ID: 23838  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. bluray mastering
    Od clee v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 12:28
  2. Aký soft DVD mastering je naj..
    Od peade v sekci Mastering
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 19-07-2008, 23:03
  3. Authoring / Mastering (co je co?)
    Od stayman v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 22:54
  4. mastering
    Od myclick v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-09-2006, 11:18
  5. Mastering s titulkama *.sup
    Od soko.ban v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-10-2005, 16:27