Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Aký voliť formát HDv videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Ahoj. Mám kameru canov HV 30, natáčam na pásky HDV formát. Doteraz som si z toho robil DV video na dvd disky ale plánujem si všetko spraviť ešte raz do full HD.
    Aký výstupný formát mám zvoliť 1920x1080 50i mpeg2, alebo niečo iné aby som dostal čo najlepší výsledok obrazu aj zvuku. Strihám vo Vegase.
    Chcem si výsledný formát ukladať na disk a neskôr kúpiť multimeiálne centrum. Takže asi ani nebudem robiť BD disky ale nevylučujem že ich raz nespravím. Bude sa to dať z tohto formátu full HD na disku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Když máš na vstupu HDV, tak na výstupu dáš totéž.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    546

    Citace Původně odesláno od pedeva Zobrazit příspěvek
    Chcem si výsledný formát ukladať na disk a neskôr kúpiť multimeiálne centrum. Takže asi ani nebudem robiť BD disky ale nevylučujem že ich raz nespravím. Bude sa to dať z tohto formátu full HD na disku?
    Jak píše Pitomec, ukládej bez ztráty kvality v původním formátu jako HDV. To je formát, kterej Ti pak například nějakej HDD přehrávač rovnou přehraje ani nemusíš dělat BD disky. Mi ten formát přehraje i třeba televize přímo z USB flash.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Asi to aj tak spravím, len určite je to najlepšia kvalita obrazu čo z toho môžem dostať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Vždycky je nejlepší kvalita ta, ve které je původní formát. Pokud ve Vegasu neaplikuješ nějaké filtry, Vegas tento formát (myšleno HDV) ukládá bez rekomprese a tudíž v původní kvalitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Práve som sa na zhraničných fórach dočítal, že ak video nahrám cez hdmi konektor na VGA tak by to malo nahrať do PC vo full HD 1920x1080 tzv pulldown myslím.
    Dá sa nahrávať cez hdmi aj cez multimediálne centrum??? Lebo zatiaľ nemám grafiku s hdmi ale plánujem http://www.hdprehravace.cz/hdi-dune-...-smart-d1.html.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    - v HV30 nastav HDV
    - zaznam zachyt z pasku do PC v strihovem softe nebo HDVsplit do m2t, stejny format jaky je na pasce 1:1 kopie
    -strihej a exportuj bez rekomprese zase m2t (Vegas, MainConcept mpeg2 encoder, 1080-50i template)
    -prehravej

    naprosto niceho se neboj, je to defacto fullHD, i kdyz to ma jiny pomer stran, u DVD videa je to i horsi, tam muze byt PAR, DAR a ja nevim co jeste a nikdo se tim ani nezabyva, je to naprosto normalni, muzes klidne spat, ze to mas na disku 1440x1080, PAR 1,333 , plus mas mastery zalohovane na pasce (oproti jinym) , to ze jde na tebe zleva a zprava fullHD todlencto a tamdleto 1980x1080 atd., se vykasli, protoze tenhle kolotoc, ze potrebujes neco jineho co ti nabizi NIKDY nekonci. ENJOY pohodovy strih mpegu2 , misto vymysleni HDMI blbosti .

    Dune ti to prehraje naprosto paradne i ten m2t 1440x1080 a samozrejme to propojis, Dune a HDTV s HDMI kablem. Dune to bude cist z USB sticku nebo hardisku pres USB nebo pres Network, treba z tveho PC, pokud mas doma sit (Dune zapojis do routru, PC do routru)

    Kdyz uz to mas zaznamenano na pasce, tak zadne lepsi 1920x1080 z toho nevykouzlis, ovsem proc taky.

    U HV30 muzes teoreticky grabovat real time pres HDMI a grafickou kartu primo na nejaky laptop v 1980x1080, a prat se stou hromadou dat, ale pokud nejsi blazen, tak o tom ani neuvazuj. To ma vyznam mozna ve studiu, nebo na film nebo reportaz, ovsem zase , kde mas na vsechno cas a trpelivost, jako normalni user to je ztrata casu.
    Naposledy upraveno uživatelem ai: 28-12-2010 v 21:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Super, za takú odpoveď dávam 100 bodov - teda full HD.
    Asi sa nakoniec predsa len vzdám 1920x1080 a nechám len to čo hovoríš, je to menej náročné, rýchlejšie, a navyše si z toho m2t kedykoľvek spravím DVD-čko - pre rodičov do DVD prehrávača.
    A budem sa snažiť nemyslieť na to, že ak by som vykúzlil 1920 oproti 1440, že to nebude až taký rozdiel. Dúfam, že minimálny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Ten rozdil 1920 vs 1440 ani nepoznas,poznaji ho jen ostrizi a to az potom,co je na to upozornis ... nicmene pozor na to DVD. Tam musis jit s rozlisenim rapidne dolu pokud to chces prehravat v beznem DVD prehravaci. Ale to asi vis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    no to je na dalsi vlakno ty DVD, byly zde i jinde dlouhe diskuze ohledne toho, postupne to utichava, protoze zrejme mene a mene se to pozaduje, nebo proste vetsine staci vyroba DVD primo z timeline editoru

    ovsem je jedno jestli je original 1440x1080 nebo 1920x1080, porad se musi v obou pripadech udelat downscale na 720x576 a nastavit widescreen - 16:9 , pokud se to neudela automaticky jako v tom pripade toho exportu a hned vypaleni z timeline zrejme, nebo i kdyz ne mely by to byt default hodnoty, ale stejne pozor na to 16:9
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    713

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    [COLOR=red]no to je na dalsi vlakno ty DVD, byly zde i jinde dlouhe diskuze ohledne toho[/COLOR], postupne to utichava, protoze zrejme mene a mene se to pozaduje, nebo proste vetsine staci vyroba DVD primo z timeline editoru

    ovsem je jedno jestli je original 1440x1080 nebo 1920x1080, porad se musi v obou pripadech udelat downscale na 720x576 a nastavit widescreen - 16:9 , pokud se to neudela automaticky jako v tom pripade toho exportu a hned vypaleni z timeline zrejme, nebo i kdyz ne mely by to byt default hodnoty, ale stejne pozor na to 16:9
    Prave proto jsem se o tom zminil. Nechtel jsem si ale hrat na chytryho a proto jsem to dal nerozvadel
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Formát videa pro YouTube
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 09:48
  2. Převod videa na HD formát
    Od hanak v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 11-08-2010, 08:54
  3. TOD format videa
    Od badbadman v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-07-2009, 07:49
  4. HD formát videa wmv
    Od Taborsky v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 18:12
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-12-2005, 13:38